1
Eredivisie
zaterdag, 01 mei 2021
20:00
3

WEDSTRIJD: RKC Waalwijk - AZ

ZAANSTAD- AZ gaat de slotweken van de competitie in met een bezoek aan RKC. Zaterdag wordt om 20:00 uur afgetrapt in het Mandemakers Stadion. In een digitaal persmoment vertelt Pascal Jansen over het duel met de Waalwijkers, huurling Thijs Oosting en de strijd om plek twee.

“De trainingsweek is rustig verlopen, al hadden we wel wat te bespreken”, doelde Jansen op de nederlaag van zondag. “We hebben stilgestaan bij het feit dat we weliswaar een goede eerste helft speelden, maar dat we in topwedstrijden niet ongestraft wegkomen met het missen van grote kansen. Een belangrijke les.”

In de problemen
De oefenmeester zag zijn ploeg in de tweede helft bovendien een mindere prestatie leveren. “Wij kwamen in de problemen doordat we na rust niet hetzelfde niveau aan de bal haalden als ervoor. We leden te veel balverlies, met als logische gevolg dat Ajax de overhand kreeg.”

Svensson
In de Johan Cruijff ArenA ontbrak overigens Jonas Svensson. “We hielden Jonas vorige week uit voorzorg buiten de groepstraining, maar hadden verwacht dat hij er zondag weer bij zou zijn. Dat was niet het geval. Maar het ziet ernaar uit dat hij tegen RKC gewoon weer zijn opwachting kan maken.”

Lichte klachten
Ook Jordy Clasie lijkt op de weg terug. "Jordy en Jonas hebben hard gewerkt aan hun herstel, dus de verwachtingen zijn goed. Hetzelfde geldt voor Bruno Martins Indi en Timo Letschert. Zij hebben wat lichte klachten en daarom deze week iets aangepast getraind."

Degradatiestreep
In RKC treft AZ de nummer 14, die enkele punten boven de degradatiestreep staat. “Dat zijn emoties die bij hen spelen, zij willen koste wat kost in de Eredivisie blijven. Maar zo hebben wij onze eigen belangen. Wij willen zo hoog mogelijk eindigen en zijn nog volop in strijd om plek twee. Ik zie die zeker positief in, wel is de realiteit dat we afhankelijk zijn van PSV.”

Oosting
Een vaste waarde in het team van Fred Grim is Thijs Oosting. Jansen houdt de AZ-huurling nauwlettend in de gaten. “Thijs is een jongen van ons, dus uiteraard ben ik nieuwsgierig hoe hij zich manifesteert. Ik volg zijn prestaties daar dus op de voet. Ik ben blij met de vlieguren die Thijs maakt en hopelijk keert hij komende zomer met extra bagage terug bij AZ.”


Live
RKC Waalwijk - AZ begint zaterdag om 20:00 uur en is live te zien op het hoofdkanaal van ESPN. Het duel in Waalwijk is ook te volgen via TwitterInstagram en Facebook.