1
Netherlands Keuken Kampioen Divisie 2021/2022
vrijdag, 13 augustus 2021
20:00
2

WEDSTRIJD: Helmond Sport - Jong AZ

Om toegang te krijgen tot dit duel is er een aantal voorwaarden: zo moet je in bezit zijn van een wedstrijdkaart, coronatoegangsbewijs (13 jaar of ouder) en een geldig legitimatiebewijs.

Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen als je 24 uur vóór de wedstrijd negatief getest bent op het coronavirus, een geldig herstelbewijs hebt of langer dan 2 weken geleden volledig gevaccineerd.

Er geldt een dringend advies om je coronatoegangsbewijs bij het betreden van het AFAS stadion te laten zien via de CoronaCheck-app. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs? Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4 papier, volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document niet aan, de QR code is dan ca 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR code niet bruikbaar.


Meer informatie over het coronatoegangsbewijs en de CoronaCheck-app

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Direct een afspraak maken om je te laten testen

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 


Wedstrijdkaart
Je kunt je kaart aanvragen tot 12:00u op 1 werkdag voor de wedstrijd door een mail te sturen naar uitwedstrijdenjongaz@az.nl onder vermelding van de wedstrijd, je volledige naam en je klantnummer. Je ontvangt dan zo snel mogelijk bevestiging met alle relevante informatie.

HELMOND- Een doelpunt in de laatste seconden heeft Jong AZ vrijdag een driepunter bezorgd. Op bezoek bij Helmond Sport kwamen de Alkmaarse beloften meermaals goed weg, met onder meer drie schoten op het aluminium en een gemiste strafschop. Doelpunten van Fedde de Jong en Zico Buurmeester maakten echter een achterstand ongedaan: 1-2. 

Na ruim twintig minuten kwam de wedstrijd in het SolarUnie Stadion los. Helmond-verdediger Boyd Reith was de eerste die een goede kans kreeg. Hij raakte van ruim acht meter de lat. Aan de overzijde was Mohamed Taabouni dichtbij. Na een counter schoot hij recht in de handen van doelman Mike Havekotte.

Lat en paal
Jong AZ kreeg via Jelle Duin een aardige mogelijkheid, maar het meeste gevaar kwam van de thuisploeg. Jelle Goselink kopte in het zijnet, waarna Arno Van Keilegom met een afstandspoging de lat trof. Op slag van rust had Goselink opnieuw de openingstreffer kunnen maken, maar nu raakte hij de paal.

Aanhoudende druk
Ook na de pauze had Helmond de overhand. Dat resulteerde in de 59e minuut in de eerste goal van de avond. Na aanhoudende druk op de Jong AZ-defensie opende Jellert van Landschoot de score.

Doelpunt De Jong
Tien minuten later trok Jong AZ de score weer gelijk. Na een steekpass van Tijs Velthuis kon basisdebutant Maxim Dekker een voorzet geven. Hij vond de vrijstaande De Jong, die de bal langs Havekotte kopte: 1-1.

Strafschop
Zes minuten later kreeg Helmond Sport een uitgelezen kans om opnieuw de leiding te nemen. De Brabanders kregen een strafschop, maar Goselink schoot die naast. In de slotfase kregen ook Dylan Seys en Maxime De Bie nog grote kansen.

Hakbal Taabouni
Een goal hing in de lucht, maar die viel niet in het Jong AZ-doel. Er stonden nog enkele seconden op de klok toen Taabouni doordrong tot de Helmond-zestien. Met een heerlijke hakbal bracht hij Buurmeester in stelling, die via de paal het net deed bollen en zich tot matchwinner kroonde: 1-2.

Aan kop
Door de overwinning in Helmond gaat Jong AZ gedeeld aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. Maandag werd ook Almere City met 2-1 geklopt.

Martens: 'Keihard voor gevochten'
"We zijn ongelooflijk blij met de tweede zege", vertelde Martens. "Dit resultaat komt niet uit de lucht vallen, maar hebben we met z’n allen keihard voor gevochten. Daar heb ik de jongens ook een compliment voor gegeven."

'Getuigt van mentale weerbaarheid'
Martens: "Tegelijk moeten we ook realistisch zijn in dat we hier heel gelukkig wegkomen. Ons spel moet beter en we zijn niet dominant genoeg om de tegenstander onze wil op te leggen. Wel staan we er conditioneel goed op en buigen we voor de tweede keer een achterstand om. Dat getuigt van mentale weerbaarheid."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Helmond Sport - Jong AZ 1-2 (0-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Helmond Sport: Mike Havekotte; Boyd Reith, Maxime De Bie, Robin van der Meer, Dean van der Sluijs; Jarno Lion, Gaétan Bossiers (80. Keyennu Lont), Jellert Van Landschoot (70. Sander Vereijken); Arno Van Keilegom, Jelle Goselink, Jules Houttequiet (61. Dylan Seys). 
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Joey Jacobs, Jorn Berkhout (36. Sem Dirks), Tijs Velthuis, Maxim Dekker (81. Robin Lathouwers); Bram Franken, Mo Taabouni, Zico Buurmeester; Fedde de Jong, Jelle Duin (46. Richard Sedláček), Yusuf Barasi (81. Iman Griffith). 

Scoreverloop: 59. Van Landschoot 1-0, 70. De Jong 1-1, 90+3. Buurmeester 1-2. 
Gele kaarten: Reith en Van der Sluijs (Helmond Sport).
Rode kaarten: -
Bijzonderheden: 76. Goselink mist strafschop. 
Scheidsrechter: 
Nick Smit.

Foto's: Orange Pictures