0
Netherlands Keuken Kampioen Divisie 2021/2022
maandag, 21 februari 2022
20:00
2

WEDSTRIJD: Jong AZ - NAC Breda

Jong AZ speelt op maandag 21 februari de thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen FC NAC.

Om toegang te krijgen tot dit duel moet je in het bezit zijn van een seizoenkaart of wedstrijdkaart, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs.

Coronatoegangsbewijs

Alle informatie over het coronatoegangsbewijs vind je hier.

We adviseren om je coronatoegangsbewijs (QR-code) bij aankomst via de Coronacheck-app op je mobiele telefoon gereed te houden. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore. Meer informatie over de CoronaCheck-app vind je hier.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs? Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4 papier, volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document niet aan, de QR code is dan ca 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR code niet bruikbaar.

Losse verkoop

Er is voor deze wedstrijd vrije verkoop, je kunt een onbeperkt aantal kaarten kopen. Je hebt geen AZ Clubkaart of AZ Seizoenkaart nodig om kaarten aan te schaffen.

Je kunt op de wedstrijddag vanaf 19.00 uur aan de stadionkassa van het ATC kaarten kopen (betaling per pintransactie).

Tarief

Een toegangskaart kost € 6

Bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen in het coronabeleid van de overheid.

ZAANSTAD- Jong AZ wacht maandagavond een inhaalduel met NAC Breda. Op het AFAS Trainingscomplex - waar de bezettingsgraad weer naar honderd procent mag - klinkt het eerste fluitsignaal om 20:00 uur. 

De vorige ontmoeting tussen NAC Breda en Jong AZ, toen in het Rat Verlegh Stadion, werd gekenmerkt door de regenboogarmbanden die beide aanvoerders droegen. Dit in het kader van de All Together Challenge om aandacht te vragen voor de LHBTI-gemeenschap. Tijs Velthuis droeg de band namens Jong AZ.

Kopbal
Jong AZ verloor de onderlinge wedstrijd eerder in het seizoen met 1-0. NAC-verdediger Danny Bakker kopte uit een vrije trap van Thom Haye de eerste en enige treffer op het scorebord. Dat was al in de 23ste minuut. Er zaten tijdens het duel 15.254 mensen in het Rat Verlegh Stadion.


Haye
Bij NAC Breda vertrok deze winterstop met Haye een speler met een rijk verleden bij AZ. De middenvelder werd in 2006 opgepikt bij AFC en schopte het tot het eerste elftal. In 2016 verliet hij de Alkmaarders om zijn geluk te beproeven bij Willem II. Deze winter verruilde hij NAC voor sc Heerenveen.

Telkens won NAC
Jong AZ en NAC Breda stonden tot dusver vijf keer tegenover elkaar in de Keuken Kampioen Divisie. Telkens wonnen de Bredanaren. Namens Jong AZ was alleen Zakaria Aboukhlal twee keer trefzeker. De andere goals in die vijf ontmoetingen met NAC werden gemaakt door Thijs Oosting, Joerie Church en Tijjani Reijnders.

Goede voorbeeld
Het 'grote' AZ gaf op 28 januari nog het goede voorbeeld door NAC Breda in een oefenwedstrijd met 3-0 te verslaan. Die wedstrijd traden onder meer Maxim Dekker, Zico Buurmeester en Lewis Schouten aan voor de ploeg van trainer Pascal Jansen. Schouten, zeventien jaar oud, maakte zijn officieuze debuut. Door doelpunten van Vangelis Pavlidis, Håkon Evjen en Albert Gudmundsson won AZ met 3-0 op het AFAS Trainingscomplex.


Gevulde tribunes
Het treffen met NAC wordt voor Jong AZ de eerste wedstrijd in lange tijd waarbij de tribunes van het AFAS Trainingscomplex volledig gevuld mogen worden. Eerder was dit wegens de coronamaatregelen niet toegestaan. 

Storm Eunice
Bij de beloften stond afgelopen vrijdag ook een wedstrijd op het programma. De ploeg zou op bezoek gaan bij MVV Maastricht, maar dit duel werd wegens storm Eunice afgelast. Een inhaaldatum wordt zo snel mogelijk vastgesteld en bekendgemaakt. 

Arbiter
Jong AZ - NAC Breda staat maandag onder leiding van Luuk Timmer. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Danny Kempinga en Jordi Been. Tim Visser is aangesteld als vierde official. 

Live
De wedstrijd is te volgen via het Twitter-account van AZ en wordt live uitgezonden op ESPN, waar later die avond ook de highlights te zien zijn.

FC Eindhoven
Komende vrijdag wacht de ploeg van Maarten Martens al de volgende uitdaging. Dan komt FC Eindhoven op bezoek. 


