2
Eredivisie
zaterdag, 20 april 2019
20:45
1

WEDSTRIJD: Feyenoord - AZ

Gratis bussen

Samen naar Victorie! De Supportersvereniging en AZ stellen voor het uitduel met Feyenoord gratis bussen beschikbaar! Reis mee en zorg voor een vol uitvak in Rotterdam.

Update 17-4-19: er zijn nog enkele plaatsen voor eigen vervoer beschikbaar, de gereserveerde bussen zijn vol

AZ Seizoenkaarthouders, Clubkaarthouders en leden van de Waaghalzen en AllstarZ kunnen voor slechts € 11 deze uitwedstrijd met de bus bezoeken. Er zijn maximaal 1.200 plaatsen beschikbaar.


Voorrangsregeling

Voor deze wedstrijd is een voorrangsregeling van kracht. De aankopen voor de uitwedstrijden in dit seizoen (2018-2019) tellen mee in het bepalen van het voorrangsrecht. Supporters die in deze groep vallen zijn per e-mail geïnformeerd. De supporters die de meeste wedstrijden hebben bezocht komen het eerst in aanmerking. 

Verkoopoverzicht:

AZ'ers met voorrangsrecht exclusief tot en met maandag 8 april 

De eerste groep van 413 AZ'ers heeft voorrang en kan tot en met maandag 8 april exclusief een voucher bestellen. De klant/relatienummers van de groep AZ'ers met het hoogste voorrangsrecht vind je hier.

Alle andere seizoenkaarthouders en clubkaarthouders vanaf 9 april 10:00 uur
Seizoen- en clubkaarthouders kunnen dinsdag 9 april vanaf 10:00 uur 1 kaart per AZ Seizoenkaart bestellen. Clubkaarthouders kunnen alleen bestellen voor deze actie wedstrijd indien de clubkaart voor 1 april 2019 is aangevraagd.


Busvervoer

  • De buskaarten zijn uitverkocht
  • Busvoucher 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 19-04-2019 (12:00 uur)* online of in het AZ Fancentrum
  • € 11

* = na dinsdag 16-04-2019 16:00 uur worden uitsluitend nog buskaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.

Bus

Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P5 kan gratis worden geparkeerd. 

Bus 1 tot en met 9 vertrekken 20-04-2019 vanaf P4 om 17:00 uur. 

Bus 10 tot en met 15 vertrekken 20 april vanaf P4 om 18:00 uur.

Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.


Eigen vervoer

  • Voucher eigen vervoer 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 19-04-2019 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • € 11


Omwisselen

De vouchers kunnen 20-04-2019 vanaf 19:15 uur op bij de ingang van het bezoekersvak van Stadion Feijenoord te Rotterdam worden omgewisseld. Het bezoeken van de binnenstad is niet toegestaan.


ZAANSTAD- Wat verwacht John van den Brom van het uitduel met Feyenoord? Wie zijn er fit of juist niet? En hoe denkt hij over de verplaatsing van speelronde 33? Lees het in de voorbeschouwing. 

De KNVB wil dat de 33e speelronde van de Eredivisie wordt gespeeld op woensdag 15 mei. De 34e speelronde vindt gewoon plaats op zondag 12 mei. "Door deze verplaatsing zit er straks een gat van negentien dagen tussen AZ - Heracles en AZ - PSV", rekende Van den Brom uit. "Het heeft dus zeker consequenties voor onze planning. Om in het ritme te blijven, plannen we een oefenwedstrijd tegen De Graafschap in."

Van den Brom vervolgt: "Maar goed, het hoofddoel van de verplaatsing is duidelijk: Ajax optimaal laten voorbereiden op de halve finale van de Champions League. Ik vind dat we dat als clubs moeten ondersteunen."

Midtsjø
Tijdens de vrijdagtraining ging Fredrik Midtsjø voortijdig naar de kant. "We moeten even afwachten wat er precies aan de hand is. Voor zaterdag is hij een twijfelgeval."

Boadu
Van den Brom had ook positief nieuws: "Myron Boadu zit voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie. Hij heeft weer een goede trainingsweek achter de rug. Geweldig voor hem. En dat uitgerekend tegen de ploeg waartegen hij uitviel met een enkelblessure."

De Kuip
"Wat ons strijdplan is tegen Feyenoord? Brutaal zijn en zelf durven voetballen. Ondanks dat het in De Kuip is. Juist dankzij dat het in De Kuip is. We hebben daar overigens vaker prima gespeeld. Of ik qua opstelling dingen ga veranderen? Ja. Daar is ook wel reden toe na de afgelopen duels. Wat er verandert zien jullie zaterdag."

Live
Feyenoord - AZ begint zaterdag om 20:45 uur. Deze wedstrijd is live te volgen via het Twitter-account van AZ.

AZ TV
Bekijk hier de voorbeschouwing die AZ TV donderdag maakte.


ROTTERDAM- AZ is er zaterdagavond niet in geslaagd om de strijd om plek drie nieuw leven in te blazen. De ploeg van John van den Brom ging na een 0-1 ruststand met 2-1 onderuit in De Kuip.

