2
Onder 15 Najaar - 2020 - 2021
zaterdag, 12 september 2020
12:00
1

WEDSTRIJD: Vitesse O15 - Onder 15

ARNHEM- AZ Onder 15 heeft zaterdag verloren van Vitesse. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld had in de tweede helft genoeg kansen een 2-0 achterstand ongedaan te maken, maar bleef steken op 2-1. 

De Arnhemmers kwamen in het eerste bedrijf op voorsprong. Na vijf minuten stond het al 1-0, waarna de thuisploeg in de 31e minuut de marge verdubbelde. Hier gingen fouten van AZ aan vooraf, waarbij de ploeg vooral in zijn positionering meer had kunnen doen. 

Meer energie
Na de pauze kwamen de Alkmaarders een stuk beter voor de dag. AZ leverde meer energie en kwam na een kwartier terug in de wedstrijd. Rayan Atikallah benutte een strafschop. De bezoekers creëerden hierna nog veel kansen, maar slaagden er niet in opnieuw te scoren.

Oerip: 'Vaker laten zien'
"We staken in de eerste helft te weinig energie in de wedstrijd", zag aanvoerder Julian Oerip. "In de rust hebben we besproken hoe we dit konden oplossen. Daarna waren we veel dominanter, maar maken we onze kansen niet af. Het kwam er in de eerste helft niet uit en dat is jammer. We hebben namelijk vaker laten zien met die intensiteit te kunnen spelen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse Onder 15 - AZ Onder 15 2-1 (2-0)

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Jahlil Lioe-Anji (75. Rafie Ben Zzine), Justin Schlaman (41. Jesper Zwart), Rayan Atikallah, Elijah Dijkstra (75. Bodi Booker); Julian Oerip, Melle Roede, Kasper Boogaard; Kiani Inge (28. Bodi Booker / 68. Yoël van den Ban), Wassim Bouziane, Deacon van der Klaauw. 

Scoreverloop: 5. Vitesse 1-0, 31. Vitesse 2-0, 55. Atikallah 2-1 (pen.).