1
Eredivisie
zaterdag, 14 augustus 2021
16:30
0

WEDSTRIJD: RKC Waalwijk - AZ

Voor de eerste uitwedstrijd met publiek zijn er om toegang te krijgen een aantal voorwaarden: je moet in het bezit zijn van een voucher voor de bus of autocombi, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs.

Er zijn maximaal 400 plaatsen beschikbaar.

Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen als je binnen 24 uur vóór de wedstrijd negatief getest bent op het coronavirus of langer dan 2 weken geleden volledig gevaccineerd. Er geldt een dringend advies om je coronatoegangsbewijs bij het betreden van het AFAS stadion te laten zien via de CoronaCheck-app. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs? Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4-papier volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document niet aan, de QR-code is dan ca. 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR-code niet bruikbaar.

Meer informatie over het coronatoegangsbewijs en de CoronaCheck-app

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Direct een afspraak maken om je te laten testen

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 


Busvervoer

Het is verplicht tijdens de busreis een mondkapje te dragen.

  • Busvoucher 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 13-08-2021 (12:00 uur)* online of in het AZ Fancentrum
  • € 23 leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ
    € 28 niet-leden

* = na dinsdag 10-08-2019 16:00 uur worden uitsluitend nog buskaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.

Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P5 kan gratis worden geparkeerd. De bussen vertrekken op 14-08-2021 om 13:15u vanaf P4. Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.


Autocombi

Voor deze wedstrijd geldt een autocombi met een beperkt aantal parkeerplaatsen. Je kunt alleen een bestelling plaatsen als je minimaal 3 en maximaal 5 autocombivouchers selecteert en vervolgens 1 parkeervoucher toevoegt.

Let op; het is niet mogelijk om achteraf wijzigingen door te voeren in je bestelling, zoals passagiers in de auto toevoegen. Zorg dan ook dat je bestelling compleet is voor je deze afrekent.

  • Voucher autocombi 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 13-08-2021 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • € 11

De vouchers autocombi kunnen 14-08-2021 vanaf 15:15 uur op bij de ingang van het bezoekersvak van het Mandemakers Stadion te Waalwijk worden omgewisseld. Er geldt verplicht parkeren in de bussluis. Gebruik van ander vervoer dan de auto is niet toegestaan.


Routebeschrijving:

Vanuit Gorinchem / Breda en 's-Hertogenbosch

Neem de A59 richting Waalwijk. Bij Waalwijk aangekomen neemt u de afslag Waalwijk-Oost en volgt u de weg naar rechts. Bij het kruispunt slaat u rechtsaf en blijft deze weg volgen. Na ± 500 meter maakt de weg een scherpe bocht naar links, u blijft deze volgen. Na een paar honderd meter ziet u de lichtmasten reeds van het stadion. Slaat u voor het stadion rechtsaf, de Olympiaweg, heeft u de mogelijkheid de auto te parkeren.


Vanuit Tilburg
Komende vanuit Tilburg gaat u bij de stoplichten rechtsaf (bij Piet Klerks). Deze weg blijft u volgen tot de T-Kruising , hier gaat u linksaf. Na 500 meter, u rijdt nu in de Akkerlaan, ziet u het stadion aan uw linkerhand. Slaat u na het stadion linksaf, de Olympiaweg, heeft u de mogelijkheid de auto te parkeren.

WAALWIJK- AZ is het seizoen begonnen met een teleurstellend resultaat. In het Mandemakers Stadion verloor de ploeg zaterdag met 1-0 van RKC. 

Bij AZ maakte Thijs Oosting, als linksback, zijn officiële debuut in AZ 1. Dat deed hij uitgerekend tegen de ploeg waar zijn vader, Joseph Oosting, debuteerde als hoofdtrainer. De jongste van de twee speelde negentig minuten mee. Bruno Martins Indi droeg de aanvoerdersband.

Afgekeurde doelpunten
AZ ging voortvarend van start. Al na vijf minuten leek Zakaria Aboukhlal de eerste treffer van het seizoen te maken, ware het niet dat er buitenspel was geconstateerd. In de elfde minuut legde Bruno Martins Indi met een lange pass de bal achter de Waalwijkse defensie. Doelman Joel Pereira verkeek zich op de dieptebal waarna Dani de Wit makkelijk kon scoren, maar ook hier had arbiter Joey Kooij buitenspel waargenomen.

Voorlangs
Nadat namens de thuisploeg Ahmed Touba een corner toucheerde en zijn poging voorlangs zag gaan, was het weer de beurt aan AZ. Eerst schoot Albert Gudmundsson naast uit een voorzet van Jesper Karlsson. Later zag Jordy Clasie zijn volley voorlangs gaan. En Karlsson probeerde het vanuit een vrije trap. De bal had een lastige stuit, waarmee RKC-doelman Pereira dan ook moeite had, maar hij kon de inzet toch nog tot corner verwerken.

Tegentreffer
Waar Tijjani Reijnders eerst nog een bal van de lijn haalde na een kopbal van Richard van der Venne, kwam de thuisploeg op slag van rust verrassend op voorsprong. Kramer schoot een voorzet vanaf rechts binnen: 1-0.

Druk opvoeren
AZ voerde de druk direct na rust weer op. Al een minuut na de aftrap had de gelijkmaker kunnen vallen, toen een voorzet van Karlsson voorlangs scheerde. Tien minuten na rust had Aboukhlal de gelijkmaker op zijn schoen. Een voorzet van Martins Indi werd matig verwerkt, waarna Aboukhlal in de rebound doelman Pereira op zijn weg vond. Een minuut later dribbelde Aboukhlal zich handig vrij, maar werd zijn schot opnieuw geblokt.

Pavlidis
Na een uur spelen voerde hoofdtrainer Pascal Jansen een dubbele wissel door. Teun Koopmeiners en debutant Vangelis Pavlidis kwamen in het veld. De Griekse spits was direct betrokken bij een aantal goede mogelijkheden, maar de nieuwkomer zag zijn schoten geblokt worden of rakelings naast gaan.

Ook Poku debuteert
In het laatste kwartier kwamen bij AZ nog Fredrik Midtsjø, Håkon Evjen en debutant Ernest Poku (17) binnen de lijnen. Poku toonde zich direct een aantal keer gevaarlijk, onder meer met een voorzet op Dani de Wit. De Wit kreeg uit een corner in blessuretijd ook nog een goede kans, maar kopte hard naast. Zo bleef het teleurstellend 1-0 in Waalwijk.

UEFA Europa League
Volgende week speelt AZ de play-offs om een plek in de groepsfase van de UEFA Europa League. De eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Celtic wordt gespeeld op woensdag 18 augustus (aanvang 20.45 uur Nederlandse tijd). Een week later, op donderdag 26 augustus, vindt de return in Alkmaar plaats. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
RKC Waalwijk - AZ 1-0 (1-0)

Eredivisie

Opstelling RKC Waalwijk: Joel Pereira; Juriën Gaari, Melle Meulensteen, Ahmed Touba, Thierry Lutonda (70. Shawn Adewoye); Ayman Azhil, Richard van der Venne (76. Achraf El Bouchataoui), Alexander Büttner; Iliass Bel Hassani (60. Jens Odgaard), Michiel Kramer (76. Finn Stokkers), Saïd Bakkari.
Opstelling AZ: Hobie Verhulst; Yukinari Sugawara, Timo Letschert, Bruno Martins Indi (79. Ernest Poku), Thijs Oosting; Tijjani Reijnders (60. Teun Koopmeiners), Dani de Wit, Jordy Clasie (74. Fredrik Midtsjø); Zakaria Aboukhlal (74. Håkon Evjen), Albert Gudmundsson, Jesper Karlsson (60. Vangelis Pavlidis).

Scoreverloop: 45. Kramer 1-0.
Gele kaarten: Gudmundsson, Sugawara (AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Joey Kooij.

Foto's Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

WAALWIJK- AZ kende zaterdag een ronduit valse start in de Eredivisie. De Alkmaarders kwamen in Waalwijk niet verder dan twee afgekeurde goals, waardoor tegentreffer vlak voor rust beslissend was. Een teleurstellende middag in beeld.

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl