2
Europa League
donderdag, 27 februari 2020
18:55
0

WEDSTRIJD: LASK Linz - AZ

Maximaal 690 plaatsen beschikbaar 

Voorrangsregeling

Voor het bepalen van het voorrangsrecht tellen mee: 

- De aankopen voor de uitwedstrijden in de Competitie, KNVB Beker en Europa League (vanaf 1-7-2018 tot en met 31-12-2019)
- Het bezit van een AZ Seizoenkaart

Verkoopoverzicht:

AZ'ers voorrangsrecht exclusief tot en met maandag 13 januari

De eerste groep van 667 AZ'ers heeft voorrangsrecht en kan hier tot en met maandag 13 januari exclusief een voucher bestellen en daarna weer vanaf dinsdag 14 januari 2020 9.00 uur.De klant/relatienummers van de groep AZ'ers met het hoogste voorrangsrecht vind je hier.


AZ Seizoenkaarthouders vanaf dinsdag 14 januari 9:00 uur
AZ Seizoenkaarthouders kunnen vanaf dinsdag 14 januari 9.00 uur één voucher per AZ Seizoenkaart bestellen, zo lang de voorraad strekt. 

AZ Clubkaarthouders (iDin geverifieerd, clubkaart besteld voor 28-8-19) vanaf woensdag 15 januari 9:00 uur
Mochten er nog kaarten over zijn, dan kunnen AZ Clubkaarthouders vanaf woensdag 15 januari vanaf 09:00 uur 1 voucher bestellen.

Je kunt alleen kaarten bestellen met een account met aankooprecht. Uitsluitend AZ'ers met voorrangsrecht hebben de eerste voorrangsperiode (tot en met 13 januari) toegang tot de verkoop. Vanaf dinsdag 14 januari 9.00 hebben alle AZ Seizoenkaarthouders toegang tot de verkoop. Vanaf woensdag 15 januari 9.00 uur hebben ook AZ Clubkaarthouders toegang tot de verkoop. Als je voor mede AZ'ers wilt bestellen, kun je alleen bestellen als die betreffende relatie aankooprecht heeft.

Eigen vervoer

  • € 42,50

Omwisselen

De vouchers voor deze wedstrijd kunnen tot en met zaterdag 22 februari worden omgewisseld in het AZ Fancentrum (openingstijden: ma 13 -17 uur; di-za 10-17 uur).
LINZ- AZ heeft donderdagavond verloren van het Oostenrijkse LASK. Marko Raguz zorgde met goals vlak voor en vlak na rust voor 2-0. Door de 1-1 van een week eerder in Alkmaar is de ploeg van Arne Slot uitgeschakeld in de Europa League. 

Na het gelijkspel in Alkmaar was de opdracht duidelijk voor AZ: minimaal één keer scoren. Desondanks was het de thuisploeg die de eerste kansen creëerde. De grootste was voor Dominik Frieser, die van dichtbij op de benen van Marco Bizot kopte.

Uitbraak AZ
Niet veel later leken de Alkmaarders dé kans op een voorsprong te krijgen toen Oussama Idrissi alleen richting LASK-doelman Alexander Schlager ging, maar zijn voorzet bereikte Calvin Stengs nét niet.

Bizot
In de 33e minuut had Bizot wederom een knappe redding in huis. Ditmaal was het Raguz die van dichtbij het AZ-doel onder vuur nam en opnieuw had de AZ-doelman een sterk antwoord in huis.

Strafschop
Op slag van rust kwam LASK vanaf de penaltystip op 1-0. Teun Koopmeiners leverde de bal bij de opbouw in bij Reinhold Ranftl, die vervolgens werd neergehaald door Idrissi. De Servische scheidsrechter kende daarop een strafschop toe en die werd eenvoudig benut door Raguz.

Idrissi
Voor de Alkmaarders veranderde de opdracht niet: minimaal éénmaal scoren. Direct na de onderbreking was het daar dicht bij. Idrissi ging gelijk op zoek naar een goal, alleen schoot de linksbuiten naast.

Raguz 2-0
Vier minuten later werd het 2-0. AZ kreeg de bal na een lange inworp niet weg en via de kluts belandde de bal voor de voeten van Raguz, die ‘m hard tegen de touwen werkte.

Rood
De gasten gingen vervolgens vol op de aanval, maar tot echte kansen kwam het niet. Ook niet toen LASK in de 88e minuut met tien man verder moest na een rode kaart voor Philip Wiesinger.

Zo eindigde een lang Europees seizoen, dat al begon in juli, uiteindelijk in de zestiende finales.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
LASK - AZ 2-0 (1-0)
Round of 32 Europa League, 2nd leg

LASK: Alexander Schlager; Philip Wiesinger, Gernot Trauner, Petar Filipovic; Reinhold Ranftl, James Holland, Peter Michorl, Rene Renner; Thomas Goiginger 89. Christian Ramsebner), Marko Raguz (68. Jaõa Klauss de Mello), Dominik Frieser (61. Husein Balic).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (76. Håkon Evjen), Ramon Leeuwin (63, Ferdy Druijf), Teun Koopmeiners, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Jordy Clasie; Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi.

Scoreverloop: 44. Raguz 1-0 (pen.), 50. Raguz 2-0.
Gele kaarten: Wiesinger, Filipovic (LASK) Wijndal (AZ).
Rode kaarten: 88. Wiesinger (LASK, 2x geel)
Scheidsrechter: Srdjan Jovanović

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl

LINZ- Het lange Europese avontuur is donderdag geëindigd in Oostenrijk, waar LASK met 2-0 won. Gelukkig hebben we de foto's nog...

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl