2
Onder 15 Najaar - 2020 - 2021
zaterdag, 05 september 2020
12:30
2

WEDSTRIJD: Onder 15 - Ajax O15

ZAANSTAD- AZ Onder 15 hield zaterdag een punt over aan een enerverend treffen met Ajax. Op het AFAS Trainingscomplex sleepte de ploeg van trainer Michael van Zijtveld diep in blessuretijd een punt uit het vuur: 2-2. 

De Alkmaarders begonnen energiek. Via Gabriël Jongens, Deacon van der Klaauw, Wassim Bouziane en Melle Roede reeg de thuisploeg de kansen aaneen. Na twintig minuten leek Ajax-goalie Tommy Setford geklopt, maar werd het doelpunt van Jeen Haanstra afgekeurd wegens een vermeende duwfout. Een minuut later sloegen de bezoekers tegen de verhoudingen in wel toe. Na de openingstreffer kreeg Ajax nog wat kleine kansjes, maar was het Bouziane die vlak voor rust gelijkmaakte. 

Loon naar werken
Na een uur nam Ajax opnieuw de leiding. Kiyani Zeggen keerde in eerste instantie het schot van Giandro Sambo, maar was kansloos bij de rebound. AZ moest op zoek naar de gelijkmaker en was met een schot op de lat van Van der Klaauw dichtbij. Bouziane vond in extra tijd wel opnieuw het net en gaf zijn ploeg loon naar werken: 2-2. Jongens had zelfs nog de winnende op zijn schoen, maar Setford weerhield hem van scoren. 

Van Zijtveld: 'Doen onszelf tekort'
"Het geeft vertrouwen dat we vanuit open veldspel zoveel kansen kunnen creëren", vertelt Van Zijtveld. "Dat deden we met name in de eerste helft heel goed. We doen onszelf tekort door niet op voorsprong te komen en lopen daarna achter de feiten aan als Ajax bij zijn eerste kans wel scoort. Het is ook knap dat we nog in staat zijn de 2-2 te maken, maar tegelijk moet je wel eruit halen wat erin zit."


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - Ajax Onder 15 2-2 (1-1)

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Justin Schlaman (79. Jesper Zwart), Jeen Haanstra, Rayan Atikallah, Elijah Dijkstra; Kasper Boogaard (77. Booker), Melle Roede (40. Bodi Booker, 66. Roede), Julian Oerip; Gabriël Jongens, Wassim Bouziane, Deacon van der Klaauw. 

Scoreverloop: 21. Ouazane 0-1, 36. Bouziane 1-1, 61. Sambo 1-2, 80+2. Bouziane 2-2.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch