0
Onder 18 Najaar - 2020 - 2021
zaterdag, 25 september 2021
14:30
4

WEDSTRIJD: - Onder 18

HEERENVEEN- AZ Onder 18 heeft zaterdag zijn ongeslagen reeks voortgezet. Op bezoek bij sc Heerenveen boekte de formatie van Jan Sierksma zijn vierde competitiezege op rij. De Friezen werden met 0-4 geklopt. 

Op Sportpark Skoatterwald kwam AZ sterk uit de startblokken. Tom Kerssens opende in de twaalfde minuut de score en niet veel later verdubbelde Nick Koster de marge. Zodoende ging AZ met een comfortabele voorsprong de rust in. 

In het slot
In de 64e minuut gooide AZ het duel in het slot toen Ro-Zangelo Daal de derde treffer produceerde. Met het eindsignaal in zicht voegde Loek Postma er nog één aan toe en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4. 

Sierksma: 'Blij met de reeks'
"We hebben voor de derde keer in vier wedstrijden een clean sheet gehouden", zag Sierksma. "Daar zijn we blij mee. Toch wordt in deze wedstrijd ook weer duidelijk waar we ons nog kunnen ontwikkelen. We halen in sommige fases een hoog niveau, maar zijn nog niet in staat dat de hele wedstrijd vol te houden. Daar moeten we met elkaar aan werken. We zijn blij met de reeks die we hebben neergezet, maar blijven kritisch en zien dat er nog stappen kunnen worden gezet."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
sc Heerenveen - AZ Onder 18 0-4 (0-2)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken (73. Daniël Beukers), Wouter Goes, Maxim Dekker (46. Loek Postma), Sem Dekkers; Nick Twisk, Tom Kerssens, Dave Kwakman (46. Lewis Schouten); Ro-Zangelo Daal (82. Jayen Gerold), Nick Koster (64. Job Kalisvaart), Myron van Brederode. 

Scoreverloop: 12. Kerssens 0-1, 29. Koster 0-2, 64. Daal 0-3, 84. Postma 0-4. 

Foto's: Herbert Dekkers