2
Oefenwedstrijden
woensdag, 17 juli 2019
20:30
0

WEDSTRIJD: KAA Gent - AZ

Eigen vervoer

  • 1 voucher per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 16-07-2019 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • €10


Je kan dit voucher op 17-07-2019 vanaf 19:00u omwisselen bij de
ingang van het bezoekersvak van de Ghelamco Arena te Gent.


ROUTEBESCHRIJVING
Advies: geen navigatie gebruiken maar onderstaande route volgen.

Van de E17 komende uit richting Antwerpen:

De E17 verlaten bij afrit DESTELBERGEN en vanaf daar de R4 richting MERELBEKE volgen, de R4 blijven volgen richting EEKLO tot de rotonde aan de Ghelamco Arena wordt bereikt. De rotonde aan de Ghelamco Arena oprijden en de 4e afrit nemen die leidt naar de externe evacuatieweg die aan de parkings van de Ghelamco Arena voorbij loopt. Deze externe evacuatieweg volgen die rechtstreeks naar de parking voor bezoekers leidt. Op de parking de richtlijnen van de stewards volgen.GENT- AZ heeft woensdagavond verloren van KAA Gent. In de Ghelamco Arena werd het 2-0 voor de Buffalo's. Voor rust was Yuya Kubo trefzeker. Na de onderbreking bepaalde Roman Yaremchuk de eindstand op 2-0 voor de Belgen.

Het duel was amper tien minuten oud toen de thuisploeg op voorsprong kwam. De Japanner Kubo omspeelde Bizot en schoof de bal achter de inglijdende Stijn Wuytens langs tegen het net: 1-0.

Kansje Til
Op slag van rust kroop AZ wat meer uit haar schulp. De grootste kans was voor aanvoerder Guus Til. Na een combinatie met Myron Boadu wilde hij de bal in de korte hoek schieten, maar zijn inzet werd nog geblokt door Sigurd Rosted.

Sterk begin
AZ kwam sterk uit de kleedkamer en zocht direct de aanval. Schoten van Albert Gudmundsson (redding) en Calvin Stengs (over) leverden echter geen goal op.

Stiftje
Aan de andere kant was het na ruim een uur wel raak. Op het randje van buitenspel mocht Yaremchuk alleen richting Bizot, waarna de Oekraïner koel bleef en de 2-0 binnen stiftte.

Rentree Idrissi
Met 71 minuten op de klok zeilde een voorzet van Gudmundsson nog bijna tegen de touwen, maar doelman Colin Coosemans zag het op tijd en stompte te bal weg. Het was de laatste actie van IJslander, die kort daarna werd vervangen voor Oussama Idrissi. De vleugelaanvaller sloot maandag weer aan na zijn avontuur met Marokko op de Afrika Cup. 

Schot Svensson
Het laatste gevaar kwam van Jonas Svensson. De Noor stoomde op en combineerde met Stengs, maar schoot de bal hard voorlangs.

Slot: 'Teleurgesteld'
“Het was een wedstrijd met twee gezichten”, reageerde trainer Arne Slot na afloop. “Daar ben ik teleurgesteld over. Je weet dat wanneer je een uitwedstrijd speelt in Gent, je minimaal hetzelfde en eigenlijk nog meer moet doen dan wanneer je thuis tegen Anderlecht oefent. Juist daarin gaven we niet thuis. Na rust zetten we beter druk op hun helft en leverde dat nog de nodige kansen op. Het feit dat zij 2-0 maakte, was niet conform het spelbeeld. Jammer dat we zelf geen maakten."


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
KAA Gent - AZ 2-0 (1-0)

Oefenduel

Opstelling KAA Gent: Thomas Kaminski (46. Colin Coosemans); Mikael Lustig (87. Timothy Derijck), Igor Plastun, Sigurd Rosted, Nana Asare (82. Brecht Dejaegere); Elisha Owusu (84. Louis Verstraete), Anderson Esiti (83. Eric Smith), Jonathan David (61. Roman Bezus), Vadis Odjidja-Ofoe (88. Jean-Luc Dompé); Roman Yaremchuk (69. Mamadou Sylla), Yuya Kubo (77. Alessio Castro-Montes).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos (72. Ron Vlaar), Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu (46. Ferdy Druijf), Albert Gudmundsson (72. Oussama Idrissi).

Scoreverloop: 11. Kubo 1-0, 62. Yaremchuk 2-0.
Gele kaarten: Odjidja-Ofoe (KAA Gent), Gudmundsson, Midtsjø (AZ)


Foto's: www.kaagent.be