0
Eredivisie
zondag, 28 november 2021
20:00
0

WEDSTRIJD: Vitesse - AZ

Voor deze uitwedstrijd zijn er om toegang te krijgen een aantal voorwaarden: je moet in het bezit zijn van een voucher voor de bus of autocombi, een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) en een geldig legitimatiebewijs.

Vouchers voor deze wedstrijd zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Coronatoegangsbewijs 

Het coronatoegangsbewijs kun je verkrijgen als je binnen 24 uur vóór de wedstrijd negatief getest bent op het coronavirus, een geldig herstelbewijs hebt of langer dan 2 weken geleden volledig bent gevaccineerd. Er geldt een dringend advies om je coronatoegangsbewijs bij het betreden van het stadion te laten zien via de CoronaCheck-app. Je kunt de CoronaCheck-app gratis downloaden in jouw appstore.

Maak je toch gebruik van een papieren coronatoegangsbewijs? Print dan alleen het bewijs voor Nederland. Het internationaal bewijs is niet bruikbaar. Print het bewijs voor Nederland op A4-papier volgens de instructies in het document. Pas het formaat van het document niet aan, de QR-code is dan ca. 8 bij 8 cm. Verkleind of vergroot is de QR-code niet bruikbaar.

Meer informatie over het coronatoegangsbewijs en de CoronaCheck-app

Uitleg (incl. demo) over de werking van de CoronaCheck-app

Direct een afspraak maken om je te laten testen

Let op: het gele vaccinatieboekje of een vaccinatiebewijs is geen coronatoegangsbewijs. 


Busvervoer

Het is verplicht tijdens de busreis een mondkapje te dragen.

  • Busvoucher 1 per AZ Seizoen- of Clubkaarthouder
  • Persoonsgebonden en niet overdraagbaar
  • t/m 26-11-2021 (12:00 uur)* online of in het AZ Fancentrum
  • € 23 leden Supportersvereniging / Waaghalzen / AllstarZ
    € 28 niet-leden

* = na dinsdag 23-11-2021 16:00 uur worden uitsluitend nog buskaarten verkocht als de op dat moment gereserveerde bussen nog niet vol zijn.

Het vertrekpunt van het georganiseerd busvervoer is het AFAS Stadion in Alkmaar. Op P5 kan gratis worden geparkeerd. De bussen vertrekken op 28-11-2021 vanaf 16:15u vanaf P4. Na terugkomst in Alkmaar is het voor meereizenden uit de Zaanstreek mogelijk met een bus mee te rijden naar station Zaandam Kogerveld.


Autocombi

Voor deze wedstrijd geldt een autocombi met een beperkt aantal parkeerplaatsen. Je kunt alleen een bestelling plaatsen als je minimaal 3 en maximaal 5 autocombivouchers selecteert en vervolgens 1 parkeervoucher toevoegt.


Let op; het is niet mogelijk om achteraf wijzigingen door te voeren in je bestelling, zoals passagiers in de auto toevoegen. Zorg dan ook dat je bestelling compleet is voor je deze afrekent.

  • Voucher autocombi 1 per AZ Seizoen- of Clubkaarthouder
  • Persoonsgebonden en niet overdraagbaar
  • t/m 26-11-2021 (12:00 uur) online of in het AZ Fancentrum
  • € 17

De vouchers autocombi kunnen op 28-11-2021 tussen 19:00u en 20:00u worden omgewisseld op de parkeerplaats bij het bezoekersvak van het GelreDome te Arnhem. Alleen op vertoon van de bestelde parkeervoucher kan er geparkeerd worden. Gebruik van ander vervoer dan de auto is niet toegestaan. Op het terrein rond het GelreDome geldt een alcoholverbod.
AZ speelt op zondag 28 november een uitwedstrijd in de eredivisie tegen Vitesse.


In verband met de verscherpte maatregelen om het coronavirus in te dammen wordt deze wedstrijd zonder publiek gespeeld.

