5
Keuken Kampioen Divisie
maandag, 18 september 2023
20:00
2

WEDSTRIJD: Jong AZ - Jong Ajax

Jong AZ speelt op maandag 18 september de thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen Jong Ajax.

Om toegang te krijgen tot dit duel moet je in het bezit zijn van een Jong AZ seizoenkaart of wedstrijdkaart.

Losse verkoop

Voor deze wedstrijd is er sprake van vrije verkoop. Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum een onbeperkt aantal kaarten kopen. Voor de aanschaf van de wedstrijdkaarten heb je geen AZ Clubkaart of AZ Seizoenkaart nodig. 

Je kunt via onderstaande link t/m 18 september 16:00 uur kaarten bestellen. Daarnaast is het mogelijk om vanaf 1,5 uur voor aanvang van de wedstrijd aan de stadionkassa van het AFAS Trainingscomplex kaarten te kopen (betaling per pintransactie).

Tarief

Een toegangskaart kost € 7.


ZAANSTAD- Voor Jong AZ staat maandag de beloftenclash met Jong Ajax op het programma. De ploeg van Jan Sierksma staat dan in eigen huis om 20:00 uur tegenover de hoofdstedelingen. 

Vrijdag kwam Jong AZ ook in actie. In eigen huis was FC Eindhoven - dat met twee zeges en een remise goed aan de competitie was begonnen - de tegenstander. Beide ploegen kregen kansen te scoren, maar de ban werd niet gebroken: 0-0. 


Elfde plaats
Door de remise is Jong AZ op een elfde plaats gekomen. De beloften pakten over vijf duels zeven punten. Dat deden zij vooralsnog met twee zeges (tegen Jong FC Utrecht en SC Telstar) en één gelijkspel. 

Uit het vuur
Ook Jong Ajax speelde vrijdag een competitieduel. In Amsterdam kwam de ploeg van trainer Dave Vos tegen FC Emmen op een 2-0 voorsprong. De bezoekers uit Drenthe sloegen in de tweede helft terug en namen op hun beurt de leiding: 3-2. In blessuretijd wist Jong Ajax alsnog een punt uit het vuur te slepen. Namens de Amsterdammers waren David Kalokoh, Mika Godts en Kristian Hlynsson trefzeker. 

De Toekomst
De laatste ontmoeting tussen de beloften uit Alkmaar en Amsterdam eindigde in een overwinning voor Jong AZ. Op De Toekomst werd Jong Ajax met 1-2 verslagen. De Alkmaarse goals kwamen van Zico Buurmeester en Iman Griffith. 


Arbiter
Michael Eijgelsheim is de scheidsrechter van deze wedstrijd. Hij wordt langs de lijn bijgestaan door Jari van Westen en Rik ter Hoeve. Florian Lodeweegs is de vierde official. 

Live
Jong AZ - Jong Ajax is te volgen via het X-account van AZ. Op ESPN zijn later op de avond highlights te zien. 

FC Dordrecht
Vrijdag reist Jong AZ af naar Zuid-Holland, waar het tegenover FC Dordrecht komt te staan. De aftrap in het Matchoholic Stadion is om 20:00 uur. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Maandag:
De Graafschap - Helmond Sport
FC Eindhoven - ADO Den Haag
FC Emmen - Jong FC Utrecht
FC Groningen - Jong PSV
Jong AZ - Jong Ajax
TOP Oss - FC Dordrecht

ZAANSTAD- Jong AZ heeft maandagavond een fraaie 5-2 zege geboekt op Jong Ajax. In een spectaculaire wedstrijd verzorgden Denso Kasius, Ernest Poku, Damienus Reverson, Ricuenio Kewal en Kees Smit de doelpunten. Het was voor de ploeg van Jan Sierksma de derde overwinning van het Keuken Kampoen Divisie-seizoen. 

Bij Jong AZ deden onder andere Hobie Verhulst, Denso Kasius, Kenzo Goudmijn en Ernest Poku mee. De doelman kon meedoen omdat er in onderlinge beloftenduels geen leeftijdslimiet is voor doelmannen. 

Spektakel
Het was een spectaculaire openingsfase op het winderige AFAS Trainingscomplex. Na zes minuten noteerden we al het eerste doelpunt. Gabriel Misehouy schoot Jong Ajax op voorsprong. De ploeg van Jan Sierksma reageerde direct. Met acht minuten op de klok schoot de opgekomen Kasius de gelijkmaker binnen. Het bleef kansen regenen, maar Verhulst keek een poging van Jaydon Banel naast.

Poku
In de twaalfde minuut klingelde het opnieuw. Jong AZ was er snel uit en Ricuenio Kewal speelde de bal goed op Poku. De aanvaller twijfelde niet en schoot de bal keurig binnen om de wedstrijd te draaien! De wedstrijd bleef op en neer gaan. Ro-Zangelo Daal prikte naast op aangeven van Kasius en aan de andere kant schoot David Kalokoh op de vuisten van Verhulst. 

Op slag van rust
Vlak voor rust moest Jong AZ toch de gelijkmaker slikken. Julian Brandes had ruimte en haalde van buiten het strafschopgebied uit. Via het been van Kenzo Goudmijn ging de bal ongelukkig langs Verhulst. Daarmee gingen we met een 2-2 stand aan de thee. 

Reverson
De tweede helft begon met drie wissels aan de kant van Jong AZ. Jurre van Aken, Kees Smit en Damienus Reverson betraden het veld. Laatstgenoemde liet zich echt direct zien. Waar hij eerst nog in de korte hoek op Charlie Setford stuitte, was het in de 49e minuut wel raak. Reverson werd weggestuurd en schoot dit keer hard binnen in de korte hoek om Jong AZ weer op voorsprong te zetten!


Lat
Reverson had er zin in en stichtte enkele minuten later opnieuw gevaar achterin bij Ajax. De spits volleerde een bal snoeihard tegen de lat. Richting het einde van de wedstrijd werd het toch nog mooier. Topscorer Jayden Addai keerde terug op het veld na een blessure en liet zich ook direct weer zien. De aanvaller hield na een dribbel goed het overzicht, vond Kewal en die schoot binnen voor de 4-2!

Slotakkoord
Jong AZ was nog niet klaar en ging in de slotfase op zoek naar nog een treffer. Een schot van Addai werd door Setford gekeerd en de rebound van Dave Kwakman ging vervolgens maar net naast. Die vijfde treffer zou toch nog vallen. In het strafschopgebied draaide invaller Kees Smit weg bij zijn man. Met zijn linker krulde hij de bal op prachtige wijze binnen! In de blessuretijd haalde Addai nog uit, maar zijn poging spatte uiteen op de paal. Daarmee bleef het bij 5-2 in Wijdewormer en belegt Jong AZ met tien punten nu de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie. 

Smit: 'Ingespeeld team'
"ik denk dat wij compact stonden", analyseert Smit de wedstrijd. "In de omschakeling hebben we toegeslagen, daar lag veel ruimte. We hadden vandaag veel wisselingen in de ploeg vanwege het eerste, maar we zijn een goed ingespeeld team. Dat zie je vandaag ook terug. Ik ben blij dat ik mijn eerste goal in het betaald voetbal heb gemaakt, een mooie goal. Het is altijd mooi om van Ajax te winnen."WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - Jong Ajax 5-2 (2-2)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Hobie Verhulst; Denso Kasius (46. Jurre van Aken), Wouter Goes, Maxim Dekker, Finn Stam; Lewis Schouten, Kenzo Goudmijn (46. Kees Smit), Dave Kwakman; Ricuenio Kewal (89. Nick Koster), Ernest Poku (46. Damienus Reverson), Ro-Zangelo Daal (73. Jayden Addai).

Opstelling Jong Ajax: Charlie Setford; Raphaël Sarfo (67. Gerald Alders), Olivier Aertssen, Tristan Gooijer (67. Dies Janse), Nassef Chourak (84. Rico Speksnijder); Julian Brandes, Kristian Hlynsson, Gabriel Misehouy; Jaydon Banel (84. Alvaro Henry), David Kalokoh (73. Kayden Wolff), Mika Godts. 

Scoreverloop: 6. Misehouy 0-1, 8. Kasius 1-1, 12. Poku 2-1, 34. Brandes 2-2, 49. Reverson 3-2, 75. Kewal 4-2, 87. Smit 5-2. 
Gele kaarten: Schouten, Goes (Jong AZ). 
Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim. 
Toeschouwers: 878. 

Foto's: Orange Pictures