3
Onder 18 Najaar - 2020 - 2021
zaterdag, 11 september 2021
15:00
0

WEDSTRIJD: Onder 18 -

ZAANSTAD- AZ Onder 18 is de competitie begonnen met een klinkende overwinning op FC Utrecht. De ploeg van trainer Jan Sierksma won op het AFAS Trainingscomplex met 3-0. 

De Alkmaarders kregen Utrecht - waartegen twee weken eerder een 1-2 bekerzege werd geboekt - in de openingsfase goed onder druk. Dat resulteerde na 21 minuten in de openingstreffer van Myron van Brederode. De aanvaller schoot snoeihard tegen de onderkant van de lat, waarna de bal over de doellijn ging: 1-0. 

Vijfmetergebied
Ruim tien minuten later verdubbelde Nick Koster de marge. De spits drong door tot het vijfmetergebied en schoot in de korte hoek raak. Nick Twisk kon niet veel later vanaf de stip de derde maken, maar keeper Sep van der Heijden had een knappe save in huis. 

Beslissing
Ook na de pauze waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar was de eindpass vaak net niet goed genoeg. In de 75e minuut viel de beslissing. Sem Dekkers stoomde op vanaf de linkerflank en bediende Koster: 3-0. 

Sierksma: 'Goed positiespel'
"Ik vind dat we een terechte overwinning hebben geboekt", vertelde Sierksma. "Met name in de eerste helft lieten we sterk positiespel zien en gaan we verdiend met 2-0 de rust in. De beginfase van de tweede helft was van ons een beetje slordig. Daarin hadden we sneller ons niveau weer moeten halen. Uiteindelijk herstelden we ons goed, speelden op een volwassen manier de wedstrijd uit en maken nog de 3-0."

'Goede stap gezet'
Sierksma: "Daar ben ik als coach blij mee. Je wilt op deze manier de competitie starten en we hebben een goede stap gezet in onze manier van spelen. Nu is het zaak daarop voort te borduren en het nog verder te ontwikkelen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 18 - FC Utrecht 3-0 (2-0)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken (82. Enoch Mastoras), Wouter Goes, Loek Postma, Sem Dekkers; Nick Twisk, Tom Kerssens (68. Job Kalisvaart), Dave Kwakman; Myron van Brederode, Nick Koster, Ro-Zangelo Daal (82. Jayen Gerold). 

Scoreverloop: 21. Van Brederode 1-0, 33. Koster 2-0, 75. Koster 3-0. 

Foto's: Herbert Dekkers