1
Oefenwedstrijden
woensdag, 05 augustus 2020
19:00
0

WEDSTRIJD: PEC Zwolle - AZ

ALKMAAR- AZ oefent tijdens het trainingskamp in Epe tegen PEC Zwolle. Het oefenduel met de Blauwvingers wordt afgewerkt achter gesloten deuren. 

ALKMAAR- Voor AZ staat zaterdag 1 augustus de tweede oefenwedstrijd van het seizoen 2020-2021 op het programma. In het kader van FOX Sports Eredivisie Comeback is FC Utrecht de tegenstander. Het oefenduel in Stadion Galgenwaard wordt achter gesloten deuren gespeeld, maar is live te zien op FOX Sports.

De ploeg van John van den Brom heeft een kleine metamorfose ondergaan ten opzichte van vorig seizoen. Zo vertrokken onder anderen de gehuurde Jeroen Zoet, Issah Abass en Kristoffer Peterson. De contracten van Jean-Christophe Bahebeck en Urby Emanuelson liepen af, terwijl Vaclav Cerny aan FC Twente is verhuurd. Daar tegenover stond de komst van Django Warmerdam (FC Groningen) en wordt Justin Hoogma opnieuw gehuurd van 1899 Hoffenheim. Ook een handvol huurlingen keerde terug in de Domstad.

Oefencampagne
FC Utrecht oefende eerder al tegen de Belgische clubs Royal Antwerp FC (0-0) en KRC Genk (3-3).

Genk
AZ trapte afgelopen zaterdag de oefencampagne, ondanks veel kansen, af met een nederlaag in het AFAS Stadion. Genk was door een rake strafschop van voormalig Utrecht-speler Cyriel Dessers met 0-1 te sterk.


Oefenwedstrijden
Voor de ploeg van Arne Slot staan op dit moment nog drie oefenwedstrijden op het programma. 5 augustus wordt tijdens het trainingskamp in Epe geoefend tegen PEC Zwolle, 15 augustus is grootmacht AS Monaco op bezoek in Alkmaar. Op 29 augustus is ADO Den Haag de tegenstander.


Eredivisie
12 september reist AZ opnieuw naar Stadion Galgenwaard. Dan is FC Utrecht de tegenstander bij de aftrap van het Eredivisie-seizoen 2020-2021.

EPE- AZ heeft woensdagavond het oefenduel met PEC Zwolle verloren. In Epe werd het door een doelpunt van Zian Flemming 1-0. Zaterdag wacht voor de ploeg van Arne Slot het oefenduel met het Franse Lille.

In het warme Epe (28 graden) koos Slot voor veel bekende namen. De opvallendste was Albert Gudmundsson, die als spits begon.

Gudmundsson
De IJslander was in het eerste bedrijf ook het dichtst bij een doelpunt. Hij kreeg de bal door de as aangespeeld, maar kon PEC Zwolle-keeper Michael Zetterer nét niet uitspelen. De Duitser had twee instanties nodig om de bal van Gudmundsson z'n voet te plukken.

Schoten
In het vervolg van de eerste helft probeerden Owen Wijndal en Teun Koopmeiners het nog van afstand, alleen beide schoten zeilden naast. Op slag van rust counterde PEC Zwolle naar de eerste mogelijkheid. Via Mike van Duinen belandde de bal uiteindelijk in het zijnet.

Tweede helft
Met veel nieuwe namen binnen de lijnen, kwam PEC op voorsprong op het complex van SV Wissel. Na ruim een uur haalde Destan Bajselmani via de rechterflank de achterlijn, waarna Zian Flemming zijn voorzet afrondde: 1-0.

Lat
Invaller Zakaria Aboukhlal maakte in de slotfase nog bijna gelijk. Hij draaide bij zijn man weg en van een meter of achttien krulde hij de bal richting de verre hoek. Helaas belandde zijn inzet op de lat.

Oefencampagne
De volgende tegenstander voor AZ in de oefencampagne is het Franse Lille OSC. De Champions League-ganger komt zaterdag op bezoek in het AFAS Stadion. Dat duel (15:30 uur) is live te zien via het YouTube-kanaal van AZ. 


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PEC Zwolle - AZ 1-0 (0-0)

Oefenwedstrijd

Basisopstelling PEC Zwolle: Michael Zetterer; Sai van Wermeskerken, Sam Kersten, Thomas Lam, Kenneth Paal; Pelle Clement, Dean Huiberts, Yuta Nakayama; Mustafa Saymak, Mike van Duinen, Jesper Drost.
Opstelling AZ: Marco Bizot (46. Hobie Verhulst); Jonas Svensson (62. Peer Koopmeiners), Ramon Leeuwin (46. Joris Kramer), Teun Koopmeiners (74. Maxim Gullit), Owen Wijndal (62. Thomas Ouwejan); Fredrik Midtsjø (Tijjani Reijnders), Dani de Wit (62. Thijs Oosting), Jordy Clasie (62. Kenzo Goudmijn); Håkon Evjen (46. Yukinari Sugawara), Albert Gudmundsson (62. Zakaria Aboukhlal), Oussama Idrissi (62. Mohamed Taabouni).

Scoreverloop: 68. Flemming 1-0.
Gele kaarten: Doué (PEC Zwolle), Reijnders (AZ)


EPE- In de Veluwe werkte AZ woensdagavond het derde oefenduel van de voorbereiding af. Een terugblik in beeld op een zomerse avond met een teleurstellend resultaat.

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl