1
Netherlands Keuken Kampioen Divisie 2021/2022
vrijdag, 24 september 2021
20:00
0

WEDSTRIJD: SC Telstar - Jong AZ

Voor deze uitwedstrijd zijn er om toegang te krijgen een aantal voorwaarden: je moet in het bezit zijn van een voucher voor de autocombi, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs.

Er zijn maximaal 106 plaatsen beschikbaar.


Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen als je binnen 24 uur vóór de wedstrijd negatief getest bent op het coronavirus, een geldig herstelbewijs hebt of langer dan 2 weken geleden volledig bent gevaccineerd. Er geldt een dringend advies om je coronatoegangsbewijs bij het betreden van het stadion te laten zien via de CoronaCheck-app. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs? Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4-papier volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document niet aan, de QR-code is dan ca. 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR-code niet bruikbaar.

Meer informatie over het coronatoegangsbewijs en de CoronaCheck-app

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Direct een afspraak maken om je te laten testen

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 


Autocombi

Je dient met minimaal 3 personen per auto te reizen mede i.v.m. de beperkte parkeercapaciteit. Er geldt een verplichte route*.

 • Voucher autocombi 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
 • t/m 20-09-2021 (17:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
 • € 6
 • € 8,50 incl. €2,50 donatie Spieren voor Spieren

De vouchers autocombi kunnen 24-09-2021 tussen 19:00u en 20:00u worden omgewisseld bij het bezoekersvak* van het BUKO Stadion te Velsen-Zuid. Het bezoeken van de binnenstad en gebruik van ander vervoer dan de auto is niet toegestaan.

* = indien er 25 of meer AZ'ers gebruik maken van de autocombi dan dient er bij het AFAS Stadion te worden omgewisseld. Je wordt op 21 september geïnformeerd over de definitieve omwisselprocedure.


Verplichte route vanuit Alkmaar via A9

 • Volg de A9
 • Volg de A22 richting Beverwijk/IJmuiden/Haarlem-Noord
 • Neem de afslag richting IJmuiden/N202
 • Sla rechtsaf bij Rijksweg (borden naar N202/Velsen-Zuid/IJmuiden)
 • Sla linksaf bij Parkweg
 • Weg vervolgen naar Stationsweg
 • Sla bij de verkeerslichten Pontplein linksaf naar de Minister van Houtenlaan
 • Ga rechtdoor op de Minister van Houtenlaan
 • Na 800 meter is links het BUKO Stadion
 • Rij langs het stadion, direct na het stadion (tegenover Total tankstation) links afslaan (fiets/looppad)
 • Na 150 meter (rijdend langs amateurvelden van VV IJmuiden) parkeren in de groenstrook
 • Volg de aanwijzingen van de aanwezige stewardsZAANSTAD- Jong AZ wacht vrijdag een provinciale derby. In Velsen-Zuid nemen de beloften het op tegen Telstar, dat die avond gecoacht wordt door bondscoach en voormalig AZ-trainer Louis van Gaal. De aftrap in het BUKO Stadion is om 20:00 uur.

In de laatste speelronde leed de ploeg van Maarten Martens een nederlaag tegen FC Den Bosch. In Noord-Brabant werd het door een late tegentreffer 2-1 voor The Blue White Dragons.


Derde van het seizoen
Yusuf Barasi maakte vanaf de penaltystip een achterstand ongedaan. Voor de Turkse jeugdinternational was het zijn derde van het seizoen. Daarmee gaat hij alleen aan kop in Jong AZ's topscorersklassement. Fedde de Jong volgt met twee goals. 

Periodestand
Ondanks de nederlaag gaat Jong AZ nog steeds aan kop op zowel de ranglijst als in de periodestand. In zeven speelronden werden vijftien punten gepakt (vijf zeges, twee nederlagen). De Eerste Periode - die negen wedstrijden telt - kan vrijdag nog niet worden beslist, omdat meerdere teams op slechts enkele punten volgen en er ook maandag nog wordt gevoetbald. 

Van Gaal
Het treffen met Telstar heeft een speciaal tintje. De Witte Leeuwen staan vrijdag namelijk onder leiding van Louis van Gaal. De bondscoach van Oranje neemt eenmalig plaats op de bank. Dit om geld in te zamelen voor Stichting Spieren voor Spieren, dat per verkochte kaart €2,50 krijgt. 

Rijk verleden
De Tulpengeneraal heeft een rijk verleden bij AZ. In het seizoen 1986-1987 droeg hij als speler het Alkmaarse tenue en was tegelijk assistent-trainer. Na periodes bij Ajax, het Nederlands Elftal en FC Barcelona keerde hij in 2005 terug als trainer van AZ. In 2009 werd hij met AZ landskampioen, waarna hij vertrok naar FC Bayern München. 

Grand Café
Het grand café in het AFAS Stadion is vernoemd naar de oefenmeester: Grand Café Van Gaal. 

Martens
Jong AZ-coach Martens maakte deel uit van het kampioensteam. De Belg kwam in 2006 naar AZ en was één van de smaakmakers onder Van Gaal. Vrijdag staan zij voor het eerst als trainers tegenover elkaar. 


Achttiende
Telstar bezet momenteel de achttiende plaats. De ploeg uit Velsen-Zuid haalde zes punten uit zeven duels. Eenmaal werd gewonnen, driemaal werd gelijk gespeeld en ook drie wedstrijden gingen verloren. 

El Ouazzane en Regeling
Doelman Abdel Mounaim El Ouazzane en verdediger Vincent Regeling hebben een verleden in Alkmaar. El Ouazzane speelde van 2009 tot 2016 in de AZ Jeugd. Regeling was van 2011 tot 2016 actief bij AZ. Hij maakte met Jong AZ zijn profdebuut en speelde 44 wedstrijden voor de beloften. Hij is de oudere broer van Rik Regeling, die AZ deze zomer transfervrij verliet. 

Tweemaal trefzeker
Glynor Plet en Gyliano van Velzen zijn de topscorers van Telstar. De aanvallers waren beiden tweemaal trefzeker. Rashaan Fernandes en Yassine Zakir gaven de meeste assists: twee.

Koeman Jr.
Ronald Koeman Jr. is sinds dit seizoen keeper van Telstar. De zoon van de FC Barcelona-coach kan tot dusverre goede statistieken overleggen. Hij stond in de laatste twee wedstrijden van Telstar onder de lat en noteerde daarin met 87,5%, het hoogste reddingspercentage van alle doelmannen in de Keuken Kampioen Divisie.

Goudmijn en Koopmeiners
Jong AZ won nog nooit van Telstar. De ploegen stonden acht keer eerder tegenover elkaar. Viermaal won Telstar en het bleef even zo vaak gelijk. De laatste ontmoeting in Velsen-Zuid eindigde in 2-2. Kenzo Goudmijn en Peer Koopmeiners maakten de Alkmaarse goals. 


Arbiter
De wedstrijd staat onder leiding van Robin Gansner. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Frank Janssen en Kevin Bodde. Dominique Prick is aangesteld als vierde official. 

Live
Telstar - Jong AZ wordt live uitgezonden op ESPN, dat later op de avond ook highlights deelt. Ook is de derby te volgen via AZ's Twitter-account

FC Dordrecht
Op vrijdag 1 oktober speelt Jong AZ weer voor eigen publiek. Dan komt FC Dordrecht op bezoek in Zaanstad. De aftrap van dit duel is om 20:00 uur. 


Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
ADO Den Haag - Roda JC
Almere City FC - FC Dordrecht
De Graafschap - Jong FC Utrecht
SBV Excelsior - Jong PSV
FC Eindhoven - NAC Breda
FC Emmen - FC Den Bosch
Telstar - Jong AZ
TOP Oss - FC Volendam
VVV-Venlo - Helmond Sport

Maandag:
Jong Ajax - MVV Maastricht

VELSEN-ZUID- Jong AZ heeft vrijdag verloren van Telstar. Op bezoek in Velsen-Zuid opende de thuisploeg vroeg de score en dat bleek de enige goal van de wedstrijd: 1-0. De Alkmaarders zijn daardoor niet langer koploper.

In het BUKO Stadion zat voormalig AZ-trainer en bondscoach Louis van Gaal als gasttrainer op de bank bij De Witte Leeuwen. Dit om geld in te zamelen voor Stichting Spieren voor Spieren. Met Martens trof hij één van de spelers waarmee hij in 2009 landskampioen werd. Vrijdag stonden zij voor het eerst als trainers tegenover elkaar.

Rakelings naast
De openingsfase was voor Telstar, dat in de achtste minuut zijn eerste serieuze kans kreeg. Delvechio Blackson was gevaarlijk met een kopbal, waarna een inzet van Siebe Vandermeulen rakelings naast ging.

Openingstreffer
In de tiende minuut viel de openingstreffer. Rashaan Fernandes brak door op de linkerflank en vond de inlopende Glynor Plet. De spits kreeg de bal met wat geluk achter Sem Westerveld: 1-0.

Uit de draai
Ook na de goal waren de beste kansen voor Telstar. Een schot van Cas Dijkstra ging maar net naast en ook Plet was andermaal dicht bij een goal. Jong AZ – dat gesteund werd door ruim zestig meegereisde supporters – kreeg in de dertigste minuut zijn eerste serieuze wapenfeit. Een voorzet van Mohamed Taabouni kwam bij Yusuf Barasi, maar de spits schoot uit de draai ruim over.

Hard schot
Na rust dacht Robin Lathouwers al snel de gelijkmaker te scoren. Hij werd echter teruggefloten wegens buitenspel. Jong AZ zocht de aanval, maar kwam hierna moeilijk tot kansen. Sterker: het was Telstar dat in de zestigste minuut weer de eerste kans kreeg. Westerveld keerde een hard schot van Fernandes.

Bovenhoek
Nadat Gyliano van Velzen bijna een voorzet tegen de touwen liep was Taabouni aan de overzijde dichtbij. Na een goede dribbel kon hij schieten, maar zijn poging werd ternauwernood geblokt. In de slotfase mocht Bram Franken nog aanleggen voor een vrije trap. Hij vond de bovenhoek, maar doelman Ronald Koeman hield de bal tegen en redde daarmee de punten voor Telstar.

Martens: 'Moesten daarvan profiteren'
"Ik denk dat we tevreden kunnen zijn over het laatste uur van de wedstrijd", vertelde Martens. "Maar door de vroege tegengoal liepen we wel achter de feiten aan. Vooral na rust hadden we een goede fase en moesten daarvan profiteren. We stichten veel gevaar, maar missen dan helaas de kracht om tot echte kansen te komen."

Ontknoping periode
De strijd om de periodetitel wordt volgende week beslist. Op vrijdag 1 oktober neemt Jong AZ het in eigen huis op tegen FC Dordrecht (aanvang 20:00 uur). Klik hier om tickets te bestellen voor het duel op het AFAS Trainingscomplex.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Telstar - Jong AZ 1-0 (1-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Telstar: Ronald Koeman; Anwar Bensabouh, Özgür Aktas, Siebe Vandermeulen; Yassine Zakir (78. Yael Liesdek), Tom Overtoom, Sven van Doorm, Delvechio Blackson; Cas Dijkstra (59. Gyliano van Velzen), Glynor Plet, Rashaan Fernandes (90+2. Rein Smit). 
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Joey Jacobs (64. Fons Gemmel), Jorn Berkhout, Tijs Velthuis (64. Maxim Dekker); Robin Lathouwers, Peer Koopmeiners, Zico Buurmeester (83. Bram Franken), Fedde de Jong (83. Ricuenio Kewal); Richard Sedláček (64. Iman Griffith), Yusuf Barasi, Mohamed Taabouni. 

Scoreverloop: 10. Plet 1-0.
Gele kaarten: Koeman (Telstar), Jacobs (Jong AZ). 
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Robin Gansner. 

Foto's: Orange Pictures