3
Keuken Kampioen Divisie
maandag, 02 maart 2020
20:00
1

WEDSTRIJD: Jong AZ - Almere City FC


Deze wedstrijd wordt gespeeld op het AFAS Traningscomplex te Wijdewormer. 

Toegangskaarten zijn op de wedstrijddag verkrijgbaar bij het kaartverkooploket bij de ingang van het complex.

ZAANSTAD- Jong AZ is er maandag in een waar spektakelstuk niet in geslaagd Almere City van zich af te zetten. Wel toonde de ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk veerkracht door twee keer een achterstand te repareren: 3-3.

Jong AZ kwam sterk uit de startblokken en kreeg na een minuut al een kans via Ferdy Druijf. De spits kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Yukinari Sugawara binnen te lopen. Even later ging een aangeraakt schot van Zakaria Aboukhlal net naast.

In stelling
Almere kreeg via Nick Venema en oud-AZ’er James Efmorfidis ook kansjes en zag een goal afgekeurd worden. Het was echter in lijn met het spelbeeld dat de thuisploeg de score opende. Aboukhlal schoot raak nadat Peer Koopmeiners de bal veroverde en de Jong AZ-topscorer in stelling bracht.

Vlak voor rust
De bezoekers werden na de 1-0 gevaarlijk via Ricardo Kip, Venema en Anwar Bensabouh, terwijl Aboukhlal en Druijf aan de overzijde enkele forse kansen kregen. Het leek bij die ene goal te blijven, totdat vlak voor rust Thomas Verheijdt toesloeg.

Evjen
Vroeg in de tweede helft voltooide Venema de ommekeer met een rake strafschop. Jong AZ richtte zich echter op en kwam een minuut later via Druijf weer langszij. Een uiterste spectaculaire tweede helft ontvouwde zich met kansen over en weer en aan Alkmaarse zijde een uitblinkende Håkon Evjen.

Topscorer
Een kwartier voor tijd zette Efmorfidis de ploeg van Ole Tobiasen opnieuw op voorsprong, maar wederom kon Ally niet lang genieten. Luttele minuten later werd een voorzet van Mauro Savastano namelijk afgerond door Aboukhlal. Hij kreeg ook nog dé kans op zijn tiende van het seizoen, maar de winnende goal bleef in een chaotische slotfase uit.

Stam: ‘Enerverend’
Stam baalde van de tegengoals, maar had zich goed vermaakt. “Dit was een bijzonder leuke en enerverende wedstrijd met fantastische aanvallen en goals aan beide kanten. We moeten leren om dit soort duels over de streep te trekken door slimmer te zijn, maar ik heb vooral genoten van ons spel en de wil om met elkaar te strijden voor een resultaat.”


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - Almere City FC 3-3 (1-1)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Yukinari Sugawara, Joey Jacobs, Maxim Gullit, Mauro Savastano; Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni, Kenzo Goudmijn; Håkon Evjen, Ferdy Druijf, Zakaria Aboukhlal.
Opstelling Almere City FC: Joshua Smits; Faris Hammouti, Damon Mirani, Radinio Balker, Amir Absalem; Anwar Bensabouh, Ricardo Kip (84. Niek Vossebelt), Youri Loen; James Efmorfidis (78. Mees Kaandorp), Thomas Verheijdt (87. Ruud Boymans), Nick Venema.

Scoreverloop: 16. Aboukhlal 1-0, 45+2. Verheijdt 1-1, 52. Venema 1-2 (pen.), 53. Druijf 2-2, 75. Efmorfidis 2-3, 78. Aboukhlal 3-3.
Gele kaarten: Taabouni, Koopmeiners, Stam (Jong AZ), Verheijdt (Almere City FC).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Laurens Gerrets.
Scheidsrechter: 500.

Foto's: Soccrates Images

Jong AZ 4-3-3
# Speler
Wissels
FC Kairat 1
# Speler
Wissels