1
Onder 15 Najaar - 2020 - 2021
zaterdag, 09 november 2019
10:30
0

WEDSTRIJD: Onder 15 -

ZAANSTAD- Als eerste ploeg uit de AZ Jeugdopleiding heeft AZ Onder 15 zich geplaatst voor de kampioenspoule. Zaterdag werd met 1-0 gewonnen van Excelsior. De formatie van Michael van Zijtveld maakte in de stromende regen een kwartier voor tijd de winnende goal.

De thuisploeg kwam achterin amper in de problemen, maar had ook de grootste moeite de defensie van de compact spelende Rotterdammers te kraken. Voor rust kwam de ploeg dan ook enkel tot een paar halve kansen en afstandsschoten van Kees Smit en Anthony Smits.

Opluchting
Ook nadat kort na rust James Bartele rakelings over schoot, bleven de kansen aanvankelijk schaars. De opluchting was daarom groot toen uiteindelijk invaller Adam Ait Ali Oulhaj scoorde. Hij reageerde alert op een lage voorzet van Speler van de Maand Teun Gijselhart.

Van Zijtveld: ‘Zie ons volharden’
“Goed om te zien dat wij in de kleine ruimtes aan de bal technisch vaardig genoeg zijn om contrakanten aan te vallen, ballen in de as te krijgen en tussen de linies door te spelen. De volgende stap is om van daaruit meer kansen te creëren en goals te maken. We moeten in de eindfase dus zorgvuldiger worden. Wel zie ik ons volharden in het spel dat we graag willen spelen, waardoor we alsnog de 1-0 maken en winnen. Dat stemt heel tevreden.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - SBV Excelsior Onder 15 1-0 (0-0)

Opstelling AZ: Arouna Kabba; Mathijs Menu, Enoch Mastoras, Mardoché Hiddinga, Ilias Splinter (52. Tom Carbaat); Kees Smit (73. Jereno van Gom), Teun Gijselhart, James Bartele (52. Rio Robbemond); Jayden Addai, Giuseppe Boussetta (52. Adam Ait Ali Oulhaj), Anthony Smits.

Scoreverloop: 65. Ait Ali Oulhaj 1-0.