2
Netherlands Keuken Kampioen Divisie 2021/2022
maandag, 01 november 2021
20:00
0

WEDSTRIJD: Jong PSV - Jong AZ

Om toegang te krijgen tot dit duel is er een aantal voorwaarden: zo moet je in bezit zijn van een wedstrijdkaart, coronatoegangsbewijs (13 jaar of ouder) en een geldig legitimatiebewijs. 

Coronatoegangsbewijs 

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen als je 24 uur vóór de wedstrijd negatief getest bent op het coronavirus, een geldig herstelbewijs hebt of langer dan 2 weken geleden volledig gevaccineerd.

Er geldt een dringend advies om je coronatoegangsbewijs bij het betreden van het stadion te laten zien via de CoronaCheck-app. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs? Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4 papier, volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document niet aan, de QR code is dan ca 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR code niet bruikbaar.


Meer informatie over het coronatoegangsbewijs en de CoronaCheck-app

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Direct een afspraak maken om je te laten testen

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 


Wedstrijdkaart
Je kunt je kaart aanvragen tot 12:00u op 1 werkdag voor de wedstrijd door een mail te sturen naar uitwedstrijdenjongaz@az.nl onder vermelding van de wedstrijd, je volledige naam en je klantnummer. Je ontvangt dan zo snel mogelijk bevestiging met alle relevante informatie.

ZAANSTAD- Jong AZ reist maandag af naar Eindhoven voor een beloftenclash. Dan gaat de ploeg van Maarten Martens op bezoek bij Jong PSV. Op De Herdgang klinkt het eerste fluitsignaal om 20:00 uur. 

Jong AZ ging in zijn laatste wedstrijd onderuit tegen koploper FC Volendam. Na een doelpuntloze eerste helft maakte Daryl van Mieghem in de 61e minuut de enige goal. 


Elftal van de Week
Beau Reus verdedigde het Jong AZ-doel in de derby tegen Volendam. De goalie was met meerdere reddingen belangrijk en verdiende daarmee een plek in het Elftal van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. 

Ruime oefenzege
In aanloop naar de ontmoeting met Jong PSV oefende Jong AZ dinsdag tegen de beloften van FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het liefst 2-5. Door doelpunten van Bram Franken (2x), Erik Falkenburg (die bij Jong AZ zijn conditie op peil houdt), Ricuenio Kewal en Robin Lathouwers kwamen de bezoekers op een 0-5 voorsprong. In de slotfase deed de thuisploeg nog tweemaal iets terug. 

Bakayoko, Saibari en Sealy
De beloften uit Eindhoven boekten vorige week een overwinning op Almere City FC. In het Yanmar Stadion werd het 3-5. Namens Jong PSV waren Johan Bakayoko, Ismael Saibari en Dante Sealy (3x) trefzeker.

Vijftiende
De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy bezet momenteel de vijftiende plaats. Uit twaalf wedstrijden werden er vier gewonnen. Twee eindigden in een gelijkspel en zes in een nederlaag. 

Topscorer
Mede door zijn hattrick tegen Almere City is Sealy de topscorer van Jong PSV. Hij was al goed voor vijf goals. Mathijs Tielemans gaf de meeste assists: drie. 

Elf goals
Jong PSV scoorde in de laatste vier speelrondes vaker dan iedere andere ploeg in de Keuken Kampioen Divisie: 11 keer. Tegelijk moest de ploeg zelf ook negen goals incasseren. Alleen MVV Maastricht (12) en Almere City (11) kregen in die periode meer doelpunten tegen. 

Jacobs en Reijnders
De beloften uit Alkmaar en Eindhoven speelden zeven keer eerder tegen elkaar. Vier keer won Jong PSV. Tweemaal gingen de punten naar Jong AZ en één keer bleef het gelijk. De laatste zege van Jong AZ was op 26 februari 2018. In Zaanstad werd het 2-1 door treffers van Jamie Jacobs en Tijjani Reijnders. 

Schorsing Barasi
Yusuf Barasi is nog geschorst voor het aanstaande treffen met Jong PSV. De topscorer van Jong AZ (vier goals) kreeg op 18 oktober tegen Jong Ajax (1-1) een directe rode kaart. 

