3
Eredivisie
zondag, 19 september 2021
16:45
2

WEDSTRIJD: Heracles Almelo - AZ

Voor deze uitwedstrijd zijn er om toegang te krijgen een aantal voorwaarden: je moet in het bezit zijn van een voucher voor de bus of autocombi, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs.

Er zijn maximaal 330 plaatsen beschikbaar.


Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen als je binnen 24 uur vóór de wedstrijd negatief getest bent op het coronavirus, een geldig herstelbewijs hebt of langer dan 2 weken geleden volledig bent gevaccineerd. Er geldt een dringend advies om je coronatoegangsbewijs bij het betreden van het stadion te laten zien via de CoronaCheck-app. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs? Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4-papier volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document niet aan, de QR-code is dan ca. 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR-code niet bruikbaar.

Meer informatie over het coronatoegangsbewijs en de CoronaCheck-app

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Direct een afspraak maken om je te laten testen

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 


Busvervoer

Het is verplicht tijdens de busreis een mondkapje te dragen.

 • Busvoucher 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
 • t/m 17-09-2021 (12:00 uur)* online of in het AZ Fancentrum
 • € 23 leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ
  € 28 niet-leden

* = na dinsdag 14-09-2021 16:00 uur worden uitsluitend nog buskaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.

Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P5 kan gratis worden geparkeerd. De bussen vertrekken op 19-09-2021 vanaf 13:15u vanaf P4. Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.


Autocombi

Voor deze wedstrijd geldt een autocombi met een beperkt aantal parkeerplaatsen. Je kunt alleen een bestelling plaatsen als je minimaal 3 en maximaal 5 autocombivouchers selecteert en vervolgens 1 parkeervoucher toevoegt.

Let op; het is niet mogelijk om achteraf wijzigingen door te voeren in je bestelling, zoals passagiers in de auto toevoegen. Zorg dan ook dat je bestelling compleet is voor je deze afrekent.

 • Voucher autocombi 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
 • t/m 17-09-2021 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
 • € 11

De vouchers autocombi kunnen 19-09-2021 tussen 15:45u en 16:45u worden omgewisseld bij het bezoekersvak van stadion Erve Asito te Almelo. Alleen op vertoon van de bestelde parkeervoucher kan er geparkeerd worden. Het bezoeken van de binnenstad van Almelo en gebruik van ander vervoer dan de auto is niet toegestaan.


Route naar het bezoekersvak:

 • Vanuit alle richtingen aanrijden vanaf de A1, A35
 • Neem op de A35 de afslag Almelo-Zuid (afslag 30)
 • Onderaan de afslag rechtsaf de Henriette Roland Holstlaan op richting Almelo
 • Volg na 1,4 km de 2 linkerrijstroken om linksaf te slaan naar de Weezebeeksingel richting ziekenhuis/stadion
 • Houdt rechts aan en sla na 50 meter via de afrit rechts het gastenvak in
ALMELO- AZ heeft zondag een nederlaag geleden bij Heracles. In het Erve Asito was AZ aanvankelijk heer en meester, maar ging het mis na een rode kaart voor Jordy Clasie. Het duel op Almelose bodem eindigde in 3-2.

Bij AZ keerde Timo Letschert, na een lichte kuitblessure, terug in het basiselftal. De wedstrijd in Overijssel werd voorafgegaan door een staande ovatie voor Wim Samsen. Het voormalig bestuurslid van Heracles overleed onlangs op 71-jarige leeftijd.

Sterke start
AZ opende sterk op het kunstgras in Almelo. In de twaalfde minuut stuurde Vangelis Pavlidis met een handige steekpass Albert Gudmundsson diep. De IJslandse aanvaller werd onderweg naar het doel gehinderd, waarop doelman Janis Blaswich de bal kon onderscheppen.

Fraai doelpunt
In de negentiende minuut was het wel raak. Pavlidis kreeg de bal bij Gudmundsson. Hij krulde de bal uit de draai onberispelijk in de bovenhoek: 0-1. Het betekende de eerste competitietreffer voor Gudmundsson dit seizoen.

Rood
Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor AZ. Tot pal voor rust, toen AZ twee tegenslagen kreeg te verwerken. Eerst moest Clasie het veld met rood verlaten. De middenvelder beging een tackle op Luca de la Torre, die in eerste instantie met een gele, maar na tussenkomst van de VAR met een rode kaart werd beoordeeld.

Volgende domper
Tot overmaat van ramp schoot Kaj Sierhuis, die zijn debuut maakte bij de thuisploeg, met een genadig afstandsschot de 1-1 tegen de touwen. Een zware domper op slag van rust.

Tegendoelpunt
Hoewel AZ de gehele tweede helft met een man minder speelde, kreeg het in de 65e minuut nog wel een goede mogelijkheid. Opnieuw was Pavlidis de aangever en deze keer stuurde hij invaller Zakaria Aboukhlal diep. Aboukhlal controleerde de bal en schoot vanuit moeilijke hoek in het zijnet.

Burgzorg
Een aanval later moest AZ-doelman Peter Vindahl optreden en dat deed hij naar behoren. Rai Vloet won een duel om de bal en schoot hard richting het doel, waar de Deense keeper de poging onschadelijk maakte. In de 72e minuut viel de 2-1 alsnog. Delano Burgzorg combineerde met Sierhuis en schoot hard en hoog binnen.

Onderuit in blessuretijd
In de slotfase leek AZ een nederlaag toch nog te verijdelen. Waar Blaswich Dani de Wit en Aboukhlal nog van scoren afhield, was hij kansloos op een uithaal van Tijjani Reijnders in de kruising. In blessuretijd kreeg AZ echter toch weer een goal om de oren. Rai Vloet schoot een vrije trap direct binnen.

Twente-uit
Komende donderdag staat het volgende competitieduel al op het programma. Dan reist de ploeg van Pascal Jansen opnieuw af naar het oosten van het land en wacht het uitduel met FC Twente. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Heracles Almelo - AZ 3-2 (1-1)

Eredivisie

Opstelling Heracles Almelo: Janis Blaswich; Noah Fadiga, Marco Rente, Mats Knoester, Ruben Roosken (46. Giacomo Quagliata); Orestis Kiomourtzoglou, Luca de la Torre (86. Lucas Schoofs); Nikolai Laursen (46. Bilal Basacikoglu), Rai Vloet, Mohamed Amissi (46. Delano Burgzorg); Kaj Sierhuis (75 Ismail Azzaoui).
Opstelling AZ: Peter Vindahl; Aslak Witry (62. Yukinari Sugawara), Timo Letschert (86. Tijjani Reijnders), Bruno Martins Indi, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Jordy Clasie; Albert Gudmundsson (86. Sam Beukema), Vangelis Pavlidis (69. Ernest Poku), Jesper Karlsson (46. Zakaria Aboukhlal).

Scoreverloop: 19. Gudmundsson 0-1, 45+1. Sierhuis 1-1, 72. Burgzorg 2-1, 89. Reijnders 2-2, 90+4. Vloet 3-2.
Gele kaarten: Vloet, Quagliata, Burgzorg (Heracles Almelo), Midtsjø (AZ).
Rode kaarten: 45. Clasie (AZ).
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.
Toeschouwers: 8.053.

ALMELO- AZ sloot een moeizame week af met een zeperd in Almelo. De ploeg zag rood op Erve Asito en ging met 3-2 onderuit tegen Heracles. AZ Media ving de teleurstelling in beeld.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl