1
Oefenwedstrijden
zaterdag, 01 augustus 2020
17:30
0

WEDSTRIJD: FC Utrecht - AZ

De oefenwedstrijd FC Utrecht - AZ in het kader van de Fox Sports Eredivisie Comeback wordt gespeeld achter gesloten deuren. Het oefenduel in Stadion Galgenwaard is wel te zien op Fox Sports. 

ALKMAAR- Voor AZ staat zaterdag 1 augustus de tweede oefenwedstrijd van het seizoen 2020-2021 op het programma. In het kader van FOX Sports Eredivisie Comeback is FC Utrecht de tegenstander. Het oefenduel in Stadion Galgenwaard wordt achter gesloten deuren gespeeld, maar is live te zien op FOX Sports.

De ploeg van John van den Brom heeft een kleine metamorfose ondergaan ten opzichte van vorig seizoen. Zo vertrokken onder anderen de gehuurde Jeroen Zoet, Issah Abass en Kristoffer Peterson. De contracten van Jean-Christophe Bahebeck en Urby Emanuelson liepen af, terwijl Vaclav Cerny aan FC Twente is verhuurd. Daar tegenover stond de komst van Django Warmerdam (FC Groningen) en wordt Justin Hoogma opnieuw gehuurd van 1899 Hoffenheim. Ook een handvol huurlingen keerde terug in de Domstad.

Oefencampagne
FC Utrecht oefende eerder al tegen de Belgische clubs Royal Antwerp FC (0-0) en KRC Genk (3-3).

Genk
AZ trapte afgelopen zaterdag de oefencampagne, ondanks veel kansen, af met een nederlaag in het AFAS Stadion. Genk was door een rake strafschop van voormalig Utrecht-speler Cyriel Dessers met 0-1 te sterk.


Oefenwedstrijden
Voor de ploeg van Arne Slot staan op dit moment nog drie oefenwedstrijden op het programma. 5 augustus wordt tijdens het trainingskamp in Epe geoefend tegen PEC Zwolle, 15 augustus is grootmacht AS Monaco op bezoek in Alkmaar. Op 29 augustus is ADO Den Haag de tegenstander.


Eredivisie
12 september reist AZ opnieuw naar Stadion Galgenwaard. Dan is FC Utrecht de tegenstander bij de aftrap van het Eredivisie-seizoen 2020-2021.

UTRECHT- AZ heeft zaterdag de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht verloren. In de zonnige Galgenwaard werd het 1-0 door een treffer van Simon Gustafson. Woensdag volgt de volgende test: in Epe tegen PEC Zwolle.

AZ stond met een mix van bekende basisspelers en jong talent aan de aftrap in de Domstad. Deze equipe werd in het lege stadion luidkeels aangestuurd door Marco Bizot, die als gelegenheidsaanvoerder fungeerde. Nadat de ervaren doelman zijn ploeg op de been hield bij een vroege poging van Gyrano Kerk, was hij even later kansloos toen Simon Gustafson uit de draai de 1-0 binnen schoot.

Bizot
De thuisploeg werd ook nog gevaarlijk via Adrian Dalmau en Sean Klaiber, die beiden Bizot zagen ingrijpen. Een laag schot van Adam Maher ging naast. AZ stelde daar in het eerste bedrijf weinig tegenover. De pogingen van Richonell Margaret en Kenzo Goudmijn gingen over.

Druijf
Na rust kwam AZ met een compleet ander team binnen de lijnen. Deze ploeg bood FC Utrecht meer weerstand. Ferdy Druijf leek na een mooie combinatie met Thijs Oosting voor de gelijkmaker te zorgen. De spits schoot uit kansrijke positie echter net naast.

Verhulst
FC Utrecht was dicht bij de 2-0, nadat Django Warmerdam Hobie Verhult passeerde; het aluminium voorkwam een tweede treffer. Later was Verhulst zeer alert toen Jonas Arweilier op hem af kwam.

Epe
Na het weekend AZ af naar Epe, waar het een midweeks trainingskamp belegt. Woensdag oefent AZ daar achter gesloten deuren tegen PEC Zwolle.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht - AZ 1-0 (1-0)

Oefenduel

Opstelling FC Utrecht: Paes; Klaiber, St. Jago, Hoogma, Warmerdam; Maher, Van den Berg, Ramselaar; Kerk, Dalmau, Gustafson.
Opstelling FC Utrecht na 60 minuten: Paes; Emanuelson, Van der Maarel, Mamengi, Pabai, Culhaci, Lonwijk, Velanas, Maddy; Arweiler, Boussaid.
Basisopstelling AZ: Bizot; Sugawara, Leeuwin, Kramer, Wijndal; Midtsjø, Goudmijn, Clasie; Gudmundsson, Margaret, Evjen.
Opstelling AZ 2e helft: Verhulst; Svensson, P. Koopmeiners, T. Koopmeiners, Ouwejan; Reijnders, De Wit, Oosting; Aboukhlal, Druijf, Idrissi.

Scoreverloop: 10. Gustafson 1-0. 
Scheidsrechter: Björn Kuipers