0
Keuken Kampioen Divisie
maandag, 24 oktober 2022
20:00
0

WEDSTRIJD: Jong AZ - SC Telstar

Jong AZ speelt op maandag 24 oktober de thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen Telstar.

Om toegang te krijgen tot dit duel moet je in het bezit zijn van een Jong AZ seizoenkaart of wedstrijdkaart.

Losse verkoop

Account met AZ Seizoenkaart 
Account met AZ Clubkaart
(incl. junior clubs)
Geverifieerd account
Meer informatie over verificatie
• Verplicht • Verplicht
Aantal kaarten • 4 per seizoenkaart • 2 per clubkaart / lidmaatschap


• t/m 24-10-2022 16:00 uur online of in het AZ Fancentrum
• Een toegangskaart kost €6,-Bovenstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen in het coronabeleid van de overheid.

ZAANSTAD- Jong AZ heeft de twaalfde wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld tegen Telstar. Op het eigen AFAS Trainingscomplex eindigde het Noord-Hollandse onderonsje in 0-0.

Aan het begin van de wedstrijd werd Soulyman Allouch extra in het zonnetje gezet vanwege zijn rol in de eerste tien wedstrijden van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen. Hij kreeg een bronzen schild uitgereikt als Beste Talent van de Eerste Periode.

Op slag van rust
Het duel had wat moeite om op gang te komen. Jay Kruiver van Telstar was na 34 minuten de eerste van de wedstrijd die een schot loste. Dat zeilde uiteindelijk ruim naast. Op slag van rust werd Allouch namens Jong AZ voor het eerst gevaarlijk. Hij had een laag schot in petto dat werd gestopt door keeper Ronald Koeman.

Nieuwe gezichten
Jong AZ ging de tweede helft in met twee nieuwe gezichten. Vasilios Pavlidis kwam er in de achterhoede in voor Robin Lathouwers, terwijl aanvaller Mayckel Lahdo het veld ruimde voor Joshua Pynadath.

Doelpoging Min
Het eerste gevaar na de rust kwam na 58 minuten spelen van Telstar-speler David Min. Hij zette zijn hoofd van dichtbij tegen een voorzet, maar zag zijn doelpoging vlak naast het doel zeilen.

Knappe redding Westerveld
Elf minuten later was Delvechio Blackson dichtbij namens Telstar. Zijn inzet werd knap gekeerd door Jong AZ-doelman Sem Westerveld.

Strafschop gekeerd
In de 75ste minuut leek Telstar de voorsprong in handen te krijgen, omdat de bal op de stip belandde vanwege hands. Maar opnieuw onderscheidde Westerveld zich door de strafschop te keren.

Tweede keer
Het was voor Westerveld de tweede gestopte penalty van het seizoen. Op 12 september keerde hij het buitenkansje van PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen.

Kopbal Bensabouh 
Jong AZ drong later nog één keer aan, maar een schot van Iman Griffith werd geblokt. Ook Telstar had nog een goede kans, maar een kopbal van Anwar Bensabouh werd door Misha Engel van de lijn gehaald.

Pynadath van randje zestien
De grootste kans tegen het einde van de wedstrijd was voor invaller Pynadath. Hij schoot van randje zestien, maar zijn inzet werd door Koeman tot corner verwerkt.

Westerveld: 'Dankbaar'
De stop van Westerveld bij de penalty van Giousis bleek cruciaal. "Ik heb zijn strafschop in de wedstrijd van Telstar tegen Jong PSV gezien, dus ik heb mijn huiswerk gedaan." Ook ploeggenoot Engel was met een redding op de doellijn belangrijk. "Ik ben dankbaar dat hij op de goede plek stond. Als hij die bal niet van de lijn haalde verloren we hier met 0-1. Verder was dit een wedstrijd waarin in een punt het hoogst haalbare was."


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - SC Telstar 0-0 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Robin Lathouwers (46. Vasilios Pavlidis), Loek Postma, Misha Engel, Sem Dekkers; Peer Koopmeiners, Fedde de Jong, Zico Buurmeester; Mayckel Lahdo (46. Joshua Pynadath), Iman Griffith, Soulyman Allouch (87. Damienus Reverson). 
Opstelling SC Telstar: Ronald Koeman; Jonathan Mulder, Delvechio Blackson, Özgur Aktas, Mitch Apau, Jay Kruiver (87. Yaël Liesdek); Anass Najah, Tom Overtoom; Christos Giousis, Glynor Plet (63. Anwar Bensabouh), David Min.

Scoreverloop: -
Gele kaarten: Postma (Jong AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim.
Toeschouwers: 900. 

Foto's: Orange Pictures