Arbiter
De wedstrijd staat onder leiding van Nick Smit. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Halis Murat Küçükerbir en Jari de Koning. Kevin Puts is aangesteld als vierde official. 

Highlights
Jong PSV - Jong AZ is te volgen via AZ's Twitter-account. Later op de avond zijn op ESPN de highlights te zien. 

MVV Maastricht
Komende vrijdag neemt Jong AZ het voor eigen publiek op tegen MVV Maastricht. Het treffen op het AFAS Trainingscomplex begint om 20:00 uur. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop


Programma Keuken Kampioen Divisie
Maandag:
Helmond Sport - Almere City FC
Jong Ajax - Telstar
Jong PSV - Jong AZ

EINDHOVEN- Jong AZ is er maandag niet in geslaagd de beloftenclash met Jong PSV te winnen. Op De Herdgang werd het 2-0. Bij de Alkmaarse beloften stond Ricuenio Kewal voor het eerst in de basis en maakte Nick Koster zijn profdebuut.

Beide ploegen kregen al vroeg een grote kans om de score te openen. Waar Maxi Romero vrijwel direct na de aftrap van dichtbij over schoot, raakte basisdebutant Kewal aan de overzijde de paal uit een voorzet van Iman Griffith. Laatstgenoemde speelde met de aanvoerdersband om zijn arm.

Uitbraak
In de stromende regen had de thuisploeg moeite met de hoog druk zettende bezoekers. Het leverde zo nu en dan een Alkmaarse balverovering op, zonder serieus gevaar te stichten. Bij een sporadische uitbraak was het wel raak. Maxi Romero schoof binnen.

Vruchteloos aandringen
Jong AZ bleef bij 1-0 wel aandringen, maar kon Jong PSV weinig pijn doen. Derhalve waren in het restant van de eerste helft de beste mogelijkheden weer voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij. Ismaël Saibari schoot over en Mathias Kjølø vond van ver de handen van Hobie Verhulst.

Rake kopbal
Ook na rust waren de gastheren het gevaarlijkst. Romero raakte de paal en zag een inzet gekeerd door een katachtige reflex van Verhulst. Uit de corner die volgde was het alsnog raak: Jenson Seelt kopte raak. PSV kreeg daarna zelfs kansen op meer via Mohamed Nassoh, Saibari en Cheick Touré.

Finesse
Met nog een halfuur op de klok was er nog genoeg tijd voor een remontada zoals AZ 1 die zaterdag in huis had, maar het ontbrak de beloften aan finesse en ideeën. Uit een corner werd bijna raak gekopt en Bram Franken schoot een vrije trap in het zijnet, maar veel gevaar werd verder niet gesticht.

Martens: 'Vuur terugvinden'
"We creëren te weinig en PSV heeft hier verdiend gewonnen", klonk Martens realistisch. "We zitten in een moeilijke fase en dan heb je soms een succesje nodig. Dat had die eerste kans kunnen zijn die nu op de paal kwam. Al met al scoren wij te weinig en dan wordt het lastig resultaat te behalen. We moeten erin blijven geloven dat dat terugkomt, maar vooral keihard werken. Met passie en teamspirit kregen we het in de eerste weken van het seizoen wel voor elkaar. Die extra vijf procent vuur moeten we terugvinden."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong PSV - Jong AZ 2-0 (1-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong PSV: Maxime Delanghe; Yunus Behadir (77. Fedde Leysen), Jenson Seelt, Emmanuel van de Blaak, Nathan Markelo; Mathias Kjølø, Ismaël Saibari, Mathijs Tielemans (59. Manu Matuta); Johan Bakayoko (77. Cheick Touré), Maxi Romero (89. Simon Colyn), Dante Sealy (59. Mohamed Nassoh).
Opstelling Jong AZ: Hobie Verhulst; Joey Jacobs, Sem Dirks, Tijs Velthuis; Robin Lathouwers, Peer Koopmeiners, Zico Buurmeester (73. Bram Franken), Iman Griffith (62. Fedde de Jong); Richard Sedláček (62. Myron van Brederode), Ricuenio Kewal (62. Nick Koster), Mohamed Taabouni.

Scoreverloop: 27. Romero 1-0, 58. Seelt 2-0.
Gele kaarten:
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Nick Smit.

Foto's: Orange Pictures / Joris Verwijst