8
0254 Onder 12 (voorjaarsreeks)
dinsdag, 10 mei 2022
17:15
9

WEDSTRIJD: Onder 12 - Ajax O12

ZAANSTAD- AZ Onder 12 is er net niet in geslaagd om Ajax te verslaan. Op het AFAS Trainingscomplex eindigde de wedstrijd in 8-9.

Het lukte AZ over het algemeen om goed voetbal te spelen. Het grootste deel van de wedstrijd werden er veel kansen gecreëerd en werd de bal snel veroverd. AZ verloor de Twin Games met 5-8. De wedstrijd op groot veld werd met 3-1 gewonnen.

'Zijn maximaal uitgedaagd'
"We hebben het spel gespeeld hoe we het graag willen spelen", zegt trainer Dico Blei, die AZ leidt samen met Tim Appel. "We zijn maximaal uitgedaagd en de spelers hebben dingen ervaren die ze kunnen verbeteren." Appel: "Het gaat dan vooral om het beter benutten van onze mogelijkheden en voetballen onder hoge weerstand. Daar gaan we weer mee aan de slag."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 12 - Ajax 8-9

Selectie AZ: Brad Nederlof, Jaycen Luca Duijker, Quinn de Heus, Abutalib Hamid Mohammad, Aert de Gelder, Charly van Oosterhout, Christian Simunovic, Dinar Ait Errami, Giel Kappelhof, Henk Schuit, Jeano Vos, Jeremiah Oladoyinbo Ojomo, Jesse van Ruler, Jessey Jay van der Mije, Jim Jansen, Joey Plat, Kai Ng, Mawulom Gota-Toudji, Rafael van Dissel, Thijs Schoen, Ty Tosch, Willem Schuit, Xavi Höke.