1
Onder 18 Najaar - 2020 - 2021
zaterdag, 23 oktober 2021
14:30
0

WEDSTRIJD: - Onder 18

EINDHOVEN- AZ Onder 18 heeft zaterdag zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij PSV leek het lange uit te lopen op een gelijkspel, maar een tegengoal in extra tijd werd de ploeg van Jan Sierksma fataal: 1-0. 

Op Sportcomplex De Herdgang waren AZ en PSV aan elkaar gewaagd. AZ was in de fase voor rust de bovenliggende partij en had op voorsprong kunnen komen. Even leek AZ de leiding te nemen, maar een doelpunt van Nick Koster werd afgekeurd wegens buitenspel. 

Dubbele save
In de tweede helft trok PSV het duel wat meer naar zich toe. De thuisploeg kreeg een grote kans, maar Rome-Jayden Owusu-Oduro voorkwam met een dubbele save de openingstreffer. Ook Koster was weer dichtbij. Op aangeven van Myron van Brederode kwam hij vrij voor doel, maar ook de PSV-goalie bracht knap redding. 

Van richting veranderd
In de laatste minuten van de wedstrijd viel er alsnog een goal en dat bleek de winnende. PSV kwam bij het Alkmaarse strafschopgebied en een door Wouter Goes van richting veranderd schot belandde achter Owuso-Oduro. Zodoende ging AZ voor het eerst dit seizoen onderuit. 

Sierksma: 'Op details beslist'
"We lieten in de eindfase na goed samen te werken", vertelde Sierksma. "Daardoor was onze organisatie niet optimaal, waar het dat normaal gesproken wel is. Dit resulteerde uiteindelijk in een tegengoal. De wedstrijd was behoorlijk in balans, maar op dit niveau wordt het op details beslist."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PSV - AZ Onder 18 1-0 (0-0)

Basisopstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Wouter Goes, Loek Postma, Sem Dekkers; Nick Twisk, Tom Kerssens, Lewis Schouten; Ro-Zangelo Daal, Nick Koster, Myron van Brederode. 

Scoreverloop: 90+3. Goes 1-0 (e.d.). 

Foto: Herbert Dekkers