4
Achtste finales Jeugdcup Onder 15
dinsdag, 28 januari 2020
18:00
4

WEDSTRIJD: - Onder 15

KATWIJK AAN ZEE- AZ Onder 15 heeft dinsdagavond met veel moeite de kwartfinales van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld speelde 4-4 tegen Quick Boys en zorgde pas na strafschoppen voor een beslissing. 

Op Sportpark Nieuw Zuid zette Jayden Addai de Alkmaarders op voorsprong, maar de thuisploeg sloeg snel terug. Door een ongelukkig eigen doelpunt van Enoch Mastoras werd het gelijk, waarna Mylan Schaap de score met twee treffers naar 3-1 tilde. Bij beide inzetten speelde de wind een grote rol. Vlak voor rust benutte Adam Ait Ali Oulhaj een strafschop, waardoor AZ met een minimale achterstand aan de tweede helft begon. 

Hoekschop
De bezoekers kwamen scherp uit de kleedkamers en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter opnieuw Quick Boys dat scoorde. Schaap krulde een hoekschop in een keer in het doel. Ait Ali Oulhaj zorgde twee minuten later weer voor de aansluitingstreffer met opnieuw een benutte strafschop, waarna Jayden Addai er 4-4 van maakte.

Beslissing
De reguliere speeltijd leverde geen winnaar op, waardoor een strafschoppenserie voor de beslissing moest zorgen. Deze werden beter genomen door AZ, mede doordat doelman Kiyani Zeggen twee schoten keerde.  

Mastoras: ‘Zijn blijven knokken’
“We hebben het vooral onszelf erg lastig gemaakt”, vertelt aanvoerder Mastoras. “We kregen onnodige doelpunten tegen, waar ook wat geluk bij kwam kijken. We begonnen de eerste helft niet scherp, maar zijn blijven knokken. We wisten dat we na rust goals moesten maken en dat hebben we gedaan.”

Zeggen: ‘Dan moet je het ook laten zien’
Volgens Zeggen was het treffen met Quick Boys erg leerzaam. “Voor hen is dit de wedstrijd van het jaar en het maakt niet uit of ze winnen of verliezen. Van AZ wordt hier een goed resultaat verwacht, maar dan moet je het ook laten zien. We hebben het niet in normale speeltijd beslist, maar hadden het vertrouwen dat iedereen zijn penalty erin zou schieten.”

Vitesse
Op zaterdag 22 februari staat voor AZ de kwartfinale van het bekertoernooi op de rol. Om 11:00 uur is Vitesse dan op Papendal de tegenstander.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Quick Boys Onder 15 - AZ Onder 15* 4-4 (3-2) *w.n.s.

Achtste finales KNVB Beker

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Tjeard Wierda (69. Joerie Oud), Enoch Mastoras, Mardoché Hiddinga, Tom Carbaat (70. Jereno van Gom); Kees Smit, Rio Robbemond (60. James Bartele), Ilias Splinter; Anthony Smits, Adam Ait Ali Oulhaj, Jayden Addai

Scoreverloop: 17. Addai 0-1, 23. Mastoras (e.d.) 1-1, 32. Schaap 2-1, 35. Schaap 3-1, 40. Ait Ali Oulhaj 3-2 (pen.), 67. Schaap 4-2, 68. Ait Ali Oulhaj 4-3 (pen.), 72. Addai 4-4. 

Strafschoppen 1-4:
Ait Ali Oulhaj: raak
Quick Boys: mis
Mastoras: raak
Quick Boys: mis
Hiddinga: raak
Quick Boys: raak
Smit: raak