3
Onder 18 Najaar - 2020 - 2021
zaterdag, 03 oktober 2020
15:00
0

WEDSTRIJD: Onder 18 -

ZAANSTAD- AZ Onder 18 heeft zaterdag de competitie hervat met een overwinning op sc Heerenveen. Op het AFAS Trainingscomplex werden de Friezen met 3-0 verslagen door de equipe van trainer Robert Franssen.

Drie weken geleden kwam AZ Onder 18 voor het laatst in actie. Daarna moest de ploeg vanwege een coronageval in thuisquarantaine en werden drie duels verplaatst. Tegen Heerenveen speelden de Alkmaarders voor het eerst weer een competitiewedstrijd.

Poku opent score
Voor rust sprankelde AZ niet, maar kwam het ook weinig in de problemen. Zelf stichtten de gastheren gevaar via Zico Buurmeester en Jurre van Aken, alvorens halverwege de eerste helft de score werd geopend. Ernest Poku rondde af na breed leggen van Fedde de Jong. Hierna kreeg Yusuf Barasi twee aardige kansen en raakte Poku de lat.

Debutant
Vroeg in de tweede helft kregen de Friezen al snel een forse mogelijkheid, was Poku met het hoofd dichtbij zijn tweede en maakte Robyn Esajas als invaller zijn debuut in het AZ-shirt. De nieuwkomer kon al snel delen in feestvreugde, want Barasi kopte uit een corner de 2-0 binnen.

Rake rebound
In de slotfase leek Heerenveen de spanning nog terug te brengen, maar redde Finn Stam de bal van de doellijn. Een minuut later besliste Barasi de wedstrijd met een rake rebound. Smetje op de zege was dat AZ in de laatste minuten met tien man moest spelen, nadat Buurmeester zijn tweede gele kaart kreeg.

Franssen: 'Misten ritme'
"Je kon wel zien dat wij er een tijdje uit hebben gelegen", zei Franssen. "Op een aantal momenten was het van onze kant heel slordig en onrustig en we misten dus duidelijk wat ritme. Het ging vandaag met ups en downs, maar de jongens hebben wel hard gewerkt en de overwinning solide over de streep getrokken. Ik ben blij dat we de competitie weer hervat hebben en dat doen met drie punten."


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 18 - sc Heerenveen Onder 18 3-0 (1-0)

Opstelling AZ: Gijs van Schouten; Jurre van Aken, Jorn Berkhout, Finn Stam, Misha Engel (60. Robyn Esajas); Nick Twisk, Fedde de Jong (83. Nick Koster), Zico Buurmeester; Ernest Poku (60. Ricuenio Kewal), Yusuf Barasi, Myron van Brederode (73. Mexx Meerdink).

Scoreverloop: 24. Poku 1-0, 64. Barasi 2-0, 86. Barasi 3-0.

Rode kaart: 87. Buurmeester (AZ, 2x geel).

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch