1
Eredivisie
zondag, 29 augustus 2021
16:45
3

WEDSTRIJD: SC Heerenveen - AZ

Voor deze uitwedstrijd zijn er om toegang te krijgen een aantal voorwaarden: je moet in het bezit zijn van een voucher voor de bus of autocombi, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs.

Er zijn maximaal 800 plaatsen beschikbaar.

Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen als je binnen 24 uur vóór de wedstrijd negatief getest bent op het coronavirus, een geldig herstelbewijs hebt of langer dan 2 weken geleden volledig bent gevaccineerd. Er geldt een dringend advies om je coronatoegangsbewijs bij het betreden van het stadion te laten zien via de CoronaCheck-app. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs? Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4-papier volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document niet aan, de QR-code is dan ca. 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR-code niet bruikbaar.

Meer informatie over het coronatoegangsbewijs en de CoronaCheck-app

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Direct een afspraak maken om je te laten testen

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 


Busvervoer

Het is verplicht tijdens de busreis een mondkapje te dragen.

  • Busvoucher 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 27-08-2021 (12:00 uur)* online of in het AZ Fancentrum
  • € 23 leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ
    € 28 niet-leden

* = na dinsdag 24-08-2019 16:00 uur worden uitsluitend nog buskaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.

Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P5 kan gratis worden geparkeerd. De bussen vertrekken op 29-08-2021 vanaf 13:45u vanaf P4. Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.


Autocombi

Voor deze wedstrijd geldt een autocombi met een beperkt aantal parkeerplaatsen. Je kunt alleen een bestelling plaatsen als je minimaal 3 en maximaal 5 autocombivouchers selecteert en vervolgens 1 parkeervoucher toevoegt.

Let op; het is niet mogelijk om achteraf wijzigingen door te voeren in je bestelling, zoals passagiers in de auto toevoegen. Zorg dan ook dat je bestelling compleet is voor je deze afrekent.

  • Voucher autocombi 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 27-08-2021 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • € 11

De vouchers autocombi kunnen 29-08-2021 tussen 15:15u en 16:45u worden omgewisseld op parkeerterrein P5A van het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen. Alleen op vertoon van de bestelde parkeervoucher kan er geparkeerd worden. Het bezoeken van de binnenstad van Heerenveen en gebruik van ander vervoer dan de auto is niet toegestaan.

Er geldt een verplichte rijroute:

Vanaf Zwolle

U neemt op de A32 de afrit 11 Heerenveen-Oranjewoud. Onderaan de afrit gaat u linksaf, onder de snelweg door en dan rechtsaf. U volgt de borden P5.


Vanaf Joure/Leeuwarden/Drachten
Bij knooppunt Heerenveen volgt u de A32 richting Heerenveen. Op de A32 neemt u afrit 11 Heerenveen-Oranjewoud. Onderaan de afrit gaat u rechtsaf en direct weer rechtsaf. u volgt de borden P5.
ALKMAAR- AZ reist zondag af naar Friesland om de Eredivisie te hervatten tegen sc Heerenveen. Welke spelers kwamen uit voor beide clubs? Hoe verliepen de afgelopen wedstrijden in het Abe Lenstra stadion? Dat en meer zocht AZ Media voor je uit.

Zondag vindt de 66e ontmoeting tussen beide clubs plaats. Het uitduel met de Friezen begint om 16:45 uur. In de voorgaande 65 ontmoetingen won AZ 25 keer en eindigde het 14 keer in een gelijkspel. 

In competitieverband stonden de ploegen 58 keer tegenover elkaar, waarvan AZ 21 keer met winst van het veld afliep en 12 keer gelijk speelde. De laatste ontmoeting op Friese bodem eindigde vorig seizoen in een 0-3 overwinning voor de Alkmaarders door goals van Teun Koopmeiners, Jesper Karlsson en een eigen doelpunt van Lucas Woudenberg.


Na twee speelrondes staat sc Heerenveen op de 3e plek in de Eredivisie. De eerste 2 wedstrijden van het seizoen werden door de ploeg van trainer Johnny Jansen allebei gewonnen, waardoor zij op 6 punten staan. Go Ahead Eagles (0-1) en RKC Waalwijk (3-2) werden nipt geklopt.

In 1972 maakten 2 spelers de overstap van sc Heerenveen naar AZ: Henk Zoetendal en Kees Kist. In de jaren hierna groeide Kist uit tot een ongeëvenaarde doelpuntenmachine en is hij tot op heden met 211 goals nog altijd de absolute topscorer in de geschiedenis van de club.

Ook Albert Gudmundsson en Timo Letschert hebben een verleden in Friesland. De IJslander speelde tussen 2013 en 2015 in de jeugdopleiding van sc Heerenveen, Letschert kwam tussen 2010 en 2012 uit voor meerdere jeugdploegen. 

Andere spelers die voor beide clubs uitkwamen zijn: Kees Kist, Pieter Keur, Ype Anema, Cor Blaauw, Michel Doesburg, Ali Elkhattabi, Richard Goulooze, Danny Hesp, Viktor Elm, Roy Beerens, Arnold Oosterveer, Rini van Roon, Khalid Sinouh, Enrico Small, Erik Tammer, Henk Timmer, Ole Tobiasen, Hans Visser, Jan de Visser, Boy Waterman, Henk Zoetendaal, Jeffrey Gouweleeuw, Ben Rienstra, Stijn Schaars, Ricardo van Rhijn, Mitchell te Vrede (AZ Jeugd), Jizz Hornkamp (AZ Jeugd), Oussama Assaidi (AZ Jeugd), Luciano Narsingh (AZ Jeugd).

Laatste 5 ontmoetingen
2020-2021: AZ - sc Heerenveen 3-1 (Doelpunten: Koopmeiners, Stengs, Gudmundsson)
2020-2021: sc Heerenveen - AZ 0-3 (Doelpunten: Koopmeiners, Karlsson, Woudenberg eigen doelpunt)
2019-2020: sc Heerenveen - AZ 1-2 (Doelpunten: de Wit, Boadu)
2019-2020: AZ - sc Heerenveen 2-4 (Doelpunten: Stengs, Vlaar)
2018-2019: sc Heerenveen - AZ 0-2 (Doelpunten: Idrissi, Floranus eigen doelpunt)


Scheidsrechter
Bas Nijhuis heeft zondagmiddag de leiding over de wedstrijd in Friesland. Hij wordt geassisteerd door Rob van de Ven en Sjoerd Nanninga. De KNVB heeft Robin Vereijken aangesteld als vierde official. Erwin Mulder is de Video Assistant Referee en wordt geassisteerd door Dyon Fikkert. 


VAR

Vanaf aankomend weekend kan bij beslissingen van scheidsrechters die op advies van de VAR worden herzien, een korte video worden getoond op de stadionschermen van alle Eredivisieclubs. Het gaat hierbij om beelden op basis waarvan de arbitrage heeft besloten een eerdere beslissing te wijzigen. Het publiek kan zo op de schermen zien wat de reden van de herziening is, zodat ook in het stadion duidelijk is waarom door de VAR is ingegrepen.

Kaartverkoop
Voor deze uitwedstrijd zijn maximaal 800 plaatsen beschikbaar. Er gelden een aantal voorwaarden: je moet in het bezit zijn van een voucher voor de bus- of autocombi, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs. 

Live
Het duel sc Heerenveen - AZ begint zondag om 16:45 uur en is live te volgen via ESPN en AZ-Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan op onze Facebook- en Instagram-pagina.