0
Eredivisie
zondag, 10 maart 2019
12:15
0

WEDSTRIJD: PEC Zwolle - AZ

Maximaal 500 plaatsen beschikbaar


Autocombi

  • Voucher autocombi 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 08-03-2019 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • €11


Omwisselen
De vouchers kunnen 10-03-2019 vanaf 11:15 uur op bij de ingang van het bezoekersvak van het MAC3Park Stadion te Zwolle worden omgewisseld. Er zijn voor deze wedstrijd 150 parkeerplaatsen beschikbaar, je dient met minimaal 3 personen per auto te reizen. Het bezoeken van de binnenstad en reizen met ander vervoer dan de auto is niet toegestaan.

Klik hier voor de parkeerkaart met routebeschrijving.


Busvervoer

  • Busvoucher 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 08-03-2019 (12:00 uur)* online of in het AZ Fancentrum
  • €23 leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ
    €28 niet-leden

* = na dinsdag 05-03-2019 16:00 uur worden uitsluitend nog buskaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.

Bus

De ledenpassen worden bij het instappen van de bus gecontroleerd. Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P5 kan gratis worden geparkeerd.
De bussen vertrekken op 10-03-2019 om 09:00 uur vanaf P4.
Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.

ZAANSTAD- In aanloop naar het uitduel met PEC sprak John van den Brom vrijdagmiddag met de pers. Hoe gaat het met Myron Boadu, hoe ziet de voorbereiding op zondag eruit en wat is er veranderd bij de opponent uit Zwolle?

AZ en PEC Zwolle troffen elkaar al twee keer dit seizoen. In het bekertoernooi werd overtuigend gewonnen (5-0) terwijl het competitieduel op een teleurstelling uitdraaide (2-2). “In dat Eredivisie-duel leek niets aan de hand omdat we al vroeg op voorsprong kwamen. We zijn sindsdien een stuk beter gaan spelen; er staat nu een heel ander AZ.”

Jaap Stam
Dat laatste geldt ook voor PEC. “Sinds dit jaar hebben ze met Jaap Stam een nieuwe trainer. Hij is daar voortvarend van start gegaan. Sinds deze week weten we dat Jaap na dit seizoen al weer vertrekt. Onder hem is PEC anders gaan spelen: veel agressiviteit, minder in de zone en meer koppeltjes op het veld. En Younes Namli is van de aanval naar het middenveld verhuist”, weet Van den Brom.

Wuytens
Stijn Wuytens maakte afgelopen weekend via een invalbeurt weer minuten in de hoofdmacht. “Zijn herstel heeft veel tijd gekost. Dat hebben we moeten respecteren. Nu hij weer fit is hebben we een extra optie erbij voor zowel de verdediging als het middenveld. Dat is ook de reden dat Marko Vejinovic verhuurd mocht worden.”

Boadu
Van den Brom: “De revalidatie van Myron gaat goed, maar ik durf niet te zeggen wanneer hij weer inzetbaar is. Hij is zo ongeduldig als wat, dat is mooi om te zien. Als het aan hem ligt zou hij al spelen, maar het moet wel verantwoord zijn. Ook bij hem moeten we de factor tijd respecteren.”

Ontknoping
“Het worden mooie weken”, keek Van den Brom vooruit. “In deze fase van het seizoen moet het gebeuren. We willen zo hoog mogelijk eindigen in de Eredivisie. We zitten Feyenoord op de hielen. Uiteindelijk willen we ze ingehaald hebben.”

Zwolle
De duel in Zwolle begint zondag al om 12:15 uur. “We reizen zaterdagavond al die kant op. En dan zitten we zondag om 9:45 uur al aan de sportmaaltijd.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV woensdag maakte.


ZWOLLE- AZ heeft zondagmiddag twee punten laten liggen. In het regenachtige Zwolle bleef het op bezoek bij PEC 0-0. 

Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Fortuna (4-2) verscheen het elftal van John van den Brom ongewijzigd aan de aftrap.

Bizot
De jarige Marco Bizot was in de eerste helft belangrijk voor AZ. De kansen waren namelijk voor Zwolle. Na een fout van Fredrik Midtsjø kwam PEC in de beginfase aan de bal. Het schot van Stanley Elbers ging vervolgens naast. Een minuut hierna stuitte Kingsley Ehizibue op de keeper. PEC bleef hierna aandringen. In de 14e minuut kopte Mike van Duinen op doel na een corner en in de minuut die volgde was het Younes Namli die vrij op de AZ-keeper af ging. Beide schoten werden gekraakt.

Kansen AZ
In de eerste helft waren er niet veel kansen voor AZ. Het eerste schot van Guus Til ging hoog over en ook het schot van Adam Maher miste richting. In de 38e minuut kreeg AZ een vrije trap op de rand van de zestien. Het schot van Teun Koopmeiners, die tegen PEC zijn 50e Eredivisie-wedstrijd speelde, eindigde in de muur. De grootste kans voor AZ was vlak voor rust: Thomas Ouwejan stoomde vanaf de linkerkant op. Zijn schot werd echter doorzien door Mickey van der Hart.

Tweede helft
In de tweede helft waren de rollen omgedraaid: AZ zocht nadrukkelijker de aanval. Dit leverde na een uur spelen via een indraaiend schot van Oussama Idrissi, een grote kans op. Zeven minuten hierna ging Calvin Stengs gevaarlijk op het doel af. Maar telkens stond Van der Hart een treffer in de weg. De grootste kans voor AZ was in de 80e minuut. Jonas Svensson gaf de bal laag voor op de vrijstaande Til, die wederom de PEC-doelman een goal zag voorkomen.

Kansen PEC
In de 51e minuut werd een schot van Elbers in eerste instantie gered door Bizot, maar daarna rolde de bal nog gevaarlijk voor het doel langs. Ook Van Duinen was nog een keer dicht bij een treffer, maar zijn poging ging net naast.

Keepers
De keepers van beide ploegen speelden een hoofdrol in de wedstrijd. Waar Bizot AZ in de eerste helft meerdere keren op de been hield, was Van der Hart in de tweede helft van onschatbare waarde voor PEC. Vandaar de logische uitslag: 0-0.

Ajax
Na het gelijkspel in Zwolle staat voor AZ volgende week de Noord-Hollandse derby op het programma. In het eigen AFAS Stadion treft het Ajax.  

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PEC Zwolle - AZ 0-0
Eredivisie

Opstelling PEC Zwolle: Mickey van der Hart; Kingsley Ehizibue, Darryl Lachman, Thomas Lam, Kenneth Paal; Gustavo Hamer, Pelle Clement, Younes Namli; Lennart Thy (73. Zian Flemming), Mike van Duinen (88. Clint Leemans), Stanley Elbers (67. Vito van Crooij).
Opstelling AZ: Marco Bizot: Jonas Svensson, Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Adam Maher; Calvin Stengs, Mats Seuntjens, Oussama Idrissi.

Scoreverloop: -
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Danny Makkelie
Toeschouwers: 13.954

Foto: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ZWOLLE- AZ bleef zondag in Zwolle steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen PEC. AZ Media was erbij in de stromende regen en legde het Eredivisie-duel vast in een fotoverslag.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ALKMAAR- 'Half werk in treurspel', kopt het Noordhollands Dagblad. Wat wordt er allemaal geschreven over de wedstrijd PEC Zwolle - AZ (0-0) in het MAC3PARK Stadion? Je lees het in de rubriek AZ in de media.

'Over zes dagen komt Ajax naar Alkmaar. Is AZ klaar voor de topper? Afgaande op de treurige wedstrijd tegen PEC Zwolle niet. AZ begon pas in de tweede helft fatsoenlijk te voetballen. Verder dan 0-0 kwam het niet. Een karig resultaat, al vielen de gevolgen mee omdat ook alle concurrenten gelijkspeelden,' aldus het Noordhollands Dagblad.

Het AD: 'Regen komt met sloten naar beneden tijdens PEC Zwolle - AZ. Poncho's vormen de modetrend op de tribunes. Spelers waaien bijna van het kunstgrasveld af. Typisch weer om binnen bij de haard te zitten.'

'Maar het leek wel alsof de spelers van PEC beseften dat ze iets hadden recht te zetten voor de fans, want de start tegen AZ was furieus te noemen,' schrijft VI.nl

Het AD: 'Bizot keerde inzetten van Mike van Duinen (uit een corner van Younes Namli), van Kenneth Paal (afstandsschot) en van Pelle Clement, die vlak voor zijn neus opdook.' Ook spits Lennart Thy was een keer akelig dichtbij namens de nummer vijftien van de Eredivisie.'

'AZ stelde daar aanvankelijk weinig tegenover. De Alkmaarders hadden twee weken geleden een uitgelezen kans op de derde plek laten liggen door te verliezen van Willem II (2-1), dat enkele dagen later ook de weg naar de bekerfinale versperde. In Zwolle kon de ploeg van John van den Brom de druk op Feyenoord verhogen, maar daar kwam lange tijd weinig van terecht,' vervolgt VI.nl

VI.nl: 'Pas vlak voor rust kreeg Thomas Ouwejan de eerste serieuze kans. Het schot van de opstomende linksback, dat onschadelijk werd gemaakt door PEC-doelman Mickey van der Hart, bleek de voorbode van een betere tweede helft van AZ-zijde. Zo moest Van der Hart in het eerste kwartier na rust alleen al drie keer in actie komen op schoten van Mats Seuntjens, Calvin Stengs en Oussama Idrissi.'

'AZ bleef daarna de overhand houden in de jacht op de zesde Eredivisie-zege in de laatste zeven duels, maar die kwam er niet meer. Van der Hart hield zich ook oog in oog met Stengs staande, terwijl Adam Maher en Guus Til de eind vorig jaar door John van 't Schip nog gepasseerde sluitpost eveneens op hun weg vonden. Van der Hart hield zo voor de tweede keer dit jaar de nul,' zag VI.nl

Noordhollands Dagblad: ''Misschien wilden we soms te snel de beslissend pass geven,'' zei Maher, zoekend naar een verklaring voor de eerste helft. ''In de tweede helft hadden we meer rust. We speelden ze in de tweede helft eigenlijk helemaal zoek. Als we in de eerste helft net zo geduldig waren geweest als na de rust, hadden we kunnen winnen.''

PEC Zwolle
# Speler
Wissels
AZ
# Speler
Wissels