2
Onder 15 Najaar - 2020 - 2021
zaterdag, 26 september 2020
12:30
1

WEDSTRIJD: Onder 15 - Alphense Boys JO15-1

ZAANSTAD- AZ Onder 15 heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van Alphense Boys. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld was duidelijk de bovenliggende partij en boekte dus een verdiende zege, maar maakte het met de minimale marge wel onnodig spannend.

Nadat de bezoekers al vroeg een aardige mogelijkheid kregen, nam AZ het heft in handen. Aan kansen geen gebrek, maar vaak zat keeper Benjamin Mrkalj er goed bij en drie keer werd de lat geraakt. Het net werd wel gevonden, maar goals van Deacon van der Klaauw en Yoël van den Ban werden allebei afgekeurd.

Gerepareerd
Na een halfuur kreeg AZ het deksel op de neus. Luca Ofwegen was het eindstation van een Alphense counter: 0-1. De achterstand werd in de eerste tien minuten na rust gerepareerd. Van der Klaauw trok de stand gelijk en vanaf de penaltystip maakte Rayan Atikallah er 2-1 van. AZ kreeg in het resterende halfuur kansen om verder uit te lopen, maar liet dat na.

Van Zijtveld: 'Volgende stap zetten'
"We hebben niet het maximale uit de wedstrijd gehaald", oordeelde Van Zijtveld. "De kansen die we creëren zetten we te weinig om in goals. Daarnaast waren we niet in staat een counter van de tegenstander te verijdelen en dan sta je zomaar met 0-1 achter. We moeten ons afvragen of we dan wel écht alles doen om goals te maken en te voorkomen. Ons dynamische veldspel was heel aardig, maar we kunnen een volgende stap zetten door alles eruit te halen wat erin zit."


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - Alphense Boys Onder 15 2-1 (0-1)

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Jesper Zwart, Rayan Atikallah, Jahlil Lioe-Anjie, Elijah Dijkstra; Kasper Boogaard, Melle Roede (44. Bodi Booker), Julian Oerip; Wassim Bouziane, Yoël van den Ban (66. Justin Schlaman), Deacon van der Klaauw (80. Kiani Inge).

Scoreverloop: 31. Ofwegen 0-1, 45. Van der Klaauw 1-1, 50. Atikallah 2-1 (pen.).

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch