3
Oefenwedstrijden
zaterdag, 13 juli 2019
17:00
0

WEDSTRIJD: Telstar - AZ

Voor deze wedstrijd geldt een verplichte buscombi. Let op; deze buscombi vindt alleen doorgang bij voldoende aanmeldingen.

Busvervoer

  • Verplichte buscombi
  • Busvoucher 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 09-07-2019 (16:00 uur)* online of in het AZ Fancentrum
  • € 15 leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ
    € 20 niet-leden


Bus

Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P5 kan gratis worden geparkeerd. De bussen vertrekken op 13-07-2019 om 15:30u vanaf P4. Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.

VELSEN-ZUID- AZ heeft zaterdag haar tweede oefenwedstrijd van de dag verloren. De ploeg van trainer Arne Slot ging in het Rabobank IJmond Stadion met 3-0 onderuit tegen Telstar. Eerder op de dag werd Anderlecht nog verslagen in een besloten duel. 

De Alkmaarders kwamen na ruim een kwartier op achterstand toen Richelor Sprangers een voorzet langs doelman Rody de Boer gleed. De buitenspeler van De Witte Leeuwen was hierna in de omschakeling nog een paar keer dreigend, maar de AZ-defensie voorkwam verdere schade.

Treffers Telstar
Kort na de onderbreking was het echter alsnog Telstar dat opnieuw scoorde. Sprangers werd gevonden met een lage voorzet en werkte zijn tweede treffer tegen de touwen. Niet veel later werd het zelfs 3-0 toen Melle Springer in de korte hoek raak schoot. AZ probeerde hierna nog iets terug te doen, maar slaagde er niet in om de score te veranderen.

KAA Gent
Op woensdag 17 juli staat voor AZ de volgende oefenwedstrijd op het programma. In de Ghelcamo Arena in België is KAA Gent de tegenstander. Bekijk hier het overzicht van de overige duels uit de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Telstar - AZ 3-0 (1-0)

Oefenduel

Opstelling AZ: Rody de Boer; Yukinari Sugawara (82. Peer Koopmeiners), Pantelis Hatzidiakos (78. Leon Bergsma), Joris Kramer, Maxim Gullit (46. Abdul Yusif); Tijjani Reinders, Bjørn Johnsen, Kenzo Goudmijn (82. Thijs Oosting); Mohamed Taabouni, Ferdy Druijf, Jeremy Helmer.
Basisopstelling Telstar: Anthony Swolfs; Denzel Budde, Crescendo van Berkel, Frank Korpershoek, Anass Najah; Tuur Houben, Melle Springer, Redouan El Yaakoubi; Senne Lynen, Reda Kharchouch, Richelor Sprangers
Scoreverloop: 16. Sprangers 1-0, 47. Sprangers 2-0, 55. Springer 3-0.