2
Eredivisie
dinsdag, 02 april 2019
18:30
2

WEDSTRIJD: Vitesse - AZ

Maximaal 1.000 plaatsen beschikbaar


Wanneer minder dan 300 supporters meereizen krijgt AZ de beschikking over het "normale" bezoekersvak zonder net aan de zijkant en zonder lexaanwand aan de voorkant die het zicht belemmeren. Hiermee heeft Vitesse getracht een gastvrij en vriendelijke bezoekersvak te creëren. Vitesse behoudt zich het recht voor om bij eventuele onregelmatigheden de volgende thuiswedstrijd tegen AZ toch een wand en een net in te zetten, maar normaal gedrag wordt uiteraard beloond.


Autocombi

  • Voucher autocombi 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 01-04-2019 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • €19


Omwisselen
De vouchers kunnen 02-04-2019 vanaf 17:00 uur op bij de ingang van het bezoekersvak van het GelreDome te Arnhem worden omgewisseld. Het bezoeken van de binnenstad en reizen met ander vervoer dan de auto is niet toegestaan. Voor parkeren bij het bezoekersvak geldt als service van Vitesse voor AZ-supporters gratis parkeren op vertoon van de parkeerkaart met routebeschrijving. Je dient de kaart bij het inrijden van het GelreDome terrein zichtbaar achter de voorruit te hebben.

Klik hier voor de parkeerkaart met routebeschrijving.


Busvervoer

  • Busvoucher 1 per AZ Seizoen- of Clubkaart
  • t/m 01-04-2019 (12:00 uur)* online of in het AZ Fancentrum
  • €23 leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ
    €28 niet-leden

* = na donderdag 28-03-2019 16:00 uur worden uitsluitend nog buskaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.

Bus

De ledenpassen worden bij het instappen van de bus gecontroleerd. Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P5 kan gratis worden geparkeerd.
De bussen vertrekken op 02-04-2019 vanaf 14:45 uur vanaf P4.
Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.

ZAANSTAD- De wedstrijden volgen elkaar in een hoog tempo op. Vlak na de Eredivisie-zege op FC Groningen is het vizier van de nummer drie van Nederland alweer gericht op Vitesse-uit. John van den Brom sprak hier maandagmiddag over met de pers.

"Ja, dit was een heerlijk weekend voor ons: zelf winnen en de concurrent voor de derde plek verliest. Precies zoals we wilden", opende Van den Brom.

Vraagteken
Adam Maher is na zijn gele kaart tegen FC Groningen geschorst voor het treffen van dinsdag met Vitesse. Achter de namen Calvin Stengs en Stijn Wuytens staat een vraagteken. Van den Brom: "We hebben ze vandaag uit voorzorg binnen gehouden. Met een schema van drie duels in acht dagen moet je de fysieke belasting goed in de gaten houden. Dinsdag kijken we hoe ze ervoor staan."

Wie Maher op het middenveld vervangt, kon Van den Brom nog niet prijsgeven. "Dat heeft namelijk ook te maken met de inzetbaarheid van Wuytens."

Reeks
AZ is in 2019 de best presterende Eredivisie-ploeg. "We spelen bijna elke week in de zelfde formatie", verklaarde de AZ-trainer de basis achter de goede reeks. "De spelers gaan elkaar steeds beter vinden."

Vitesse
Waar AZ een vaste formatie heeft gevonden, is de puzzel in Arhem nog niet gelegd. "Vitesse heeft veel goede spelers, met name voorin. Toch zijn ze wat wisselvallig. Leonid Slutsky wisselt veel. We moeten dus afwachten met welke jongens ze aan de aftrap staan. Afgaande op hun laatste duels verwachten we Vitesse in een 4-4-2-opstelling."

Aftrap
Vitesse - AZ begint dinsdag om 18:30 uur en is live te volgen via het Twitter-account van AZ.

AZTV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV maandag maakte.

ARNHEM - AZ heeft dinsdagavond een punt overgehouden aan het turbulente uitduel met Vitesse. In Gelredome werd het, na een 0-2 ruststand, uiteindelijk 2-2. Het centrale duo Ron Vlaar en Teun Koopmeiners zorgde voor de treffers.

Het team van John van den Brom paste in de basiself twee noodgedwongen wissels toe. Middenvelder Adam Maher (schorsing) en vleugelaanvaller Calvin Stengs (blessure) ontbraken in Arnhem. Albert Gudmundsson startte hierdoor rechtsbuiten, Bjørn Johnsen begon in de spits en Mats Seuntjens schoof terug naar het middenveld.

Vlaar 0-1
De eerste AZ-kans van de wedstrijd was meteen raak. In de zevende minuut bracht Fredrik Midtsjø de bal voor uit een corner en weer was het Vlaar, net als afgelopen weekend, die AZ op voorsprong kopte: 0-1.

Kansen AZ
Na deze goal creëerde AZ enkele kansen. Het schot van Idrissi in de 31e minuut miste kracht en zijn volgende poging ging naast. Maar de grootste kans na de 0-1 was in de 37e minuut voor Johnsen. Via een corner van Midtsjø kopte de Noorse spits op het doel van Remko Pasveer, die ternauwernood redde.

Defensief Vitesse
Vitesse kwam defensief voor de dag met een 4-5-1-opstelling met alleen Thomas Buitink, de maker van een hattrick vorige week in Den Haag (3-3), in de spits. De kansen in de eerste helft waren dan ook spaarzaam voor de thuisploeg. De grootste mogelijkheid voor de Arnhemmers was op slag van rust toen Maikel van der Werff de bal op de lat kopte.

Koopmeiners
Vlak na deze kopbal was het AZ dat de score verdubbelde. Na een overtreding ging Teun Koopmeiners achter de bal staan voor een vrije trap. Deze belandde in het doel achter de Vitesse-keeper: 0-2. Het was voor het eerst sinds oktober 2016 dat AZ een directe vrije trap in de Eredivisie benutte. De laatste maakte Robert Mühren, tevens in een duel met Vitesse.

Aansluitingstreffer
In de tweede helft kwamen de Arnhemmers sterker uit de startblokken. Dit resulteerde in de 48e minuut in een schietkans voor Vyacheslav Karavaev. Uit de corner die hierop volgde kwam meteen de aansluitingstreffer van Matus Bero: 1-2.

Fel Vitesse
AZ kwam er vlak na rust niet uit. Dit mede door het felle Vitesse dat in de 58e en 67e minuut via Martin Ødegaard twee grote kansen kreeg.

Geen penalty
In de 70e minuut dacht Vitesse een penalty te krijgen. Midtsjø gaf een schouderduw aan Bero waarop scheidsrechter Lindhout naar de stip wees. De VAR besliste echter dat de overtreding zich buiten de zestien bevond. Uit de vrije trap die volgde redde Bizot op het schot van Ødegaard. De rebound hierop haalde AZ van de lijn.

Kans Til
De grootste kans voor de Alkmaarders in de tweede helft was voor Guus Til. De aanvoerder kopte de bal op de kruising waarna Pasveer redde op de rebound van Gudmundsson.

Gelijkmaker
In de 77e minuut kwam Vitesse op gelijke hoogte. Buitink schoot de bal achter Bizot: 2-2.

Slotoffensief
Van een echt slotoffensief kwam het niet, omdat AZ niet zorgvuldig was bij de counters die het creëerde. In de 90e minuut ging alleen het schot van Owen Wijndal nog gevaarlijk over.

Schorsingen
Naast twee punten, verloor AZ in Arnhem sterkhouders Thomas Ouwejan en Koopmeiners. Zij missen zaterdag het uitduel met De Graafschap. Beiden pakten hun vijfde gele kaart en zijn hierdoor geschorst.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse - AZ (0-2) 2-2
Eredivisie

Opstelling Vitesse: Remko Pasveer, Vyacheslav Karavaev, Maikel van der Werff, Jake Clarke-Salter, Max Clark; Martin Ødegaard, Thulani Serero, Navarone Foor (46. Mohammed Dauda), Alexander Büttner; Thomas Buitink (84. Tim Matavz), Matus Bero.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Mats Seuntjens (74. Ricardo van Rhijn); Albert Gudmundsson (80. Owen Wijndal), Bjørn Maars Johnsen (59. Pantelis Hatzidiakos), Oussama Idrissi.

Scoreverloop: 7. Vlaar 0-1, 44. Koopmeiners 0-2, 48. Bero 1-2, 77. Buitink 2-2.
Gele kaarten: Büttner, Dauda (Vitesse), Midtsjø, Svensson, Ouwejan, Koopmeiners (AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Allard Lindhout

Foto: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl

ARNHEM- AZ verliet de grootste sporthal van Arnhem dinsdag met één punt. AZ Media was bij het 2-2 gelijkspel tegen Vitesse aanwezig en legde de wedstrijd vast in een fotoverslag.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl


ALKMAAR- 'AZ geeft voorsprong uit handen', kopt De Telegraaf. Wat wordt er allemaal geschreven over de wedstrijd Vitesse - AZ (2-2) in GelreDome? Je leest het in de rubriek AZ in de media.


'Wekenlang bouwde AZ in een vaste opstelling aan een lange succesreeks. Er was vastigheid, er waren automatismen. Tot er dinsdagravond opeens een einde kwam aan die onverstoorbaarheid. Een schorsing, een blessure en nog een blessure tijdens de wedstrijd zorgden voor een door elkaar gehusseld elftal in de tweede helft van de uitwedstrijd tegen Vitesse (2-2),' schrijft het Noordhollands Dagblad.

VI.nl: 'Al in de zevende minuut moest Pasveer de bal uit zijn doel halen. Ron Vlaar, afgelopen weekend de matchwinner tegen FC Groningen, legde namens AZ de vinger op de zere plek bij Vitesse. De verdediger kon zonder al te veel tegenstand raak koppen na een corner van Fredrik Midtsjø. Het gebrekkige verzet van Jake Clarke-Salter was tekenend voor de achilleshiel van Vitesse.'

'Vitesse drong vervolgens even aan, onder meer via de ijverige Thomas Buitink. Maar AZ kreeg de kansen, via Oussama Idrissi en Björn Johnsen. Vlak voor rust was vervolgens Vitesse dicht bij de gelijkmaker. Maikel van der Werff kopte op een vrije trap van Martin Ødegaard op de lat. Vlak daarna volgde een nieuwe domper voor de Arnhemse equipe. Teun Koopmeiners schoot een vrije trap binnen: 0-2,' aldus het Algemeen Dagblad.

Het AD vervolgt: 'Vitesse, in de eerste helft lamgeslagen en lusteloos, richtte zich na rust op. Sloetski herstelde zijn systeem, met Mohammed Dauda aan het front. Met twee spitsen kreeg de Arnhemse formatie snel de overhand. De aansluitingstreffer van Matus Bero in de kluts (1-2) na 48 minuten zorgde daarbij voor vertrouwen en leverde een stormloop op.'

'De Slowaak was in de zeventigste minuut in de veronderstelling dat de basis voor de gelijkmaker was gelegd. Scheidsrechter Allard Lindhout wees na een duwfout op Bero naar de stip, maar kwam na ingrijpen van de VAR terug op zijn besluit. In plaats van een penalty werd het een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Marco Bizot stopte de poging van Martin Ødegaard en Max Clark zag zijn rebound tegen de paal eindigen,' weet VI.nl.

Het AD: 'Vitesse ontsnapte in de tegenstoot een kwartier voor tijd. Guus Til kopte op de lat en in de nastoot redde Pasveer knap op een inzet van Albert Gudmundsson. Daarna toonde Buitink zijn Torinstinct. De spits liep na 77 minuten weg bij Vlaar op een steekpass van Van der Werff. Met een simpele voetbeweging zorgde hij voor de 2-2.'

'Het was slechts het tweede gelijkspel voor AZ in de elf competitiewedstrijden dat het speelde in 2019. De tot dusver best presterende Eredivisie-ploeg verloor alleen van Willem II,' noemt De Telegraaf.

De Telegraaf gaat verder: 'AZ liep vorige speelronde drie punten uit op Feyenoord - dat in de slotminuten verloor van FC Utrecht - in de strijd om plaats drie. De Alkmaarders hadden tegen Vitesse de kans om het gat met Feyenoord tijdelijk te vergroten tot zes punten, maar het verschil tussen de nummer drie AZ en de naaste achtervolger uit Rotterdam is nu slechts vier punten. Feyenoord speelt donderdag thuis tegen sc Heerenveen en heeft dan de kans om AZ tot één punt te naderen.'

'Ron Vlaar is het symbool van de wederopstanding van AZ', kopt De Volkskrant. Hij coacht, hij stuurt, hij glijdt, hij klimt, hij kopt. Bij Vitesse - AZ (2-2) was Ron Vlaar weer de vader van de piepjonge Alkmaarse ploeg. En weer juichte de 34-jarige Vlaar als een jongetje op het schoolplein. De pirouette in de lucht om de as, de landing op twee benen, de mond in schreeuwstand, de handen naar beneden als een landingsgestel. Net als drie dagen eerder thuis tegen FC Groningen kwam gisteravond ook bij Vitesse de 0-1 van zijn kale hoofd na een hoekschop. Kan mij het schelen, dacht Vlaar, ik doe het gewoon weer: de Ronaldo-parade, populair onder kinderen na een doelpunt, zelden gezien bij een ervaren, noeste verdediger als hij. ‘Ik ben gewoon blij dat dit er nog in zit.’


Vitesse
# Speler
Wissels
AZ
# Speler
Wissels