3
Keuken Kampioen Divisie
vrijdag, 20 oktober 2023
20:00
0

WEDSTRIJD: Jong AZ - TOP Oss

Jong AZ speelt op vrijdag 20 oktober de thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen TOP Oss.

Om toegang te krijgen tot dit duel moet je in het bezit zijn van een Jong AZ seizoenkaart of wedstrijdkaart.

Losse verkoop

Voor deze wedstrijd is er sprake van vrije verkoop. Je kunt voor deze wedstrijd online of via het AZ Fancentrum een onbeperkt aantal kaarten kopen. Voor de aanschaf van de wedstrijdkaarten heb je geen AZ Clubkaart of AZ Seizoenkaart nodig. 

Je kunt via onderstaande link t/m 20 oktober 16:00 uur kaarten bestellen. Daarnaast is het mogelijk om vanaf 1,5 uur voor aanvang van de wedstrijd aan de stadionkassa van het AFAS Trainingscomplex kaarten te kopen (betaling per pintransactie).

Tarief

Een toegangskaart kost € 7.

ZAANSTAD- Drie goals en drie punten. Jong AZ kende vrijdagavond weinig problemen met TOP Oss. De ploeg van trainer Jan Sierksma was in eigen huis met 3-0 te sterk voor de hekkensluiter uit Brabant. Mexx Meerdink, Ro-Zangelo Daal en Jayden Addai kwamen op het scoreformulier.

Bij de thuisploeg begon Enoch Mastoras vanaf de aftrap. Voor het zeventienjarige jeugdexponent uit Broek op Langedijk was dat zijn eerste basisplaats op profniveau. Daarnaast was ook topscorer Addai - die drie weken terug geblesseerd uitviel - weer van de partij. 

Schijnbeweging
Op het AFAS Trainingscomplex - waar het de eerste helft flink regende - viel de openingstreffer in de zevende minuut. Finn Stam kwam op eigen helft met een schijnbeweging langs zijn tegenstander en gaf daarna een fantastische dieptepass op Meerdink. De spits toonde zich oog-in-oog met Mike Havekotte koelbloedig en maakte zijn eerste van het seizoen: 1-0. 

Verre hoek
Zes minuten daarna was het opnieuw raak voor Jong AZ. Daal kwam in het strafschopgebied aan de bal, kapte naar binnen en schoot in de verre hoek de 2-0 tegen de touwen. 

Omspelen
Na de twee treffers van de thuisploeg liet ook TOP Oss van zich horen. Een schot van Gerhardus Damen ging rakelings naast. Daarna was het weer Jong AZ dat de regie voerde. In de 27e minuut viel bijna de derde goal. Lewis Schouten omspeelde Havekotte, maar raakte daarna de paal. Het daaropvolgende schot van Kees Smit werd door de doelman gekeerd. 

Veel ruimte
Jong AZ ging met een 2-0 voorsprong de rust in en was kort na de pauze opnieuw trefzeker. Addai kreeg in een omschakelmoment veel ruimte, kwam voor doel en prikte binnen: 3-0. Voor de vleugelaanvaller was dat al zijn zevende van het seizoen. De assist kwam van basisdebutant Mastoras. 

Knappe aanname
In het laatste half uur bleven de Alkmaarders geduldig spelen en ontstond er nog een aantal kansen. Zo kwam Jong AZ meermaals gevaarlijk door de as van de TOP Oss-defensie, maar lukte het niet de trekker over te halen. In de zeventigste minuut was ook Damienus Reverson gevaarlijk. De invaller creëerde met een knappe aanname veel ruimte voor zichzelf en kon uithalen. Havekotte bracht redding. 

Clean sheet
Ook in de slotfase had Jong AZ weinig van TOP Oss te duchten. De achterhoede stond solide en de bal werd in de ploeg gehouden. Zo kwam de driepunter en de clean sheet geen moment in gevaar. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - TOP Oss 3-0 (2-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Finn Stam, Maxim Dekker, Sem Dekkers (83. Jeremiah Esajas); Enoch Mastoras (83 Tom. Kerssens), Kees Smit, Lewis Schouten (74. Loek Postma); Jayden Addai (64. Ricuenio Kewal), Mexx Meerdink (64. Damienus Reverson), Ro-Zangelo Daal. 

Opstelling TOP Oss: Mike Havekotte; Roshon van Eijma (64. Fabian Shahaj), Joshua Eijgenraam (15. Thijs van Leeuwen), Xander Lambix; Giovanni Troupée (61. Ilounga Pata), Amine Rehmi, Giovanni Korte, Gerhardus Damen, Jonathan Mulder; Konstantinos Doumtsios (46. Joshua Zimmerman), Delano Ladan. 

Scoreverloop: 7. Meerdink 1-0, 13. Daal 2-0, 53. Addai 3-0,
Gele kaarten: Addai (Jong AZ), 
Rode kaart: -
Scheidsrechter: Luuk Timmer. 
Toeschouwers: 325. 

Foto: Orange Pictures