LIBEREC- Nu poulewinst en overwintering in de Conference League is veiliggesteld, gaat bij AZ de volledige focus op de Eredivisie. Zondag wacht een bezoek aan Vitesse. Pascal Jansen verwacht een interessante strijd. Hij vertelt over onder meer de kwaliteiten van de Arnhemmers en de fitheid van Håkon Evjen.

Net als AZ pakte Vitesse donderdag een belangrijk punt in de Conference League. De ploeg speelde met 3-3 gelijk tegen Stade Rennes en is nog altijd in de race om plek twee. “Ik zag vanmorgen het woord stuntploeg voorbijkomen en dat vind ik heel treffend voor de fase waarin Vitesse verkeert. Ze hebben gestunt tegen Tottenham en gister knokken ze zich van 3-1 achter naar 3-3. Ook in de Eredivisie hebben we gezien dat zij een enorme vechtploeg hebben.”

Veerkracht
Nooit opgeven is een eigenschap die Vitesse kenmerkt, ziet Jansen. “Veerkracht en vechtlust zijn belangrijke eigenschappen voor een team. Gelukkig zie ik dat bij mijn eigen ploeg ook regelmatig terugkomen, dat we in staat zijn ons vanuit een vervelende situatie terug te knokken. Dat belooft dus wat voor dit weekend.”

Handenbinder Openda
Een van de blikvangers bij de Arnhemmers is Loïs Openda, de spits die tegen Rennes ook weer scoorde. “Hoe we ons tegen zulke spelers wapenen? Goed geconcentreerd spelen samen. We hebben ook goede verdedigers die een spits als Openda moeten kunnen afstoppen. Maar hij is inderdaad een handenbinder en aan ons de taak hem het scoren te beletten.”

Vroeg succes
Jansen hoopt dat AZ de positieve energie van de groepswinst in de Conference League meeneemt naar het GelreDome. “Dat zal moeten blijken, maar uiteraard is een succes altijd welkom en dat hebben wij gisteren bereikt. Het is toch een vrij bijzondere prestatie om al in de vijfde speelronde overwintering veilig te stellen. Dat vertrouwen moeten we zeker meenemen naar het weekend.”

Evjen
De man van de gelijkmaker tegen Jablonec is onzeker voor het duel met Vitesse. Evjen kreeg een harde tik en viel na een uur uit. “We vliegen zo terug naar Nederland. Daar gaat een aantal jongens trainen en een aantal gaat vanavond spelen bij Jong AZ. Dan maken we de balans op over de fitheid van de ploeg. Vooralsnog ziet het er aardig uit, behoudens de situatie van Håkon. Daar moeten we nog even goed naar kijken, want hij werd flink geraakt, had veel pijn en had echt last.”

Prima ingevuld
Evjen stond net als Aslak Witry in de basis. Jansen was tevreden over de twee. “Het pakte goed uit, maar dat verbaasde me niet. Aslak is een speler die al geruime tijd op de deur klopt en hetzelfde geldt voor Håkon. De tijd was nu rijp om twee jongens uit de basisploeg te halen en hun vervangers hebben dat prima ingevuld. Nu ga ik met de staf weer de balans opmaken om te kijken wat het beste is voor de wedstrijd tegen Vitesse.”


Live
Vitesse - AZ begint zondag om 20:00 uur. De wedstrijd is live te zien bij ESPN. Mis niet door de social media-kanalen van AZ te volgen:

Twitter
Instagram
Facebook
YouTube

ARNHEM- AZ heeft zondagavond voor de derde keer op rij gelijkgespeeld. De uitwedstrijd tegen Vitesse eindigde doelpuntloos: 0-0.

Drie dagen na het bereiken van groepswinst in de UEFA Europa Conference League reisde AZ af naar Arnhem. De ploeg van trainer Pascal Jansen trad aan zonder de geblesseerde Håkon Evjen. Wel van de partij was Sam Beukema. Hij stond voor de eerste keer in een officiële wedstrijd in de basis.

Kansen
De eerste mogelijkheid was voor de Arnhemmers, die via Danilho Doekhi het zijnet vonden. Daarna vond het gevaar vooral plaats voor het doel van Markus Schubert. Eerst gleed Dani de Wit de bal over het doel na een vrije trap van Fredrik Midtsjø. Tien minuten later kopte De Wit over uit een voorzet van de jarige Owen Wijndal. In de 34e minuut zag Aslak Witry zijn schot geblokt worden.

Vreugde van korte duur
In de blessuretijd van de eerste helft leek AZ op voorsprong te komen. Jordy Clasie behield het overzicht en lanceerde Vangelis Pavlidis. Vitesse-doelman Schubert kwam uit, maar schoot tegen de Griekse spits op. Vervolgens liep Pavlidis de bal eenvoudig binnen. De vreugde was maar van korte duur, aangezien scheidsrechter Danny Makkelie door de VAR werd geattendeerd op een ongelukkige handsbal.

Jarige Wijndal
Na de rust verscheen AZ opnieuw diverse keren voor het vijandelijk doel. Eerst zag Wijndal een schot geblokt worden en daarna bleef Pavlidis sterk aan de bal, maar werd de spits te veel gehinderd om tot een doelpoging te komen. Even later had Wijndal de bal voor het afronden. Na een goede aanval stuurde Wijndal met een steekpass Jesper Karlsson weg. De Zweeds international legde terug op de doorgelopen aanvoerder, maar Wijndal raakte de bal verkeerd.

Invallers Vitesse
Vitesse kreeg een mogelijkheid uit een vrije trap. De bal smoorde in de muur, maar in de rebound schoot invaller Nikolai Baden Frederiksen richting het doel. De bal ging via het been van Midtsjø over de achterlijn. In de daaropvolgende corner kopte Dominik Oroz over en daarna zeilde een afstandsschot van Patrick Vroegh rakelings over de kruising.

Slotfase vol dreiging
In de slotfase was AZ het dichtstbij de volle buit. Zo werd Zakaria Aboukhlal gelanceerd, maar hij kwam niet om Schubert heen. De aanval was nog niet afgelopen, maar na een poging van Karlsson werd het slechts een corner. In blessuretijd rook ook Albert Gudmundsson nog aan een goal, maar hij schoot voorlangs uit een voorzet van Yukinari Sugawara.

Inhaalduel
Komende week speelt AZ het inhaalduel tegen Fortuna Sittard. Op donderdag 2 december wordt om 18.45 uur afgetrapt in het AFAS Stadion.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse - AZ 0-0 (0-0)

Eredivisie

Opstelling Vitesse: Markus Schubert; Eli Dasa, Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer (60. Dominik Oroz), Jacob Rasmussen, Maximilian Wittek; Sondre Tronstad (60. Patrick Vroegh), Matúš Bero (46. Toni Domgjoni); Daan Huisman (60. Yann Gboho), Thomas Buitink (60. Nikolai Bade Frederiksen), Loïs Openda (84. Million Manhoef).
Opstelling AZ: Peter Vindahl; Aslak Witry (80. Yukinari Sugawara), Pantelis Hatzidiakos, Sam Beukema, Bruno Martins Indi, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit (68. Albert Gudmundsson), Jordy Clasie (76. Tijjani Reijnders), Vangelis Pavlidis (68. Zakaria Aboukhlal), Jesper Karlsson.

Scoreverloop: -
Gele kaarten: Bazoer (Vitesse), Karlsson (AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Danny Makkelie.
Toeschouwers: 0.

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl

ARNHEM- Heel even dacht AZ zondag reden tot juichen te hebben, maar een goal van Vangelis Pavlidis werd wegens ongelukkig hands afgekeurd. Op bezoek bij Vitesse werd met 0-0 gelijkgespeeld. AZ Media legde de doelpuntloze avond vast in een fotoverslag.

Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl