8
Onder 18 Najaar - 2020 - 2021
zaterdag, 12 september 2020
15:00
1

WEDSTRIJD: Onder 18 -

ZAANSTAD- AZ Onder 18 is de competitie zaterdag begonnen met een eclatante overwinning. De ploeg van trainer Robert Franssen zette PEC Zwolle op het AFAS Trainingscomplex met 8-1 opzij.

De thuisploeg kwam flitsend uit de startblokken en stapelde in de beginfase de kansen op elkaar. Binnen vijf minuten was het raak: Jurre van Aken vond Mexx Meerdink, die via de paal en PEC-verdediger Damian van der Haar binnen schoot. Even later maakte Van Aken er zelf uit een voorzet van Ricuenio Kewal 2-0 van.

Adem
Halverwege de eerste helft nam de druk van AZ iets af en kreeg PEC meer adem. De Zwollenaren profiteerden en maakten er na Alkmaars balverlies 2-1 van via Amadou Diallo, die hard raak schoot in de kruising. Bij rust was het verschil dus minimaal, ook omdat Kewal en Damienus Reverson net geen doel troffen.

Splijtende passes
Na rust hervond AZ het hoge niveau van de eerste 25 minuten en was het al rap 3-1 via Yusuf Barasi, die werd diep gestuurd door Kewal en binnen schoof. Eén minuut later was het Zico Buurmeester met de splijtende pass, nu met Myron van Brederode als eindstation.

Ongrijpbaar
AZ was na rust ongrijpbaar en Myron van Brederode maakte er vanaf de penaltystip - na een overtreding op Ernest Poku - 5-1 van. Poku maakte zelf een kwartier voor tijd de zesde en zag niet veel later Barasi een voorzet Van Aken afronden. Het slotakkoord was ook voor Barasi, die Nick Koster met een leep passje vond. De invaller aarzelde niet en krulde de bal vol overtuiging in de kruising.

Franssen: 'Ronduit genieten'
"We beginnen ontzettend goed, waarbij het frustrerend is dat we niet snel een grotere voorsprong nemen", zei Franssen. "Dan blijft het 2-0 en wordt het door een eigen slordigheid 2-1. Wij geven in een deel van de eerste helft halfbakken druk, waardoor we minder domineren dan we graag willen. Daarover moeten we kritisch zijn, maar na rust was het ronduit genieten. We maken het verschil met veel beweging en lopers achter de laatste lijn van PEC. Het was eenrichtingsverkeer en we maken een paar prachtige goals: ik kan hierover alleen maar tevreden zijn."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 18 - PEC Zwolle Onder 18 8-1 (2-1)

Opstelling AZ: Daniël Deen; Jurre van Aken, Jorn Berkhout, Tijs Velthuis (75. Finn Stam), Misha Engel; Nick Twisk (34. Damienus Reverson), Myron van Brederode, Zico Buurmeester; Ernest Poku (79. Levi de Wilde), Mexx Meerdink (46. Yusuf Barasi), Ricuenio Kewal (69. Nick Koster).

Scoreverloop: 5. Meerdink 1-0, 14. Van Aken 2-0, 28. Diallo 2-1, 54. Barasi 3-1, 55. Van Brederode 4-1, 61. Van Brederode 5-1 (pen.), 75. Poku 6-1, 78. Barasi 7-1, 87. Koster 8-1.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch