0
Kwartfinales Jeugdcup Onder 15
zaterdag, 22 februari 2020
11:00
1

WEDSTRIJD: Vitesse O15 - Onder 15

ARNHEM- AZ Onder 15 is zaterdag doorgedrongen tot de halve finales van de KNVB Beker. De formatie van trainer Michael van Zijtveld was op Papendal met 0-1 te sterk voor Vitesse. 

De bezoekers begonnen sterk aan het bekertreffen en kwamen vroeg op voorsprong. Teun Gijselhart speelde Jayden Addai vrij, die koelbloedig afrondde: 0-1. AZ kreeg kansen op meer, waarna de Arnhemmers de druk vlak voor rust opvoerden. 

Stellingen
Halverwege de tweede helft werd AZ steeds meer in verdedigende stellingen gedwongen. De Alkmaarders kwamen er moeilijk uit en dit kwam mede doordat zij slordig met het balbezit omsprongen. Tot echte kansen kwam de thuisploeg nauwelijks, waardoor de score onveranderd bleef. 

Gijselhart: 'Te slordig'
"We begonnen heel goed", vertelde aanvoerder Gijselhart. "We waren dominant en creëerden veel kansen. In de laatste 25 minuten voerde Vitesse de druk op waardoor wij veel moesten verdedigen. In de opbouw waren we te slordig om daar onderuit te komen." 

Smit: 'Goed samengewerkt'
Ook middenvelder Kees Smit zag dat AZ het in de tweede helft wat lastig had. "We werden gedwongen de lange bal te spelen en doordat zij achterin lange spelers hadden konden we er geen vervolg aan geven. Wel hebben we als team goed samengewerkt in zowel het verdedigen als het aanvallen."

Ajax of PSV
In de volgende bekerronde wordt AZ gekoppeld aan Ajax of PSV. De speeldata voor dit treffen wordt binnenkort bekend. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Vitesse Onder 15 - AZ Onder 15 0-1 (0-1)
Kwartfinale KNVB Beker

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Mathijs Menu, Joeri Oud, Mardoché Hiddinga, Tom Carbaat (80. Giuseppe Bousetta); Kees Smit, Teun Gijselhart, Ilias Splinter; Jereno van Gom (71. Tjeard Wierda), Anthony Smits (36. Adam Ait Ali Oulhaj), Jayden Addai (80. Rio Robbemond). 

Scoreverloop: 19. Addai 0-1.