2
Onder 18 Najaar - 2020 - 2021
dinsdag, 14 september 2021
16:00
3

WEDSTRIJD: - Onder 18

ROTTERDAM- AZ Onder 18 heeft dinsdag een enerverende topper met Feyenoord gewonnen. De ploeg van trainer Jan Sierksma kwam in de eerste helft op een 2-0 achterstand, maar boog de score na rust volledig om: 2-3. 

Op Sportcomplex Varkenoord begon AZ niet goed aan de wedstrijd en kwam het na drie minuten al op achterstand. De Alkmaarders waren slordig in balbezit en werkten niet goed samen. Wel ontstonden er twee grote kansen, maar die resulteerden niet in een doelpunt. Op slag van rust gebeurde dat wel aan de overkant. In de 44e minuut kwam Feyenoord op 2-0. 

Comeback
Na de pauze liet AZ een ander gezicht zien en werd de comeback ingezet. De ploeg creëerde veel kansen en maakte in de 62e minuut via Ro-Zangelo Daal de aansluitingstreffer. Zes minuten later was het opnieuw raak toen Myron van Brederode het net deed bollen.

Met de schouder
Ook in de slotfase bleef AZ dominant en nam het zelfs de leiding. Een voorzet van links kwam bij Nick Koster die de bal – met zijn schouder – in het doel werkte: 2-3. AZ hield hierna de voorsprong vast en nam de punten mee naar huis. 

Sierksma: 'Ander vaatje'
"In de eerste helft haalden we ons niveau niet", vond Sierksma. "Dat hebben we in de rust met elkaar besproken en daarna tapten we uit een heel ander vaatje. Dat resulteerde in meer strijdlust, energie en een betere samenwerking als team. We waren dominant, creëerden veel kansen en scoren drie goals. Daar is veel veerkracht voor nodig en het is mooi dat we op deze manier een wedstrijd kunnen kantelen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord - AZ Onder 18 2-3 (2-0)

Opstelling AZ: Daniël Deen; Enoch Mastoras (46. Daniël Beukers), Wouter Goes, Loek Postma, Sem Dekkers; Damienus Reverson (46. Lewis Schouten), Tom Kerssens (59. Job Kalisvaart), Dave Kwakman; Ro-Zangelo Daal, Nick Koster, Myron van Brederode. 

Scoreverloop: 3. Feyenoord 1-0, 44. Feyenoord 2-0, 62. Daal 2-1, 68. Van Brederode 2-2, 79. Koster 2-3. 

Foto's: Herbert Dekkers