1
Eredivisie
zondag, 07 november 2021
16:45
0

WEDSTRIJD: Feyenoord - AZ

Voor deze uitwedstrijd zijn er om toegang te krijgen een aantal voorwaarden: je moet in het bezit zijn van een voucher voor de bus of vrij vervoer, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs.

Coronatoegangsbewijs 

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen als je binnen 24 uur vóór de wedstrijd negatief getest bent op het coronavirus, een geldig herstelbewijs hebt of langer dan 2 weken geleden volledig bent gevaccineerd. Er geldt een dringend advies om je coronatoegangsbewijs bij het betreden van het stadion te laten zien via de CoronaCheck-app. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs? Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4-papier volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document niet aan, de QR-code is dan ca. 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR-code niet bruikbaar.

Meer informatie over het coronatoegangsbewijs en de CoronaCheck-app

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Direct een afspraak maken om je te laten testen

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 


Busvervoer

Het is verplicht tijdens de busreis een mondkapje te dragen.

  • Busvoucher 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart met geverifieerd account
  • t/m 05-11-2021 (12:00 uur)* online of in het AZ Fancentrum
  • € 23 leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ
    € 28 niet-leden

* = na dinsdag 02-11-2021 16:00 uur worden uitsluitend nog buskaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.

Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P5 kan gratis worden geparkeerd. De bussen vertrekken op 07-11-2021 vanaf 14:00u vanaf P4. Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.


Vrij vervoer

Er geldt voor deze wedstrijd géén verplichte auto- en parkeerregeling. 

  • Voucher vrij vervoer 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart met geverifieerd account
  • t/m 05-11-2021 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • € 17

De vouchers vrij vervoer kunnen op 07-11-2021 tussen 15:15u en 16:45u worden omgewisseld bij ingang 61/62 van het bezoekersvak van Stadion Feijenoord te Rotterdam.
ZAANSTAD- Na de 2-0 zege op Cluj in de Conference League, gaat de blik bij AZ snel op zondag. Dan wacht in Rotterdam de topper tegen Feyenoord. Pascal Jansen schoof vrijdag aan bij de pers om vooruit te blikken.

AZ treft zondag in De Kuip enkele oude bekenden, zoals trainer Arne Slot. "Leuk om Arne weer te zien", zegt Jansen over zijn voormalig collega. "Hij is hier wat minder plezierig weggegaan, maar hij heeft een mooie club gevonden en nu treffen we elkaar voor het eerst weer."

Van dichtbij meegemaakt
Volgens Jansen zie je de hand van Slot al terug bij Feyenoord, dat goed aan het seizoen is begonnen en net als AZ donderdag won in de Conference League (1-2 bij Union Berlin). "Ik heb Arne van dichtbij meegemaakt en weet dat hij een goede coach is. Natuurlijk ben je wel altijd afhankelijk van de spelers die je tot je beschikking hebt en de kwaliteiten die zij hebben. Volgens mij heeft Feyenoord een selectie waar hij goed mee uit de voeten kan."

Til
Jansen doelt daarmee onder meer op een andere oud-AZ'er: jeugdexponent Guus Til. "Guus is belangrijk met zijn energie, drive, loopvermogen en onverzettelijkheid, kwaliteiten die hij hier ook bij AZ heeft laten zien. Hij kwam van ver en speelde niet of nauwelijks in Rusland en Duitsland, maar ik ben blij voor Guus dat hij zijn geluk in het voetbal weer heeft gevonden."

Punten
"Net als met Guus heeft Arne hier bij AZ natuurlijk ook een periode gewerkt met Ali (Jahanbakhsh, red.). Het verbaast me dus niet dat hij daar het voetbal kan spelen dat hij voor ogen heeft. Guus en Ali zijn belangrijk, maar wij focussen niet op twee spelers. We moeten een plan hebben voor het hele team en dat moet ertoe leiden dat wij met de punten wegrijden uit Rotterdam. We willen graag dichterbij de plekken op de ranglijst komen die we nastreven."

Positiespel
Zoals gebruikelijk zal AZ vooral zijn eigen spel willen spelen en niet te veel aanpassen aan de tegenstander. "Daarbij zullen we wel in positiespel heel vast moeten zijn, waardoor we ook tegen Feyenoord het spel kunnen beheersen. Als je goed aan de bal bent en goed verdedigt, maak je daar de meeste kans op."

Vier keer de nul
Defensief staat het momenteel ook behoorlijk goed bij AZ. In de laatste vijf weken werden vier clean sheets genoteerd. "Dat sterkt de gedachte dat we op de goede weg zijn, maar we laten ons geen zand in de ogen strooien door de statistieken. Wij laten geen mogelijkheid onbenut om ons verder te blijven verbeteren. Het vraagt namelijk veel van onze verdedigers om achterin weinig weg te geven, te meer omdat twee van onze vier verdedigers vrij aanvallend zijn ingesteld."

Vergrootglas
Ook de voorhoede zit er inmiddels lekker in. Niet voor niets zit Vangelis Pavlidis (net als Owen Wijndal) in het Eredivisie Elftal van de Maand. "Pavli ligt sinds zijn komst onder een vergrootglas, terecht ook. Nu laat hij dingen zien waarvan we weten dat hij het kan en aan hem de taak om dit door te zetten. Als dat betekent dat hij vaker in het Elftal van de Maand komt, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen."

Fitte selectie
AZ reist zondag met een nagenoeg fitte selectie af naar Rotterdam. In de havenstad kan Jansen alleen geen beroep doen op de al langer aan zijn herstel werkende Thijs Oosting.

AZ TV
Bekijk hieronder het interview dat AZ TV deed met Pascal Jansen. Ook Bruno Martins Indi blikt vooruit op het treffen met zijn oude club.


Live
Feyenoord - AZ begint zondag om 16:45 uur. De topper is live te volgen via ESPN en via de AZ-Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan op onze Facebook- en Instagrampagina.