Voor het duel met Feyenoord kreeg Albert Gudmundsson een basisplaats van Van den Brom. Dit ging ten koste van Oussama Idrissi. Fredrik Midtsjø haakte in de warming-up geblesseerd af. Hij werd achterin vervangen door Stijn Wuytens, waardoor Teun Koopmeiners doorschoof naar het middenveld.

Openingsfase
De eerste echte grote kans van de wedstrijd was voor Feyenoord in de 17e minuut. Het schot van Robin van Persie werd knap van de doellijn gehaald door rechtsback Jonas Svensson. Even hierna was er een mogelijkheid voor AZ. Spits Seuntjens kapte, draaide en schoot, maar zijn schot ging langs het doel van Kenneth Vermeer.

Sterker Feyenoord
Naarmate de eerste helft vorderde werd Feyenoord sterker. In de 26e minuut belandde het schot van Robin van Persie in de handen van Bizot, waarna de AZ-keeper ook redding bracht op een harde knal van Sam Larsson. Uit de hoekschop die hierop volgde kopte Van Persie voorlangs.

Seuntjens
Toch was het in de 37e minuut AZ dat op voorsprong kwam. Adam Maher gaf vanaf rechts voor op Seuntjens die de bal via zijn onderrug achter Vermeer werkte: 0-1. In de opbouw naar deze goal gaf AZ vijftien passes. Het hoogste aantal voor de Alkmaarse formatie dit seizoen in de Eredivisie.

Gelijkmaker
Na rust begon Feyenoord feller. Dit resulteerde in de 51e minuut in een knap afstandsschot van linksback Tyrell Malacia wat de gelijkmaker  voor de thuisclub betekend: 1-1. Dit was voor Feyenoord de aanzet tot een offensief, waarbij de druk op het AZ-doel steeds verder werd opgevoerd. In de 60e minuut eindigde een voorzet van Berghuis via Van Persie en een Alkmaars been naast het doel. Een schot van diezelfde oud-AZ’er ging in de 65e minuut over.

Van Persie
Feyenoord beloonde de kansen in de 68e minuut met een tweede treffer. Een voorzet van invaller Jeremiah St. Juste werd bij de eerste paal ingeschoten door Van Persie: 2-1. Gelijk hierop volgde tevens een gevaarlijk schot van de Zweedse Larsson.

Alles op de aanval
AZ zette in de slotfase alles op de aanval. Zelfs Ron Vlaar bevond zich op een gegeven moment voorin. Echter kwam het, ondanks meerdere corners, niet tot grote kansen voor de Alkmaarders.

Vierde plaats
Met het verlies in De Kuip bedraagt de achterstand van AZ op Feyenoord nu zeven punten. De club uit Alkmaar moet nu de vierde plaats zien veilig te stellen. Heracles, de tegenstander van dinsdag in het thuisduel, volgt AZ nu op vier punten na hun winst van vrijdag op sc Heerenveen (2-1).

Rentree Boadu
Ondanks de nederlaag van AZ was er ook positief nieuws voor het team van Van den Brom: aanvaller Myron Boadu maakte na zeven maanden blessureleed zijn rentree. Tegen de dezelfde tegenstander als waar hij in september in het AFAS Stadion van het veld ging met een enkelblessure.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord - AZ 2-1 (0-1)
Eredivisie

Opstelling Feyenoord: Kenneth Vermeer; Cuco Martina (59. Jeremiah St. Juste), Eric Botteghin, Sven van Beek, Tyrell Malacia; Jordy Clasie, Jens Toornstra, Tonny Vilhena; Steven Berghuis, Robin van Persie (84. Yassin Ayoub), Sam Larsson (87. Jan-Arie van der Heijden).
Opstelling AZ: Marco Bizot, Jonas Svensson, Ron Vlaar, Stijn Wuytens (67. Myron Boadu), Thomas Ouwejan; Adam Maher, Guus Til, Teun Koopmeiners; Calvin Stengs (74. Bjørn Johnsen), Mats Seuntjens,  Albert Gudmundsson (67. Oussama Idrissi).

Scoreverloop: 36. Seuntjens 0-1, 51. Malacia 1-1, 68. Van Persie 2-1.
Gele kaarten: Berghuis, Ayoub (Feyenoord).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Toeschouwers: 45.000

ROTTERDAM- AZ keerde zaterdagnacht met een kater terug uit Rotterdam-Zuid, waar Feyenoord met 2-1 won. AZ Media legde het Eredivisie-duel vast in een fotoverslag.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ALKMAAR- ‘Malacia en Van Persie slaan AZ knock-out in strijd om derde plaats’, schrijft VI.nl. Wat wordt er allemaal geschreven over de wedstrijd tussen Feyenoord en AZ in De Kuip? Lees het in de rubriek AZ in de media.

‘Na twee slechte weken, met slechts twee punten uit drie wedstrijden, rechtte AZ zaterdagavond de rug in De Kuip. Dat wil zeggen: één helft. AZ maakte indruk in de eerste helft, speelde sterk en kwam op voorsprong. Daarna was het over en was Feyenoord veruit de betere ploeg', aldus het Noordhollands Dagblad.

VI.nl: 'Feyenoord probeerde AZ in de beginfase vast te pinnen op eigen helft. De Rotterdammers drongen aan, maar het was niet zo dat de Alkmaarders een stormloop moesten ondergaan. Daarvoor ontbrak de snelheid en de creativiteit in de aanvalsopzetten van de thuisclub. Na ruim een kwartier kreeg Feyenoord wel een grote mogelijkheid: Jonas Svensson redde op de lijn bij een inzet van Van Persie.'

'De bezoekers deelden af en toe een speldenprikje uit, waarbij met name Mats Seuntjens voor gevaar zorgde. Het was ook de ex-speler van NAC Breda die De Kuip in de 36e minuut in rouw dompelde door met zijn rechterbil af te ronden op aangeven van de sterk spelende Adam Maher. Een andere uitblinker bij AZ was Marco Bizot, die onder meer een schot van Sam Larsson onschadelijk maakte,' vervolgt VI.nl.

Het Algemeen Dagblad: 'Kort na rust poeierde Tyrell Malacia de gelijkmaker achter keeper Marco Bizot. En AZ bleef wankelen. Cuco Martina moest op de brancard het veld af, maar zijn vervanger Jeremiah St. Juste kende een goede invalbeurt. Keer op keer zocht de rechtsback de aanval en bij één van die momenten bediende hij Robin van Persie. De 2-1 van de topscorer aller tijden van Oranje zou Feyenoord op een ontspannen manier naar het einde van het seizoen moeten brengen.'

'AZ stelde daar nauwelijks iets tegenover. De ploeg van John van den Brom slaagde er niet in om een slotoffensief te ontketenen. Feyenoord koestert nu een riante voorsprong van zeven punten op AZ en heeft elke vorm van dreiging om na dit seizoen nog uit te moeten komen in de play-offs wel weggewerkt,' schrijft het AD.

Het Noordhollands Dagblad: 'Verheugend bij AZ was de rentree van Myron Boadu. De 18-jarige aanvaller kwam halverwege de tweede helft als invaller in het veld. Hij had zeven maanden geleden een enkelblessure opgelopen en had sindsdien gerevalideerd. Dit waren zodoende zijn eerste wedstrijdminuten sinds september vorig jaar.'

'Als het gaat om het weggeven van voordelige marges is AZ een hoogvlieger. ''Daar moeten we echt naar gaan kijken. Ook richting volgend seizoen. Als we dat niet meer doen, kunnen we echt meedoen'', legde aanvoerder Guus Til in gesprek met FOX Sports de vinger op de zere plek. ''De kwaliteiten zijn er. Maar iedereen moet beseffen dat je zo'n fase door moet komen.''

'Ook de trainer kon er niet omheen de trend te benoemen. De cijfers tonen het ook aan: AZ verloor dit seizoen 25 punten in duels waarin het op voorsprong kwam, een negatief clubrecord in een jaargang. ''Als er iets gebeurt, dan zijn we het vaak wel kwijt'', was de ontnuchterende conclusie,' John van den Brom op VI.nl.

VI.nl gaat verder: 'Van den Brom zag een sterk AZ in de eerste helft. ''We speelden heel goed, we vonden heel vaak de vrije man, creëerden veel kansen en gaven niet veel weg. Na rust deden we niet meer wat we in de eerste helft wel deden. We komen twintig minuten niet meer uit onze eigen zestien. Alles wat je daarvoor zag bij ons was weg.''

'De opstelling van AZ kende twee wijzigingen ten opzichte van de vertrouwde basiself. Linksbuiten Oussama Idrissi was zoals verwacht zijn plek kwijtgeraakt aan Albert Gudmundsson. Na een aantal mindere optredens van Idrissi vond trainer John van den Brom het tijd om iets anders te proberen. Dat werd Gudmundsson. De andere wijziging was noodgedwongen. Fredrik Midtsjø was namelijk niet fit en kon daarom niet spelen. De Noorse middenvelder was vrijdag op de training geblesseerd geraakt. Hij begon zaterdagavond in De Kuip nog wel aan de warming-up, maar ging voortijdig naar binnen,' zag het Noordhollands Dagblad.

Het Noordhollands Dagblad over Wuytens: 'Zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Teun Koopmeiners, waardoor er in het centrum van de verdediging een plaats vrijkwam voor Stijn Wuytens. Voor Wuytens was het zijn eerste basisplaats dit seizoen. De Belg was maandenlang geblesseerd. De afgelopen drie maanden kwam hij tot vier korte invalbeurten, meer niet. Het gebrek aan wedstrijdritme was Wuytens niet aan te zien. Hij speelde een degelijke wedstrijd, totdat hij zich na ruim 65 minuten moest laten vervangen. Hij was leeggespeeld.'

Feyenoord
# Speler
Wissels
AZ
# Speler
Wissels