1
Onder 18 Najaar - 2020 - 2021
zaterdag, 06 november 2021
14:30
2

WEDSTRIJD: - Onder 18

AMSTERDAM- AZ Onder 18 heeft zaterdag zijn koppositie verstevigd met een zege op Ajax. Op De Toekomst werden de Amsterdammers met 1-2 verslagen. De ploeg van trainer Jan Sierksma heeft nu vijf punten voorsprong op de achtervolgers. 

De eerste kansen in de topper waren voor Lewis Schouten en Mexx Meerdink, maar Ajax-goalie Tom de Graaff had op beide inzetten een antwoord. In de zeventiende minuut kwam alsnog de Alkmaarse voorsprong: Meerdink kopte raak uit een hoekschop van Schouten: 0-1. 

Kansen Ajax
Na de openingstreffer lieten ook de Amsterdammers van zich horen. Er ontstonden kansen voor Amourricho van Axel Dongen, Raphaël Sarfo en Tristan Gooijer, maar AZ ging met een voorsprong de rust in. 

Knappe redding
In de 62e minuut kwam Ajax langszij. Van Axel Dongen zette op de linkerflank een aanval op en haalde uiteindelijk zelf de trekker over: 1-1. Kort na de tegentreffer was AZ gevaarlijk via Ro-Zangelo Daal (schot geblokt) en moest Tristan Kuijsten aan de overzijde knap redden op een schot van Divaio Bobson. 

Bal verspeeld
AZ zou opnieuw de leiding nemen en werd daarbij in het zadel geholpen door Ajax. Olivier Aertssen verspeelde de bal onder druk van Nick Koster, die vervolgens simpel afdrukte. De Alkmaarders kregen in de slotfase - met name via invaller Tom Kerssens - nog grote kansen om verder afstand te nemen, maar kwamen niet meer tot scoren. Zo bleek de goal van Koster de winnende. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Ajax - AZ Onder 18 1-2 (0-1)

Basisopstelling AZ: Tristan Kuijsten; Jurre van Aken, Wouter Goes, Maxim Dekker, Sem Dekkers; Dave Kwakman, Fedde de Jong, Lewis Schouten; Nick Koster, Mexx Meerdink, Myron van Brederode. 

Scoreverloop: 17. Meerdink 0-1, 62. Van Axel Dongen 1-1, 75. Koster 1-2. 

Foto: Herbert Dekkers