0
Eredivisie
vrijdag, 08 februari 2019
20:00
3

WEDSTRIJD: NAC Breda - AZ


Maximaal 750 plaatsen beschikbaar.

Eigen vervoer

  • Voucher eigen vervoer 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 07-02-2019 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • €11


Omwisselen
De vouchers kunnen 08-02-2019 vanaf 18:30 uur op parkeerplaats achter het bezoekersvak van het Rat Verlegh Stadion te Breda worden omgewisseld. Voor deze wedstrijd is een advies routebeschrijving beschikbaar.

Er zijn 90 parkeerplaatsen beschikbaar, je dient met minimaal 3 personen per auto te reizen.Busvervoer

  • Busvoucher 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 07-02-2019 (12:00 uur)* online of in het AZ Fancentrum
  • €23 leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ
    €28 niet-leden

Na dinsdag 05-02-2019 16:00 uur worden uitsluitend nog buskaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.


Bus

De ledenpassen worden bij het instappen van de bus gecontroleerd. Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P5 kan gratis worden geparkeerd. De bussen vertrekken op 08-02-2019 om 16:00 uur vanaf P4.

Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.

ZAANSTAD- Na de laatste training in aanloop naar NAC Breda - AZ, nam John van den Brom donderdagmiddag tijd voor de pers. Wat verwacht hij van het bezoek aan het Rat Verlegh Stadion op vrijdagavond? "Avondje NAC een begrip."

Met stevige wind werd op het AFAS Trainingscomplex scherp getraind. Ook de tegen Emmen uitgevallen Mats Seuntjens deed weer mee. “Maar hij is er morgen nog niet bij”, vertelde Van den Brom. “Maandag sluit hij weer volledig aan, NAC komt nog te vroeg. Bjørn Johnsen vervangt hem in de spits.”

Avondje NAC
Waar AZ foutloos uit de winterstop kwam, verkeert NAC juist in zwaar weer. De Brabanders zijn de hekkensluiter van de Eredivisie. “Zonde”, vindt Van den Brom. “Het is een prachtige club, het Avondje NAC is een begrip en qua entourage zijn er in Nederland weinig grotere clubs.”

Bij de keel
“Het wordt een lastige wedstrijd, maar onze intentie is zowel uit als thuis om de tegenstander bij de keel te grijpen. Ik verwacht ook bij NAC weer scherpte en een fris AZ. We hebben een fitte groep, spelen goed en leggen tegenstanders de wil op door steeds beter samen te werken. Het is een proces dat al voor de winterstop werd ingezet en waar we steeds verdere stappen in zetten.”

Favoriete spel
Van den Brom ziet dat door de goede samenwerking ook verschillende individuen in staat zijn uit te blinken. “Marco Bizot houdt al een paar wedstrijden op rij de nul, en Ron Vlaar en Teun Koopmeiners vormen op dit moment misschien wel het beste centrale duo van de Eredivisie. Ook omdat ze weten dat ze geholpen worden door de rest. Hierdoor zijn wij als team in staat ons favoriete spel te spelen.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV woensdag maakte.


BREDA- AZ heeft vrijdagavond ook het vijfde duel van 2019 gewonnen. In Breda werd NAC met 0-3 verslagen. De goals kwamen op naam van Guus Til (2) en invaller Albert Gudmundsson. Door deze zege verstevigt AZ de vierde plek in de Eredivisie.

Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen FC Emmen (5-0) moest John van den Brom één noodgedwongen wissel doorvoeren. Mats Seuntjens, die toen een hoofdblessure opliep, miste de wedstrijd tegen zijn oude club en werd in de spits vervangen door Bjørn Johnsen.

Beginfase
De eerste grote kans van de wedstrijd was voor NAC Breda. Oud AZ’er Robert Mühren ging alleen op keeper Marco Bizot af, die knap wist te redden. Een paar minuten daarna was het Calvin Stengs die het eerste schot op het doel van Benjamin van Leer loste. Ook deze werd gestopt.

Til 0-1
De score werd in de 34e minuut door AZ geopend. Jonas Svensson gaf via de rechterkant voor op Til. De aanvoerder stond helemaal vrij in de zestien en wist de bal achter Van Leer te schieten: 0-1.

Kansen AZ
Vier minuten na de goal volgde een afstandsschot van Adam Maher. De middenvelder leek te gaan scoren, maar op het laatste moment wist de doelman de bal toch uit de hoek te tikken. Enkele minuten voor rust kwam linksback Thomas Ouwejan tevens gevaarlijk op de keeper af. Ook dit schot werd gekraakt door Van Leer.

0-2 Til
Na de rust was het wéér raak voor AZ. Stengs bracht Til in de 54e minuut heerlijk in stelling, waarna de nummer tien van AZ opnieuw raak schoot: 0-2.

Dominante fase
Na de 0-2 volgde een goede fase van AZ. Zo krulde Oussama Idrissi de bal in de 59e minuut net naast de kruising, schoot Johnsen op de lat en was het even later opnieuw Idrissi die rakelings langs het doel schoot.

Inbreng NAC
De grootste NAC-kansen waren voor Gervane Kastaneer. Vlak voor rust raakte hij de paal in buitenspelpositie en in de 81e minuut wist Bizot zijn schot weg te boksen.

Slotoffensief
Aan het einde van de wedstrijd was het Gudmundsson die de 0-3 op het scorebord zette, wat tevens de eindstand bleek.

Goede reeks
De 0-3 in Breda betekent de vierde Eredivisie-overwinning op rij voor AZ. De ploeg van Van den Brom wist zaterdag bovendien opnieuw de nul te houden en staat bovenaan het lijstje met meeste goals in de Eredivisie in 2019: dertien.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:

NAC Breda - AZ 0-3 (0-1)
Eredivisie

Opstelling NAC Breda: Benjamin van Leer; Khalid Karami (46. Pele van Anholt), Menno Koch, Karol Mets, Alex Gersbach; Gianluca Nijholt (69. Mounir El Allouchi), Robert Mühren, Ramon Pascal Lundqvist; Mikhail Rosheuvel, Gervane Kastaneer, Sulaiman Kaikai (78. Giovanni Korte).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Adam Maher; Calvin Stengs, Bjørn Johnsen (64. Albert Gudmundsson), Oussama Idrissi.

Scoreverloop: 33. Til 0-1, 54. Til 0-2, 90. Gudmundsson 0-3.
Gele kaarten: Mets, Van Anholt (NAC Breda), Til (AZ)
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

BREDA- AZ boekte vrijdagavond in een kletsnat Breda een overtuigende 0-3 overwinning op NAC. AZ Media was erbij en legde de Eredivisie-wedstrijd vast in een fotoverslag.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ALKMAAR- ‘AZ aast op plek 3’, kopt het Algemeen Dagblad. Wat wordt er allemaal geschreven over het duel tussen NAC Breda en AZ (0-3) in het Rat Verlegh Stadion? Lees het in de rubriek AZ in de media.

'AZ is geweldig uit de startblokken gekomen in 2019. Vrijdag werd tegen NAC Breda (0-3) de vierde overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. Aan zelfvertrouwen dan ook geen gebrek bij de Alkmaarders,’ is te lezen op VI.nl.

De Telegraaf: ‘AZ was vanaf het begin de betere ploeg en wist het overwicht na ruim een half uur om te zetten in een doelpunt. Een voorzet van Jonas Svensson kwam voor de voeten van aanvoerder Til, die de bal onberispelijk binnenschoof.’

‘Aanvoerder Guus Til was weer eens de grote man bij AZ. De aanvoerder, in de eerste seizoenshelft nog in een vormdip verkerend, scoorde twee keer en genoot de hele wedstrijd van de zee aan ruimte die hem door de NAC-verdedigers werd gegund. Het technisch vaardige duo Adam Maher en Calvin Steng lieten zich ook zien. In de slotminuut deed ook de IJslandse invaller Albert Gudmundsson nog een duit in het zakje,’ aldus het AD.

Het Noordhollands Dagblad over Til: ‘Het Avondje NAC was dit keer een echt Avondje Til. Guus Til maakte de beslissende eerste twee doelpunten. Maar vooral ook: de aanvoerder van AZ houdt van bikkelen en sleuren. Of, zoals hij het zelf meestal noemt: poetsen. Dat was nodig ook, op het zware veld in Breda. Blubber? Prut? Maakt Til niet uit. Hij blijft gaan, hij blijft lopen, zonder verwijtende blikken naar het moeras onder zijn voeten.’

‘Maar het was meer dan poetsen alleen. NAC, de hulpeloze hekkensluiter van de Eredivisie, werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer van het kastje naar de muur gestuurd door het combinerende AZ. Waarbij ook Til zich niet onbetuigd liet. Zo zette hij in feite zelf de aanval op waaruit hij de 0-2 maakte. Hij liet zich terugzakken, kaatste goed op Maher, die vervolgens Calvin Stengs aan het werk zette. Diens passje was met precies de goede snelheid in de loop van Til. Daarmee was het duel tien minuten na rust beslist,’ vervolgt het Noordhollands Dagblad.

VI.nl over Calvin Stengs: ‘Bij de 0-2 van AZ, gemaakt door Til, verzorgde Stengs met een weergaloze steekpass de assist. Stengs lijkt bij AZ steeds meer van de rechtsbuitenpositie naar het centrum te trekken. Bewust, zo laat hij desgevraagd weten. 'Ik zie mezelf niet als een pure rechtsbuiten, ik zie mezelf meer als een middenvelder die tussen de linies speelt maar ook zijn acties maakt aan de buitenkant. Een spelmaker? Dat is een leuke titel, ja,’.

‘Het bijna perfect afgestelde AZ nam het heft in handen, zoals het dat de afgelopen weken vaker doet tijdens wedstrijden. Soepel aanvallend en dansend in de regen. Achterin de nul houdend (nog steeds nul tegentreffers in 2019). Met ook een secuur passende Adam Maher, volledig opgeleefd bij de club waar het voor hem begon. Hij trok het spel naar zich toe als in zijn beste AZ-dagen,’ schrijft het AD.

Het AD gaat verder: 'AZ is inmiddels zo ver opgestoomd door de huidige opmars dat het subtopploegen als Vitesse en FC Utrecht achter zich laat, terwijl het ook de derde plek van het wisselvallige Feyenoord nadert. Voor de vertrekkende trainer John van den Brom lijkt een fraai afscheidsgeschenk aan het einde van het seizoen in het verschiet te liggen.’NAC Breda
# Speler
Wissels
AZ
# Speler
Wissels