4
Onder 15 Najaar - 2020 - 2021
zaterdag, 03 oktober 2020
12:30
1

WEDSTRIJD: Onder 15 - PSV O15

ZAANSTAD- AZ Onder 15 heeft zaterdag een overtuigende zege op PSV geboekt. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld was op het AFAS Trainingscomplex met 4-1 te sterk voor de koploper. 

De eerste kans was direct raak voor de Alkmaarders. Een steekpass van Kasper Boogaard bereikte Melle Roede, die de buitenspelval omzeilde en afrondde: 1-0. AZ hield hierna de overhand en kreeg via Deacon van der Klaauw en Roede nog twee goede mogelijkheden. Ruim tien minuten voor rust begon ook PSV zich in aanvallend opzicht te roeren. Zo waren de Eindhovenaren gevaarlijk bij twee opeenvolgende corners en kreeg Onesime ZImuanga een aardige schietkans. 

Koelbloedig
Kort na de pauze vergrootte AZ de afstand op het scorebord. Bodi Booker deed het net bollen uit een vrije trap van Boogaard, waarna Van der Klaauw zich oog-in-oog met keeper Niek Janssen koelbloedig toonde. De tegenstander uit de lichtstad kwam met een benutte strafschop wat dichterbij, maar Rayan Atikallah gooide het duel op eenzelfde manier in het slot. 

Van der Klaauw: ‘Dwongen PSV tot fouten’
“We speelden met de juiste intensiteit”, zag Van der Klaauw. “De basis daarvan werd afgelopen week op trainingen al gelegd en dat namen we mee in de wedstrijd. We waren meteen scherp en dwongen PSV tot fouten. Zelf probeerde ik erg achter de laatste lijn van de tegenstander te komen en dat lukte aardig. De komende wedstrijden moeten we op dezelfde manier aan de aftrap verschijnen.”

Bouziane: ‘Veel strijd’
Volgens aanvaller Wassim Bouziane was vooral de treffer belangrijk. “PSV werd tegen het einde van de eerste helft wat gevaarlijker. In die fase blijven we overeind en na rust zijn we weer net zo scherp als op het begin van de wedstrijd. We scoren gelijk de 2-0, laten weer ons eigen spel zien en leveren met het hele team veel strijd.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - PSV Onder 15 4-1 (1-0)

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Jesper Zwart, Rayan Atikallah, Jahlil Lioe-Anji, Elijah Dijkstra; Julian Oerip, Melle Roede (64. Gabriël Jongens), Kasper Boogaard; Deacon van der Klaauw (78. Justin Schlaman), Yoël van den Ban (71. Kiani Inge), Wassim Bouziane (39. Bodi Booker). 

Scoreverloop: 10. Roede 1-0, 42. Booker 2-0, 49. Van der Klaauw 3-0, 59. Verkooijen 3-1 (pen.), 65. Atikallah 4-1 (pen.).

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch