5
0253 Onder 12 (najaarsreeks)
zaterdag, 18 september 2021
09:45
15

WEDSTRIJD: - Onder 12

HEERENVEEN- AZ Onder 12 heeft zaterdag een leerzame overwinning geboekt op sc Heerenveen. Op bezoek in Friesland won de ploeg van trainers Dico Blei en Tim Appel met 5-15. 

"Het was een moeizame wedstrijd met een stugge tegenstander", vertelde Blei. "Heerenveen ging vanaf het eerste fluitsignaal volle bak, speelde veel in de duels en gaf weinig ruimtes weg. Ook durfden ze één-op-één te spelen en hanteerden ze erg direct spel. Zelf waren we de hele wedstrijd in staat snel de bal af te pakken en goede kansen te creëren. Ondanks de tegenstand en de moeite die we hadden hebben we weer genoten van alle goals, inzet en spelplezier."

'Veel van deze dag opgestoken'
"We werden uitgedaagd maximaal te presteren", vult Appel aan. "En een aantal spelers krijg het steeds beter voor elkaar dat een hele wedstrijd vol te houden. Ook was het interessant om te zien hoe we omgingen met een vroege en lange busrit. Een meerderheid van de groep heeft veel van deze dag opgestoken."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
sc Heerenveen - AZ Onder 12 5-15

Twin Games

Selectie AZ: Brad Nederlof, Jaycen Luca Duijker, Quinn de Heus, Abutalib Hamid Mohammad, Aert de Gelder, Charly van Oosterhout, Christian Simunovic, Dinar Ait Errami, Giel Kappelhof, Henk Schuit, Jeano Vos, Jeremiah Oladoyinbo Ojomo, Jesse van Ruler, Jessey Jay van der Mije, Jim Jansen, Joey Plat, Kai Ng, Mawulom Gota-Toudji, Rafael van Dissel, Thijs Schoen, Ty Tosch, Willem Schuit, Xavi Höke.