3
Onder 18 Najaar - 2020 - 2021
zaterdag, 30 oktober 2021
15:00
0

WEDSTRIJD: Onder 18 -

ZAANSTAD- AZ Onder 18 is zaterdag overtuigend langs Sparta Rotterdam gegaan. De ploeg van trainer Jan Sierksma maakte in de eerste helft twee goals en zorgde in de slotfase voor de beslissing: 3-0. 

De eerste kansen ontstonden na ruim een kwartier. Een schot van Nick Twisk ging voorlangs, waarna Maxim Dekker niet veel later uit een hoekschop naast kopte. In de dertigste minuut werd de score geopend. Koster gaf de bal aan Myron van Brederode, die naar binnen kwam en hard raak schoot: 1-0. 

Dribbelen
Vlak voor rust verdubbelde Ro-Zangelo Daal de marge op fraaie wijze. De aanvaller kreeg de bal van Jurre van Aken, dribbelde langs verschillende Sparta-verdedigers en vond de verre hoek. 

Terugspeelbal
Na de pauze kwam AZ tot verschillende kansen om ook een derde goal te maken. Daal kwam na een te korte terugspeelbal vrij voor doel, maar schoot op de Rotterdamse keeper. Ook mogelijkheden voor Van Aken, Twisk en Meerdink leverden nog geen doelpunt op.

Rechterflank
Met nog drie minuten op de klok was het wel raak en gooide AZ de wedstrijd in het slot. Van Aken werd vrijgespeeld op de rechterflank en hij gaf Meerdink bij de tweede paal een niet te missen kans: 0-3.  

Sierksma: 'Mooie stap in ons teamproces'
"Ik vind dat we een volwassen overwinning hebben geboekt", vertelde Sierksma. "We speelden goed positiespel en gaan met een 2-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft moesten we flexibel zijn, doordat Sparta anders ging spelen. Daar zijn wij goed mee omgegaan en dat is weer een mooie stap in ons teamproces. Uiteindelijk winnen we met 3-0 en als we in de eindfase nauwkeuriger waren geweest had die score nog hoger kunnen uitvallen."

UEFA Youth League
Komende woensdag speelt AZ in de tweede ronde van de UEFA Youth League tegen het Franse Angers SCO. In Stade Raymond Kopa wordt om 18:00 uur afgetrapt. Hou de social media-kanalen van AZ in de gaten voor actuele updates. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 18 - Sparta Rotterdam 3-0 (2-0)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Wouter Goes, Maxim Dekker, Sem Dekkers; Nick Twisk, Dave Kwakman, Lewis Schouten; Ro-Zangelo Daal (61. Tom Kerssens), Nick Koster (61. Mexx Meerdink), Myron van Brederode. 

Scoreverloop: 30. Van Brederode 1-0, 43. Daal 2-0, 87. Meerdink 3-0.

Foto: Herbert Dekkers