Onder 18 Najaar - 2020 - 2021
zaterdag, 19 september 2020
14:30

WEDSTRIJD: - Onder 18

ZAANSTAD- AZ Onder 18 schoot zaterdag uit de startblokken: bij de competitiestart werd PEC met 8-1 verslagen. Komende week volgen drie topwedstrijden in acht dagen. Trainer Robert Franssen is benieuwd hoe zijn ploeg zich dan staande houdt.

Update: bij AZ Onder 18 is een coronageval geconstateerd. De wedstrijd tegen Ajax gaat daarom niet door.

“De eerste acht weken van het seizoen zitten erop”, verwijst Franssen naar de periode vanaf de voorbereiding tot nu. “We zijn onderweg en hard aan het werk op het gebied van speelwijzeontwikkeling. Er wordt nu ook naar tevredenheid gevoetbald, vrijwel in alle facetten van het spel. Maar in de aankomende wedstrijden gaan we pas écht getest worden.”

Ruime zeges
Wie naar de uitslagen tot dusverre kijkt, moet concluderen dat AZ Onder 18 nog niet serieus in de problemen is gebracht. Ruime oefenzeges werden geboekt op Alphense Boys (4-1), FC Dordrecht (5-0), NAC Breda (6-0), Willem II (6-0), PEC Zwolle (0-3) en Ajax (5-2), terwijl het in de beker bij DWS 0-8 werd. Zaterdag kreeg PEC bij de competitiestart ook acht goals om de oren.


Toppers
De verwachting is dat AZ komende week op een hoger niveau wordt uitgedaagd, als competitieduels met Ajax, PSV en FC Utrecht op de rol staan. “Onze jeugd moet op deze leeftijd in staat zijn drie wedstrijden in acht dagen te spelen. Daar zullen we vaker mee te maken hebben, ook omdat we midweekse duels in de Youth League spelen. Ik ben benieuwd hoe de jongens daarmee omgaan en of zij in staat zijn hetzelfde niveau te halen tegen goede tegenstanders.”

Meer gevraagd
“We zijn tot nu toe goed in staat gebleken om in elke wedstrijd veel kansen te creëren. We scoren gemiddeld meer dan vijf keer per wedstrijd en geven achterin ook weinig weg, maar dat zal niet zo vanzelfsprekend zijn bij hogere weerstand. In de competitiewedstrijden van komende week wordt meer gevraagd.”

Tegenslag
Door de zegereeks is ook nog niet duidelijk geworden hoe AZ Onder 18 omgaat met tegenslag. “We komen tot nu toe steeds op voorsprong en bouwen deze vaak snel uit. Dat dwingen wij natuurlijk zelf af, maar wat als dat een keer niet gebeurt en we komen op achterstand? Daar ben ik benieuwd naar. Maar uiteraard heb ik liever dat we onze wedstrijden blijven winnen. Ik kijk in ieder geval al uit naar komende week. Drie topduels in acht dagen, daar doen we het voor.”

AZ Onder 18 won tot nu toe elk duel met ruime cijfers.

Programma

AZ Onder 18 trapt zaterdag om 14:30 uur af bij Ajax. Ook zeven andere jeugdteams komen dit weekend in actie. Klik hier voor het volledige programma.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch