1
Europa League
donderdag, 29 augustus 2019
19:30
4

WEDSTRIJD: Royal Antwerp FC - AZ

Maximaal 1.000 plaatsen beschikbaar.

De beschikbare plaatsen in de bussen zijn uitverkocht.

Verplichte buscombi
Bij busvervoer worden de toegangskaarten in de bus verstrekt. Wanneer je bij elkaar in de bus wilt zitten boek je tickets dan samen. 


Voorrangsregeling
In overleg met de supportersverenigingen vindt de verkoop plaats met voorrangsrecht. Voor het bepalen van het voorrangsrecht tellen mee: 

  • De aankopen voor Europese uitwedstrijden (vanaf seizoen 2016-2017).
  • De aankopen voor de uitwedstrijden in de Eredivisie en voor de KNVB beker (2018-2019)

De supporters die de meeste uitwedstrijden hebben bezocht komen het eerst in aanmerking. 


Verkoopoverzicht:
AZ'ers met voorrangsrecht exclusief tot en met dinsdag 27 augustus 7.00 uur

De eerste groep van 708 AZ'ers heeft voorrangsrecht en kan tot en met dinsdag 27 augustus 07:00 uur exclusief één buskaart bestellen. De klant/relatienummers van de groep AZ'ers met voorrangsrecht vind je hier.

Uitsluitend AZ'ers met voorrangsrecht hebben de eerste voorrangsperiode (tot en met 27 augustus 07.00 uur) toegang tot de verkoop. Je kunt alleen kaarten bestellen met een account met aankooprecht. 


Andere AZ Seizoen- en Clubkaarthouders vanaf 27 augustus 9.00 uur

De overige kaarten kunnen vanaf dinsdag 27 augustus vanaf 9:00 uur besteld worden. Per AZ Seizoenkaart of geverifieerde AZ Clubkaart kan je 1 kaart kopen.Busvervoer

  • Zie bovenstaand verkoopoverzicht
  • € 40

* = na dinsdag 27-08-2019 12:00 uur worden uitsluitend nog buskaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.


Bus

Bus 1 t/m 10 vertrekken 29 augustus 14.15 uur vanaf het AFAS Stadion. Bij het AFAS stadion kan op P2 gratis worden geparkeerd.

Bus 51 t/m 54 vertrekken 29 augustus 14.15 uur vanaf het Brugrestaurant langs de A-4 P “Den Ruygen Hoek”

De definitieve vertrektijden worden uiterlijk woensdag 28 augustus gepubliceerd.

BRUSSEL- AZ trainde woensdagavond in het Koning Boudewijnstadion ter voorbereiding op de return tegen Royal Antwerp FC van donderdag. Voorafgaand aan die oefensessie schoof Arne Slot in de benauwde Belgische persruimte aan om vooruit te blikken. "Zijn er klaar voor."

"1-1 is een uitslag die wij vooraf niet graag hadden gewild", blikte Slot terug op de heenwedstrijd in De Grolsch Veste. "We weten dat we of nu moet winnen of minimaal één goal moeten maken. Maar we willen altijd aanvallend voetbal spelen en het liefst op een manier zodat de tegenstander niet kan counteren. Dan moeten we heel veel hetzelfde doen als vorige week. Want op een groot gedeelte van het duel kunnen we tevreden terugkijken.”

Fysieke strijd
"We hebben in de heenwedstrijd goed gereageerd op de fysieke strijd", somde de trainer op. "Daarnaast hebben we goed voetbal gespeeld en dat leidde tot veel (halve) kansen. Helaas niet tot meer dan één goal. Dat betekent dat we verdedigend gezien wat dingen anders moeten doen én in de achtervolging moeten. Wij zijn er klaar voor en hebben er onwijs veel zin in."

Fitheid
Over de fitheid van zijn ploeg zei Slot: "Alleen Joris Kramer is niet met ons mee. Verder is iedereen goed uit de dinsdag-training gekomen. We verwachten dat iedereen die mee is, donderdag kan spelen.”

Wuytens
Dat is inclusief Stijn Wuytens, die een week geleden nog ontbrak in Enschede. “Voor Stijn was het vorige week al een dubbeltje op zijn kant. Hij had anderhalve training meegedaan, maar gaf zelf aan dat hij niet 100 procent fit was om te spelen. Dan stel je ‘m niet op. Sindsdien heeft hij alle trainingen maximaal meegedaan. Of hij daardoor in de basis begint? Dat is een logische gedachtegang.”

Aboukhlal
AZ-aanwinst Zakaria Aboukhlal reisde wel mee naar Brussel, maar is nog niet speelgerechtigd. Hij bekijkt het duel sowieso vanaf de tribune.

Buta
Aan Belgische zijde doet Buta in ieder geval niet mee. De rechtsback kreeg vorige week tweemaal geel en is dus geschorst. Slot: "Ik vind het best prettig dat hij niet meedoet. Ik vond hem één van hun betere spelers, waar veel dreiging vanuit ging."


Live
Royal Antwerp - AZ begint donderdag om 19:30 uur in het Koning Boudewijnstadion. Deze wedstrijd is ook live te volgen via KIJK.nl en de AZ Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan via de Facebook en Instagram-pagina van AZ. 

BRUSSEL- AZ heeft donderdag de groepsfase van de Europa League bereikt. In een ware thriller voorkwam Calvin Stengs op de valreep een zege voor Royal Antwerp, waarna in de verlenging het verschil werd gemaakt: 1-4.

Antwerp kwam zeer fel uit de startblokken en kreeg in de eerste tien minuten al twee grote kansen. Marco Bizot reageerde scherp op beide. De keeper kwam goed uit bij een kans van Didier Lamkel Zé en tikte met een katachtige reflex een kopbal van Ivo Rodrigues over.

Meer controle
AZ had moeite de voorhoede te bereiken, maar krabbelde langzaam maar zeker op. Dit leverde aanvankelijk alleen een afstandsschot op van Thomas Ouwejan (ruim over), maar de controle lag iets meer bij de bezoekers.

Mbokani
Het was Dieumerci Mbokani die tien minuten voor rust de hoofdrol opeiste. De ervaren Congolese spits (33) leidde een grote kans van Lior Rafaelov in, maar kreeg in de minuten eromheen ook twee keer geel. Mbokani kon door zijn overtredingen op Ron Vlaar inrukken.

Hectiek
De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: hectisch. Zij aan zij met Stijn Wuytens ging Alexis De Sart neer in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Tasos Sidiropoulos wuifde een strafschop weg. Duidelijk was wel dat de tien van Antwerp niet van plan waren alles op verdedigen te zetten.

Net naast
László Bölöni’s team zette de aanvallende intenties kracht bij met een schot van Rodrigues in de handen van Bizot, maar zag ook AZ gevaarlijker worden. Zo kwam Teun Koopmeiners centimeters tekort uit een vrije trap van Fredrik Midtsjø en kopte Myron Boadu net naast uit een voorzet van Yukinari Sugawara.

Sugawara
Invaller Sugawara was even later wederom dicht bij een assist. Opnieuw had de Japanner een puike voorzet in huis, nu keerde Sinan Bolat knap een kopbal van Calvin Stengs. De Turks-Belgische keeper redde ook op een harde uithaal van Stengs, die met een volgende poging de lat raakte.

Countergoal
De druk van AZ was maximaal, maar het was Antwerp dat op de counter toesloeg. Lamkel Zé kopte uit een voorzet van Martin Hongla hard tegen de touwen. De doelpuntenmaker klom hierna wel over de boarding en kreeg zijn tweede gele kaart, waardoor de gastheren met negen man verder moesten.

Bevrijdende 1-1
De zoektocht naar de gelijkmaker leverde kansen voor Sugawara, Stengs en met name Boadu op. De spits schoot op Bolats voeten en volleyde hard naast. AZ bleef stug aanvallen en kreeg in de slotminuut van de reguliere speeltijd de beloning. Oussama Idrissi gaf voor en zag Calvin Stengs in de verre hoek de bevrijdende 1-1 binnen schuiven.

Druijf
In blessuretijd roken Koopmeiners en Sugawara zelfs nog aan 1-2, maar de beslissing moest vallen in de verlenging. Dat gebeurde al na zes minuten. Koopmeiners schoot van afstand op de lat, waarna de aanval verder ging en Ferdy Druijf razend scherp reageerde door een hard schot van Midtsjø van dichtbij binnen te knikken.

Fraai slotakkoord
De goal van Druijf brak het Antwerpse verzet, waarna AZ nog uitliep naar een ruime zege. Koopmeiners benutte een strafschop, het slotakkoord was voor Albert Gudmundsson. De IJslander werd subtiel weg gestoken door Idrissi en prikte de 1-4 binnen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Royal Antwerp FC - AZ 1-4* (0-0)
Play-offs Europa League
*na verlenging

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (67. Ferdy Druijf), Ron Vlaar, Stijn Wuytens (53. Yukinari Sugawara), Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan (46. Albert Gudmundsson); Calvin Stengs, Myron Boadu (111. Jordy Clasie), Oussama Idrissi.
Opstelling Royal Antwerp: Sinan Bolat; Ritchie De Laet (104. Robbe Quirynen), Abdoulaye Seck, Dylan Batubinsika, Simen Juklerød; Faris Haroun, Alexis De Sart (99. Amara Baby); Ivo Rodrigues (71. Martin Hongla), Lior Refaelov (80. Dino Arslanagic), Didier Lamkel Zé; Dieumerci Mbokani.

Scoreverloop: 73. Lamkel Ze 1-0, 90. Stengs 1-1, 96. Druijf 1-2, 102. Koopmeiners 1-3 (pen.), 113. Gudmundsson 1-4.
Gele kaarten: 
Rodrigues, Batubinsika (Royal Antwerp FC), Bizot, Boadu, Idrissi, Koopmeiners, Druijf, Wijndal (AZ).
Rode kaarten: 
35. Mbokani (Royal Antwerp, 2x geel), 74. Lamkel Zé (Royal Antwerp, 2x geel).
Scheidsrechter: Tasos Sidiropoulos (GRE).
Toeschouwers: 19.170.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

BRUSSEL- AZ heeft zich op een zinderende zomeravond in Brussel geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. AZ Media was erbij en legde het duel vast in een fotoverslag.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl