3
Eredivisie
zondag, 02 september 2018
14:30
2

WEDSTRIJD: Heracles Almelo - AZ

Autocombi of buscombi
Er zijn voor deze wedstrijd maximaal 500 plaatsen beschikbaar, waarvan 210 autocombi

Autocombi

Voucher autocombi 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
t/m 31-08 (12:00 uur) online of via AZ Fancentrum
€ 11

In verband met het kleine aantal parkeerplaatsen (70) bij het bezoekersvak van het Polman Stadion in Almelo dienen AZ-supporters die gebruik maken van de autocombi met miminaal 3 personen per auto te reizen. Er dient verplicht bij het bezoekersvak geparkeerd te worden, toegang tot de parkeerplaats vanaf 13:45u. Vouchers kunnen vanaf 13:45u worden omgewisseld bij het bezoekersvak.

Het bezoeken van de binnenstad van Almelo en reizen met openbaar vervoer is niet toegestaan.

Buscombi

Voucher buscombi 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart

t/m 31-08* (12:00 uur) online of via AZ Fancentrum
€ 23 Leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ
€ 28 niet-leden

* = Na woensdag 29 augustus 12:00 uur worden uitsluitend nog buscombikaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.

De ledenpassen worden bij het instappen van de bus gecontroleerd. Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P5 kan gratis worden geparkeerd. De bussen vertrekken vanaf 11:00u vanaf P4. Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.

ZAANSTAD — Wat zegt hij over het uitduel van zondag met Heracles Almelo? Hoe gaat het met de blessure van Teun Koopmeiners? En wat verwacht hij van de slotdag op de transfermarkt? John van den Brom gaf vrijdag antwoord.

“Ik kan nu nog niet goed inschatten hoe het met zijn schouderblessure gaat”, zei Van den Brom over Teun Koopmeiners, die woensdag voortijdig het trainingsveld verliet. “Hopelijk traint hij zaterdag weer mee. We doen er alles aan.”

Scherp
Van den Brom had zijn ploeg goed zien trainen: “Ja, echt fantastisch. Iedereen oogde scherp en fris. En we krijgen er ook nog een paar jongens bij die vanavond bij Jong AZ meedoen. De groep wordt steeds beter en groter.”

Van Rhijn
Vrijdagochtend heeft AZ Ricardo van Rhijn vastgelegd. “Als het papierwerk allemaal is ingediend, zit hij zondag bij de selectie. Dat geldt ook voor Piet Velthuizen”, aldus Van den Brom, die verder niet veel drukte verwacht op de laatste dag van de transfermarkt. “Voor Fred Friday en Iliass Bel Hassani zou het mooi zijn als ze nog een nieuwe club vinden.”

Heracles
Van den Brom: “Heracles begon goed aan het seizoen tegen Ajax en vervolgens wonnen ze thuis van ADO. Vorige week hebben ze een tikkie gehad tegen Willem II. Het is dus afwachten wat hun trainer qua opstelling gaat doen. Maar we weten sowieso al dat ze thuis anders spelen dan uit.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV woensdag maakte.

Live
Heracles Almelo - AZ begint zondag om 14:30 uur. Dit Eredivisie-duel is live te volgen via FOX Sports, het Twitter-account van AZ en via NH. Met andere fans over de wedstrijd discussiëren? Dat kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

💥 Vejinovic!#training #AZ #heraz pic.twitter.com/mPW2b9Owhc

ALKMAAR — ‘Wervelend Heracles Almelo berooft AZ van ongeslagen status’, kopt VI.nl. Wat wordt er verder geschreven over deze Eredivisie-wedstrijd? Lees het in de vaste maandag-rubriek AZ in de media.

‘Negen duels was Heracles al zonder zege tegen AZ, maar die vloek werd zondag op een overtuigende wijze het Polman Stadion uitgejaagd door een strijdbare thuisploeg’, staat in het Algemeen Dagblad.

Telegraaf: ‘AZ, dat na drie duels nog niet verloren had, begon nog wel goed. Al na twee minuten toonde de zeventienjarige Myron Boadu zijn klasse door vanuit een moeilijke hoek de bal in de kruising te jagen: 0-1. Het was alweer de derde competitietreffer van de jongeling.’

‘AZ kwam na zo’n twintig minuten geleidelijk aan in de problemen, vooral doordat het te veel ruimte begon weg te geven’, blikt het Noordhollands Dagblad terug. ‘Misschien was de razendsnelle openingstreffer van Boadu wel een nadeel geweest voor AZ. Misschien bracht die 0-1, in de tweede minuut al, onbewust wat gemakzucht in de hoofden van de spelers.’

VI.nl: ‘Met het inbrengen van Albert Gudmundsson voor Vlaar maakte AZ-trainer John van den Brom zijn aanvallende intenties duidelijk. De IJslander stond nauwelijks binnen de lijnen of het stond 3-1. Lerin Duarte zette een actie in vanaf rechts, trok naar binnen en haalde van grote afstand vernietigend uit. Heracles leek de zege eenvoudig over de streep te trekken, maar Bjørn Johnsen dacht daar anders over. De invaller zorgde vijf minuten voor tijd uit de draai voor de 3-2 en luidde daarmee nog een spannende slotfase in. Heracles hield echter stand.’

‘Zo is AZ na de pikstart in de competitie - twee ruime zeges op NAC en Emmen - inmiddels alweer achterhaald door de concurrentie’, concludeert het Noordhollands Dagblad. ‘Van den Brom hintte na afloop al op wijzigingen die hij mogelijk gaat aanbrengen in de basiself, zo ontevreden was hij over wat AZ zondag liet zien.’

👋 | Een (ook in de Bundesliga tegenwoordig) bekend gezicht op de tribune bij Heracles Almelo - AZ!#heraz #Weghorst https://t.co/JUexpcXVLG pic.twitter.com/YmKd0E08MS

Line-ups

Heracles Almelo 4-3-3
# Speler
14 Mohammed Osman
8 Lerin Duarte
5 Bart van Hintum
4 Robin Pröpper
23 Maximilian Rossmann
12 Wout Droste
1 Janis Blaswich
7 Kristoffer Peterson
19 Vincent Vermeij
3 Lennart Czyborra
6 Dario van den Buijs
27 Niels Leemhuis
16 Michael Brouwer
10 Yoëll van Nieff
2 Tim Breukers
31 Stephen Sama
11 Silvester van der Water
17 Brandley Kuwas
52 Alexander Merkel
9 Adrián Dalmau Vaquer
Wissels
AZ 4-3-3
# Speler
11 Oussama Idrissi
6 Fredrik Midtsjo
10 Guus Til
8 Teun Koopmeiners
5 Thomas Ouwejan
4 Ron Vlaar
12 Pantelis Hatzidiakos
2 Jonas Svensson
1 Marco Bizot
23 Leon Bergsma
14 Dorin Rotariu
26 Owen Wijndal
28 Albert Gudmundsson
9 Bjørn Maars Johnsen
21 Myron Boadu
20 Mats Seuntjens
22 Piet Velthuizen
Wissels