4
Kampioenspoule Onder 15
zaterdag, 08 februari 2020
12:30
2

WEDSTRIJD: Onder 15 - Vitesse O15

ZAANSTAD- AZ Onder 15 is zaterdag met 4-2 langs Vitesse gegaan. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld gaf een 2-0 voorsprong weg, maar maakte na rust alsnog het verschil. De vier Alkmaarse goals kwamen op naam van Anthony Smits.

De bezoekers uit Arnhem begonnen fel en kregen twee aardige kansen. Het was echter AZ dat als eerste toesloeg met twee treffers van Smits. Vitesse trok de stand hierna snel weer gelijk. Bouke Boersma maakte met het hoofd de 2-1, waarna Silvan Bröker op fraaie wijze de gelijkmaker verzorgde. De verdediger tikte een corner achter het standbeen binnen. 

In het slot
Na de pauze weerhield Tristan Kuijsten - die met Teun Gijselhart onlangs debuteerde als jeugdinternational - de bezoekers meermaals van scoren. Het gaf AZ de kans het duel in het slot te gooien. Opnieuw was het Smits die twee keer de trekker overhaalde. 

Gijselhart: 'Vol bovenop'
"We hebben het zakelijk uitgespeeld", vertelde aanvoerder Gijselhart. "Vitesse is een goede ploeg met veel fysieke kracht. De eerste minuten en in de tweede helft klapten ze er vol bovenop. Wij probeerden er voetballend onderuit te komen en daar creëerden we veel kansen mee."

Smits: 'Niet in m'n eentje gedaan'
Smits kon met vier doelpunten terugkijken op een bijzondere wedstrijd. "Het voelt heel lekker, maar ik heb het absoluut niet in m'n eentje gedaan. Ik was alleen het eindstation van wat we als team creëerden."


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 15 - Vitesse Onder 15 4-2 (2-2)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Tjeard Wierda (41. Mathijs Menu / 74. Joerie Oud), Enoch Mastoras, Mardoché Hiddinga, Tom Carbaat (74. Jereno van Gom); Kees Smit, Teun Gijselhart, Ilias Splinter; Anthony Smits, Adam Ait Ali Oulhaj, Jayden Addai. 

Scoreverloop: 9. Smits 1-0, 15. Smits 2-0, 19. Boersma 2-1, 29. Bröker 2-2, 55. Smits 3-2, 78. Smits 4-2.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch