0
Eredivisie
zondag, 27 januari 2019
16:45
2

WEDSTRIJD: SC Heerenveen - AZ

Maximaal 1.250 plaatsen beschikbaar.


Eigen vervoer

  • Voucher eigen vervoer 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 25-01-2019 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • €11


Omwisselen
De vouchers kunnen 27-01-2019 vanaf 15:15 uur op parkeerplaats P5A van het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen worden omgewisseld. Hier dient verplicht te worden geparkeerd, op vertoon van deze parkeerkaart, en tevens van en naar het stadion de verplichte rij- en loop route aangehouden te worden.

Er zijn maximaal 150 parkeerplaatsen beschikbaar, je dient met minimaal 3 personen per auto te reizen.

Het bezoeken van de binnenstad van Heerenveen of reizen met openbaar vervoer is niet toegestaan.


Busvervoer

  • Busvoucher 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 25-01-2019 (12:00 uur)* online of in het AZ Fancentrum
  • €23 leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ
    €28 niet-leden

* Na dinsdag 22-01-2019 16:00 uur worden uitsluitend nog buskaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.

Update 23-01-2019: Het busvervoer is uitverkocht


Bus
De ledenpassen worden bij het instappen van de bus gecontroleerd. Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P5 kan gratis worden geparkeerd. De bussen vertrekken op 27-01-2019 om 13:45 uur vanaf P4.

Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.

ALKMAAR- In aanloop naar het uitduel met sc Heerenveen schoof John van den Brom vrijdagmiddag aan bij de pers. Vanuit Grand Café Van Gaal in het AFAS Stadion vertelde hij over de bekerzege op Vitesse, de fysieke gesteldheid van zijn ploeg en het duel van zondag in Friesland. 

“We hadden bijna iedereen fit op het veld staan”, zei Van den Brom over de training. “Het blijkt iedere keer weer: het herstel na een goede overwinning gaat nou eenmaal sneller. Ja, ook Ron Vlaar voelt zich goed. Dinsdag tegen Vitesse gaf hij tijdens de wedstrijd aan dat hij gewisseld wilde worden. Hij was op. Dat was dus puur preventief.”

Beker
Van den Brom: “Ik vind dat we tegen Vitesse heel goed gespeeld hebben. Veel druk vooruit en een goede spirit in de ploeg. Dat zien we nu ook terug tijdens de trainingen: er wordt goed en makkelijk gecombineerd. Er is veel vertrouwen.”

Wuytens
Waar Myron Boadu en Rody de Boer hard werken aan hun comeback, heeft Stijn Wuytens te maken met tegenslag. “Er wordt vandaag een MRI-scan gemaakt. Daaruit moet blijken hoelang hij eruit ligt”, aldus zijn trainer, die vanwege de nieuwe privacywetgeving niet mag zeggen om wat voor blessure het precies gaat.

Koopmeiners
In de achterhoede wordt de positie van Wuytens sinds een aantal duels ingevuld door Teun Koopmeiners. Van den Brom: “Hij doet het daar heel goed. Ik beschouw Teun nu ook echt als centrale verdediger omdat hij zich goed ontwikkelt. Hij is veel aan de bal, is goed in de verdedigende duels en heeft een vaste passing. Bovendien: het middenveld staan nu ook goed met Fredrik Midtsjø, Guus Til en Adam Maher.”

sc Heerenveen
Van den Brom over de aanstaande opponent: “Ik vond Heerenveen zondag tegen Ajax goed spelen. Dat deden ze ook in de thuiswedstrijd tegen ons. In beide wedstrijden zag je dat ze goed geprofiteerd hebben van de counter. Het is een ploeg die makkelijk scoort maar ook veel goals tegen krijgt. Dat zegt wel iets.”

Live
sc Heerenveen - AZ begint zondag om 16:45 uur. Volg het duel live via AZ.nl of Twitter.

HEERENVEEN- AZ heeft zondagmiddag overtuigend gewonnen van sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 0-2, mede dankzij een wondergoal van Oussama Idrissi. Dankzij deze overwinning heeft AZ de vierde plaats weer in handen.

Na de overwinning op Vitesse in de beker (2-0), was er voor John van den Brom geen aanleiding om de basiself te veranderen.

Dominant AZ
In de openingsfase van de wedstrijd was AZ de dominante ploeg. De kansen die werden gecreëerd door Mats Seuntjens, Guus Til en Oussama Idrissi werden echter gekeerd door keeper Warner Hahn.

Kansen AZ en Heerenveen
Een kwartier voor rust werd Calvin Stengs vanaf het middenveld weggestuurd. Stengs stoomde op en schoof de bal ter hoogte van de zestien richting Idrissi, die net langs de verre hoek krulde. Even later, aan de andere kant, viel de eerste schietkans van sc Heerenveen te noteren. Oud AZ'er Ben Rienstra zag hoe zijn inzet naast ging.

Eén op één
Vlak voor rust ontsnapte Fredrik Midtsjø aan de aandacht van de Friese verdediging en kwam zo één op één met doelman Hahn. Midtsjø schoot strak maar de sluitpost kon redden. Doelpuntloos gingen beide ploegen aan de thee.

Redding Bizot
Aan het begin van de tweede helft moest Bizot redding brengen op een harde voorzet van Mitchell van Bergen. De doelman werkte de bal met de vuisten weg, waarna Rienstra uiteindelijk ongedekt overkopte.  

Pogingen AZ
AZ bleef aandringen op een doelpunt, maar Seuntjens en Idrissi schoten hard over.

Eigen doelpunt
De wedstrijd werd in de 65e minuut alsnog door AZ opengebroken. Sherel Floranus gleed de bal in eigen doel toen Midtsjø over de rechterkant doorbrak en voorgaf: 0-1.

Wonderdoelpunt Idrissi
Op bijzondere wijze werd de score verdubbeld. AZ kreeg een corner toegewezen en Idrissi maakte aanstalten om voor te geven. De linksbuiten zag doelman Hahn ver voor zijn doel staan en twijfelde niet. Idrissi verraste Hahn en het complete Abe Lenstra Stadion toen hij de corner in één keer binnenschoot en tevens de eindstand bepaalde: 0-2. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
sc Heerenveen - AZ 0-2 (0-0)
Eredivisie

Opstelling sc Heerenveen: Warner Hahn; Sherel Floranus, Daniel Høegh, Kik Pierie, Lucas Woudenberg; Stijn Schaars (75. Yuki Kobayashi), Ben Rienstra, Pelle van Amersfoort; Mitchell van Bergen, Sam Lammers, Michel Vlap (70. Nemanja Mihajlovic).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan (68. Owen Wijndal); Fredrik Midtsjø, Guus Til, Adam Maher; Calvin Stengs (86. Albert Gudmundsson), Mats Seuntjens, Oussama Idrissi. 

Scoreverloop: 64. Floranus (e.d.) 0-1, 79. Idrissi 0-2.
Gele kaarten: Maher, Svensson (AZ). Schaars, Pierie, Mihajlovic (sc Heerenveen)
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Siemen Mulder


HEERENVEEN- AZ heeft zondag de derde overwinning op rij geboekt. AZ Media was erbij in Heerenveen en legde het Eredivisie-duel vast in een fotoverslag.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl 

‘AZ dankzij overtuigende zege in Friesland naar plek vier’, kopt het Algemeen Dagblad. Wat staat er nog meer in de media over sc Heerenveen - AZ (0-2)? Lees het in de rubriek AZ in de media.

‘Curieuze cornergoal Idrissi helpt AZ aan gewenste status’, is de kop op VI.nl. ‘AZ heeft de zo gewenste vierde plek in de Eredivisie te pakken. Het won op bezoek bij sc Heerenveen overtuigend, al had het een eigen doelpunt én een defensief slaapmoment van de gastheren nodig om de drie punten binnen te slepen. De beslissing in de wedstrijd volgde een kwartier voor tijd. Hoewel ook daarbij de hulp van Heerenveen een grote rol speelde, was het toch vooral een kunststukje van Idrissi.’

VI.nl vervolgt: ‘Alles en iedereen bij Heerenveen was zich aan het opmaken voor een corner van de vleugelaanvaller, de organisatie ontbrak nog volledig, terwijl Hahn ver uit zijn doel stond om zijn verdediging neer te zeggen. Niemand lette echter op Idrissi, die besloot zijn hoekschop plotseling ineens richting het doel te krullen. De bal draaide fraai binnen, tot stomme verbazing van het hele Abe Lenstra Stadion.’

'Idrissi strafte een kwartier voor tijd een moment van totale onoplettendheid bij Heerenveen af met een wonderlijk doelpunt. In plaats van een voorzet te geven bij de hoekschop, krulde hij de bal ongehinderd in het doel', aldus De Telegraaf.

‘AZ blijft maar winnen in 2019’, weet het AD. ‘Na de winst op FC Utrecht en de bekeroverwinning op Vitesse werd nu sc Heerenveen verslagen. In het Abe Lenstra stadion werd het 0-2 voor de Alkmaarders. Met de overwinning doet AZ uitstekende zaken.’

VI.nl: ‘Door de eigen overwinning - en het feit dat de nummers vier, zes, zeven én acht dit weekend hun wedstrijden verloren - doet AZ bijzonder goede zaken. Vooraf sprak trainer John van den Brom nog: 'We willen heel graag bij de eerste vier eindigen, dat is bekend, dat is het doel. Als je vanmiddag wint, heb sta je waar je graag wil staan', daarmee doelend op de vierde positie, achter de traditionele topdrie. Die plek heeft AZ na negentien competitieduels nu in handen.’

SC Heerenveen
# Speler
Wissels
AZ
# Speler
Wissels