3
Eredivisie
zaterdag, 26 september 2020
18:45
3

WEDSTRIJD: Fortuna Sittard - AZ

ALKMAAR- In aanloop naar het uitduel met Fortuna Sittard sprak Arne Slot met de pers. Hoe staat zijn ploeg er voor en wat vindt hij van de Limburgers?

Slot zag Jong AZ maandag met ruime cijfers van De Graafschap winnen. “Het is fijn om te zien dat de jongens die ook geregeld bij het eerste elftal hebben gezeten zich goed presenteren bij onze beloften. Dat is ook wel eens anders geweest. Ze lieten behalve goed spel ook zien dat ze er echt zin in hadden.”

”Ja, diverse jongens hebben een stap voorwaarts gemaakt”, vervolgde Slot. “Neem als voorbeeld Tijjani Reijnders. Die heeft overigens ook een goede voorbereiding achter de rug. Nu we bij het eerste elftal wat blessures hebben, is het des te fijner om te zien dat de jongens die daar achter zitten zich goed aan het ontwikkelen zijn.”

Vleugels
“Zij staan beiden nog niet op het trainingsveld en zijn er zaterdag dan ook niet bij”, zei Slot over Oussama Idrissi en Jordy Clasie. Ook de geschorste Calvin Stengs is niet inzetbaar. “Het is denk ik voor het eerst dat we zonder Stengs én Idrissi op de vleugels spelen. Dat gaan we met andere spelers oplossen.” Ook Ron Vlaar is nog niet inzetbaar. “Die heeft een terugslag.”

Karlsson
Slot: “Door de corona-onderbreking weet je nou eenmaal dat je wel eens een hobbelig seizoen kan hebben als het om fitheid van een aantal jongens gaat. Maar goed, we hebben nog steeds voldoende buitenspelers over. En maandag krijgen we er met Jesper Karlsson weer eentje bij. Daar gaan we dus zeker niet zielig over doen.”

Fortuna
De opponent van zaterdag is het seizoen begonnen met twee nederlagen. Slot: “Vorig seizoen heeft Fortuna in thuisduels dominant gespeeld en weinig verloren. Afgelopen thuiswedstrijd hadden ze de pech dat Heerenveen de eerste drie kansen die ze kregen tot een goal promoveerden. Ik vond de 0-3 ruststand dus wat geflatteerd. Maar in de tweede helft speelde Fortuna vrij goed en veel beter dan Heerenveen.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV donderdag met Slot maakte.


SITTARD- AZ heeft zaterdag twee dure punten laten liggen in Limburg. Na een 1-3 voorsprong eindigde het duel in extremis in 3-3. Een terugblik in beeld.

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl