1
Onder 18 Najaar - 2020 - 2021
zaterdag, 16 oktober 2021
15:00
0

WEDSTRIJD: Onder 18 -

ZAANSTAD- AZ Onder 18 heeft zaterdag een zwaarbevochten zege op Ajax geboekt. Op het AFAS Trainingscomplex won de ploeg van trainer Jan Sierksma met een minimaal verschil. Mexx Meerdink maakte in de slotfase vanaf de penaltystip het enige doelpunt: 1-0. 

In een levendige openingsfase kregen beide teams snel kansen. Rome-Jayden Owusu-Oduro moest al na een paar minuten in actie komen bij een vrije trap van Gabriel Misehouy. AZ kreeg direct daarna zijn eerste kans. Tom Kerssens kon na een fraaie dribbel schieten, maar zijn poging miste kracht. Ro-Zangelo Daal dwong Ajax-goalie Tom de Graaff daarna tot een redding en Maxim Dekker kopte uit de daaropvolgende hoekschop naast.

Volley
De volgende kans was rond de dertigste minuut voor Nick Koster, terwijl Ajax zich aan de overzijde tweemaal liet zien. Owusu-Oduro redde knap op een volley van Eskild Dall en zag Tristan Gooijer een kopkans missen.

In de handen
Na de pauze waren de beste kansen in eerste instantie voor de Amsterdammers. Dall kopte vanuit een gevaarlijke positie in de handen van Owusu-Oduro en Prince Aning schoot rakelings naast.

Verlengde voorzet
Met nog vijftien minuten op de klok nam AZ het heft weer in handen. Maxim Dekker kon een door Mexx Meerdink verlengde voorzet bijna binnenlopen en Myron van Brederode zag een gevaarlijke poging geblokt worden.

Overtuigend
In de 83e minuut werd Lewis Schouten in het strafschopgebied naar de grond gewerkt, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Meerdink ging achter de bal staan, schoot overtuigend raak en besliste daarmee de mini derby.

Sierksma: 'Daar ben ik positief over'
"Het is mooi dat we deze overwinning als team uit het vuur slepen", vertelde Sierksma. "En dat terwijl we zelf niet ons gewenste niveau halen. We beseffen ons dat we beter moeten en kunnen, maar trekken de wedstrijd toch naar ons toe. Daar ben ik positief over."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 18 - Ajax 1-0 (0-0)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Wouter Goes, Maxim Dekker, Sem Dekkers; Nick Twisk, Tom Kerssens (46. Dave Kwakman), Lewis Schouten (88. Enoch Mastoras); Ro-Zangelo Daal (88. Job Kalisvaart), Nick Koster (62. Mexx Meerdink), Myron van Brederode. 

Scoreverloop: 83. Meerdink 1-0 (pen.). 

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch