0
B0910 Jeugdcup Onder 18 tussenronde
woensdag, 27 oktober 2021
19:00
4

WEDSTRIJD: - Onder 18

TWELLO- AZ Onder 18 heeft woensdag op sportpark Zuiderlaan in Twello een ruime bekerzege geboekt. Op bezoek bij Go Ahead Eagles won de ploeg van trainer Jan Sierksma met 0-4. 

De Alkmaarders kwamen in Gelderland al in de tiende minuut op voorsprong. In een omschakelmoment kwam een steekpass van Myron van Brederode bij Ro-Zangelo Daal, die direct de trekker overhaalde. Ruim 25 minuten later verdubbelde Mexx Meerdink de marge. Een voorzet van Sem Dekkers kwam bij de spits, die de bal direct uit de lucht tegen de touwen volleerde: 0-2. Hij begon in Twello voor het eerst weer in de basis, nadat hij onlangs terugkeerde van lang blessureleed. 

Derde assist
Meerdink zorgde in de 56e minuut ook voor de 0-3. Dit keer kopte hij een voorzet van Van Brederode binnen. Daarmee komt de Winterswijker op vier goals in drie wedstrijden, waarin hij tweemaal als invaller werd gebracht. In de slotfase kwam er ook nog een vierde goal. Van Brederode slingerde de bal vanaf de linkerflank voor doel en vond daar Jayen Gerold. Van Brederode gaf daarmee zijn derde assist van de avond. 

Sierksma: 'Gedaan wat we moesten doen'
"We speelden op een lastig veld en dat maakte het voor beide teams uitdagend", vertelde Sierksma. "Daardoor waren wij op momenten best slordig. Ondanks dat maken we na tien minuten al de 0-1 en dat is in zo'n wedstrijd prettig. Daarna speel je toch wat gemakkelijker. Na rust was ons spel iets verzorgder, scoren we een derde en vierde doelpunt en houden we de nul. Daarmee hebben we gedaan wat we moesten doen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Go Ahead Eagles - AZ Onder 18 0-4 (0-2)
KNVB Beker

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Daniël Beukers, Wouter Goes (70. Loek Postma), Finn Stam, Sem Dekkers; Lewis Schouten (70. Job Kalisvaart), Nick Koster, Dave Kwakman; Ro-Zangelo Daal (76. Jayen Gerold), Mexx Meerdink (70. Tom Kerssens), Myron van Brederode. 

Scoreverloop: 10. Daal 0-1, 35. Meerdink 0-2, 56. Meerdink 0-3, 85. Gerold 0-4. 

Foto's: Herbert Dekkers