3
Oefenwedstrijden
zaterdag, 11 augustus 2018
14:30
3

WEDSTRIJD: FC Volendam - Jong AZ

ALKMAAR — In de aanloop naar de competitiestart speelt Jong AZ nog één oefenwedstrijd. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk neemt het vrijdag in het Kras Stadion op tegen FC Volendam. De aftrap van het vriendschappelijke duel is om 19:30 uur.

Met de ‘palingboeren’ treffen de beloften een ploeg waar ook komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie de strijd mee wordt aangebonden. Op vrijdag 31 augustus bestrijden de Noord-Hollandse formaties elkaar al voor het eerst in competitief verband, ook dan in het vissersdorp. Op maandag 4 maart 2019 wordt de derby op het AFAS Trainingscomplex in Zaanstad afgewerkt.

Talent met AZ-verleden
Volendam versterkte de selectie deze zomer met enkele jonge talenten, zoals voormalig AZ Jeugd-spelers Robin Schouten (Ajax) en Kelvin Oxfoort (FC Twente). Daartegenover staat het vertrek van onder anderen Hobie Verhulst (Go Ahead Eagles) en Nick Zeijlmans (OFC), met eveneens een verleden in Alkmaar. Overigens komt mogelijk nog een oud-AZ'er de selectie versterken. Willie Overtoom traint momenteel mee met 'Het andere oranje'.

Wisselende resultaten
Het team van trainer Misha Salden rekende in de voorbereiding al af met Grasshoppers (0-3), speelde gelijk tegen Purmersteijn (2-2) en verloor met 2-0 van zowel FC Dordrecht als Eredivisionist VVV-Venlo. Ook Jong AZ boekte wisselende resultaten. Tegenover zeges op LSVV (1-5), Helderse Selectie (2-7) en Koninklijke HFC (1-3) stonden nederlagen tegen FC Emmen (3-2) en Jong PSV (4-2).

Seizoenkaart Jong AZ
Het tweede seizoen betaald voetbal gaat voor de Alkmaarse beloften op maandag 20 augustus van start. Op het AFAS Trainingscomplex is dan Almere City FC de tegenstander. Een losse kaart voor dit duel kost € 5, maar er zijn ook seizoenkaarten te verkrijgen. Voor slechts € 25 bezoek je alle thuiswedstrijden van Jong AZ, zowel die in Zaanstad als in het AFAS Stadion. Klik hier voor meer informatie.

Live
Volg de highlights van dit oefenduel live via Twitter: @AZJeugd.

VOLENDAM — Jong AZ heeft in het laatste oefenduel voor de competitiestart een 3-3 gelijkspel bij FC Volendam behaald. In het Kras Stadion keek de ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam halverwege tegen een 3-1 achterstand aan, maar Vince Gino Dekker stelde orde op zaken.

Bij de eerste de beste kans van de wedstrijd was het direct raak. Rodney Antwi werd op links aangespeeld door Teije ten Den en schoot beheerst langs keeper Rody de Boer. In de tien minuten die volgden was het wederom rustig rond beide doelgebieden, maar toonde Volendam zich uiteindelijk wederom zeer effectief door ook de tweede kans te benutten. Nu kopte Antwi binnen uit een hoekschop.

Rotariu
De 3-0 was met kansjes voor Joey Veerman en Ten Den dichterbij dan 2-1, maar toch verscheen die laatste stand na een klein halfuur op het scorebord. Dorin Rotariu kwam vanaf rechts naar binnen en liet met een strakke uithaal Jordi van Stappershoef kansloos. Volendam herstelde de marge van twee echter razendsnel. De Boer redde nog goed op een schot van Kevin Visser, maar moest een antwoord schuldig blijven op een inzet van Antwi. Hij maakte zo zijn derde goal van de avond.

Dekker slaat toe
De beloften kwamen beter uit de kleedkamer en kregen al rap een aardige kans via Kai Koreniuk, al was vervolgens ook Volendam gevaarlijk. Martijn Kaars schoot via De Boer op de lat. Dekker deed hetzelfde met een gevoelige stift, alvorens de invaller alsnog scoorde. De linksbuiten speelde zijn man uit en haalde van afstand verwoestend uit: 3-2. Enkele minuten later maakte hij ook gelijk. Nu schoot Dekker raak na op topsnelheid het halve veld overbrugd te hebben.

Vonk: ‘Maximaal bevraagd’
“Met de manier waarop je hier de goals weggeeft, laat je zien echt een Jong-ploeg te zijn”, oordeelde Vonk. “Door de aangescherpte regels voor beloftenteams kunnen we dit seizoen geen gebruik meer maken van oudere spelers, dus de jongeren moeten opstaan. We moeten hier dan ook van leren. Gelukkig gaan we na rust wél scherp de duels in, zetten we compact bij elkaar staand hoog druk en maken we via Gino twee prachtgoals. We zijn hier maximaal bevraagd en duidelijk is dat een aantal zaken nog beter moeten. Daar gaan we keihard aan werken met elkaar.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Volendam – Jong AZ 3-3 (3-1)
Oefenduel

Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Joerie Church, Henri Weigelt (64. Levi Opdam), Joris Kramer, Mauro Savastano; Tijjani Reijnders, Mees Hoedemakers, Kenzo Goudmijn (64. Mees Kaandorp); Dorin Rotariu (46. Kai Koreniuk), Ferdy Druijf (64. Jelle Duin), Mohamed Taabouni (46. Vince Gino Dekker).

Scoreverloop: 7. Antwi 1-0, 16. Antwi 2-0, 28. Rotariu 2-1, 32. Antwi 3-1, 63. Dekker 3-2, 70. Dekker 3-3.

Foto's: Orange Pictures / Fred Rotgans