1
Oefenwedstrijden
woensdag, 14 juli 2021
12:00
1

WEDSTRIJD: KRC Genk - AZ

Deze wedstrijd wordt beslotenheid gespeeld en is niet voor publiek toegankelijk.

Oosting schiet AZ naast Genk

GENK- AZ heeft in België gelijkgespeeld tegen Croky Cup-winnaar KRC Genk. In de Luminus Arena werd het 1-1. Thijs Oosting zorgde in de slotfase voor de gelijkmaker. 

AZ streek voor de vierde oefenwedstrijd neer in België. De tegenstander was KRC Genk, het team van voormalig AZ-trainer John van den Brom. Voor de Belgische bekerwinnaar was het de laatste test voordat zij volgende week tegen Club Brugge strijden om de Super Cup.

Uittenue
AZ trad voor het eerst aan in het zwarte uittenue. Net als enkele dagen eerder tegen RSC Anderlecht werd het opnieuw een interessant en leerzaam oefenduel. De vlugge Ernest Poku kreeg zijn kans in de basisopstelling. Hij was ook betrokken bij de eerste mogelijkheid, maar kwam een teenlengte tekort om een voorzet vanaf de rechterflank te promoveren tot doelpunt. Twee minuten later schoot Sam Beukema uit een vrije trap van Thijs Oosting naast.

Scrimmage 
Genk kwam er zo nu en dan ook gevaarlijk uit. De grootste mogelijkheid ontstond na een halfuur spelen. Een ware scrimmage voor het doel van Hobie Verhulst resulteerde in schoten van Mike Trésor en Paul Onuachu, maar beide pogingen werden geblokt. 

Debuut
In de 35ste minuut maakte Vangelis Pavlidis zijn officieuze debuut. Een minuut later vond hij bijna voor de eerste keer het net, maar zijn schot werd geblokt door Genk-doelman Maarten Vandevoordt. Vijf minuten voor rust was Trésor namens de Belgische ploeg dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot ging voorlangs.

Tweede helft
Na rust was opnieuw Poku levensgevaarlijk. Hij onderschepte de bal en kwam oog-in-oog te staan met de doelman, die op zijn beurt redding bracht met zijn bovenlichaam. Luttele minuten later werd de keeper opnieuw getest. Deze keer via een schot van Håkon Evjen, maar de poging miste kracht om doeltreffend te zijn. 

Openingstreffer
Waar AZ de kansen onbenut liet, opende KRC Genk in de 78e minuut de score. Cyriel Dessers schatte een lange bal op waarde in, punterde de bal voorbij de uitgekomen Verhulst en kon eenvoudig in een leeg doel de 1-0 binnentikken.

Oosting
In de laatste minuut maakte Oosting nog gelijk. Een voorzet van Jorn Berkhout belandde via een Genks been voor de voeten van Oosting en die ramde de bal zonder nadenken via de onderkant van de lat in het doel: 1-1. Dat was direct de laatste actie van het oefenduel.


Leipzig
Zaterdag speelt AZ opnieuw een oefenwedstrijd. Dan wordt afgereisd naar Duitsland, waar RB Leizpig de tegenstander is.