Programma Keuken Kampioen Divisie
Maandag:
Jong Ajax - Almere City FC
Jong AZ - NAC Breda
Jong FC Utrecht - Excelsior Rotterdam

ZAANSTAD- Jong AZ heeft maandag met een minimaal verschil verloren van NAC Breda. Na een openingsgoal halverwege de eerste helft zocht de ploeg van Maarten Martens ijverig naar de gelijkmaker, maar in blessuretijd sloegen de Bredanaars opnieuw toe: 0-2. 

Bij de Alkmaarders begon Milos Kerkez in de basis. Voor de Hongaarse vleugelverdediger betekende dat zijn eerste basisplaats in dienst van AZ. Vasilios Pavlidis zat – na lang blessureleed – voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

De Rooij en Koopmeiners
Beide ploegen kregen in de openingsfase een aardige kans. Kaj de Rooij kwam na een dribbel dicht bij het Jong AZ-doel en schoot voorlangs. Aan de overkant was de eerste doelpoging van de thuisploeg van Peer Koopmeiners. Zijn inzet ging naast.

Tweemaal uithalen
Niet veel later was de Koopmeiners opnieuw dichtbij. De bal kwam na een hoekschop voor zijn voeten en hij kon tot twee keer toe uithalen. De eerste poging werd geblokt, de tweede was een prooi voor oud-AZ’er Nick Olij.

Goal Bakker
Uit een soortgelijke situatie kwam NAC in de 22e minuut op voorsprong. Een Brabantse hoekschop kwam bij de tweede paal, waar Bakker het leer tegen de touwen liep: 0-1.

Combinatie
Jong AZ had een paar minuten later op gelijke hoogte moeten komen. Mohamed Taabouni ging de combinatie aan met Milos Kerkez en kwam vrij voor doel. Olij had echter een moeizame redding in huis. Ook Lewis Schouten drong nog gevaarlijk door in de zestien van NAC. Hij zette vanaf de achterlijn voor op Ernest Poku, die zijn voet net niet tegen de bal kreeg.

Rakelings naast
Na de pauze werd Odysseus Velanas al snel gevaarlijk. Hij kon van ruim twintig meter uithalen en dat schot ging rakelings naast.

Kans Buurmeester
Hoewel NAC wederom een goede kans kreeg, was het Jong AZ de meeste aanvalsdrang toonde. Uit één van die aanvallen kwam Zico Buurmeester in de 62e minuut vrij voor doel. Iman Griffith zette de bal op hem voor, maar de middenvelder vergat te schieten.

Saves Reus
Beau Reus moest ook meermaals in actie komen. De goalie plukte een schot van Welat Cagro uit de verre hoek en wierp zich voor een poging van Pjort Kestens. Ook Velanas en Pjotr Kestens stelden hem op de proef, maar hij redde opnieuw. 

Nodige gevaar
In de slotfase zorgde Jong AZ voor het nodige gevaar. Zo kreeg invaller Mexx Meerdink de bal voor het doel, maar was er geen teamgenoot om de bal binnen te lopen. De goal viel aan de andere kant. In extra tijd zorgde Velanas voor de beslissing: 0-2.

Martens: 'Gevoel dat er meer in zat'
"Het is vervelend dat we uit een standaardsituatie op achterstand komen", vertelde Martens. "NAC hoeft daarna minder risico's te nemen en zo wordt het een andere wedstrijd. Na rust kwamen we nog goed uit de kleedkamer en had ik sterk het gevoel dat er meer in zat. Helaas beslist NAC het in blessuretijd. We zijn tegen veel ploegen dominant, zo ook vandaag bij vlagen. Alleen moeten de jongens gaan beseffen dat het binnenhalen van punten ook belangrijk is."


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - NAC Breda 0-2 (0-1)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Fons Gemmel, Tijs Velthuis, Maxim Dekker, Milos Kerkez (77. Wouter Goes); Lewis Schouten (77. Soulyman Allouch), Zico Buurmeester (70. Fedde de Jong), Peer Koopmeiners; Iman Griffith (70. Mexx Meerdink), Ernest Poku, Mohamed Taabouni.
Opstelling NAC Breda: Nick Olij; Dion Malone (55. Ruben Ligeon), Moïse Adiléhou, Danny Bakker; Kaj de Rooij (73. Pjotr Kestens), Sabir Agougil (55. Jethro Mashart), Ralf Seuntjens, Welat Cagro, Odysseus Velanas; Jeredy Hilterman (46. Ezechiel Banzuzi), Naoufal Bannis (86. Boris van Schuppen). 

Scoreverloop: 22. Bakker 0-1, 90+2. Velanas 0-2. 
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Luuk Timmer.

Foto: Orange Pictures